RezaKiani

غرق ناوگان آلمان در اسکاتلند، خیانت یا خدمت

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

پس از تسلیم شدن امپراطوری آلمان در نوامبر 1918 جنگ جهانی اول به پایان رسید. متفقین توافق کردند که ناوگان زیردریایی آلمان باید تسلیم شود اما درباره ناوگان سطحی این کشور هنوز تصمیمی گرفته نشده بود. در انتها، قرار شد که ناوگان آلمان تا پایان یافتن مذاکرات صلح توسط خدمه آلمانی خود به پایگاه "اسکاپافلو" در اسکاتلند برود. دریابان "لودویک فون روتر" مامور اجرای این برنامه شد.

در روز 21 نوامبر ناوگان آلمان به رزمناو سبک "اچ ام اس کاردیف" رسیدند و کاردیف آنها را تا محل ملاقات با ناوگان متفقین هدایت کرد. 370 ناو جنگی متفقین وظیفه داشتند تا در حدود 70 ناو آلمانی را اسکورت کنند. بعضی از کشتی های آلمانی در طول راه دچار مشکل شدند و حتی یکی از آنها به مین برخورد کرده و غرق شد اما بالاخره در روز 9 ژانویه 1919 تعداد 74 کشتی آلمانی به اسکاپافلو واردشدند.

از اینجا به بعد بود که مشکلات آغازشد. ملوانهای آلمانی که ارتباطی با کشور خود نداشتند و از دریافت نامه یا روزنامه های آلمانی محروم شدند به سمت شورش رانده شدند. غذا دو بار در ماه از آلمان می رسید و انضباط در میان خدمه از بین رفته بود.

در کنفرانس صلح متفقین رای واحدی درباره این ناوگان عظیم نداشتند. فرانسه و ایتالیا هر کدام یک چهارم این کشتی ها را خواستار بودند. بریتانیا ،که اضافه شدن این تعداد کشتی را به نیروی دریایی ایتالیا و فرانسه برای نیروی دریایی خود به صلاح نمی دانست، پیشنهاد داد تا تمامی کشتی های غنیمت گرفته شده از آلمان غرق شوند. آمریکا هم تمامی این ناوگان را برای خود می خواست. روتر که در تاریکی نگه داشته شده بود عاقبت در روز 17 ژوئن ،روزی که به دولت آلمان اولتیماتوم داده شد که باید قرارداد ورسای را بپذیرد، تصمیم خود را گرفت. فردای آن روز به خدمه دیگر کشتی ها به صورت پنهانی اطلاع داده شد که خود را برای غرق کردن ناوهایشان آماده کنند و منتظر پیام رمز باقی بمانند. در همان روز یک کشتی باری آلمانی 2700 نفر از خدمه ناوها را با خود با آلمان بازگرداند و 1800 نفر را در ناوگان آلمان باقی گذاشت. اولتیماتوم متفقین تا روز 21 ژوئن به آلمان فرصت داده بود اما آنها بدون اینکه دریابان روتر در جریان باشد ضرب العجل خود را تا روز 23 ژوئن عقب انداختند.

در روز 23 ژوئن به دریابان "فریمنتال" دستور داده شد تا ناوگان آلمان را تحویل بگیرد. روتر در ساعت 10 صبح به کشتی هایش آماده باش داد و در ساعت 11:20 این پیام به تمامی ناوگان آلمان مخابره شد:"پاراگراف 11 تایید می شود." خدمه کشتی ها بلافاصله تمامی دریچه های کشتی ها را بازکردند تا آب آنها را فرابگیرد و خود سوار بر قایقهای نجات شدند. "فردریک در گروسه" اولین ناو آلمانی بود که غرق شد و تا 5 ساعت بعد بقیه نیز به زیر آب فرورفتند.

انگلیسی ها که غافلگیر شده بودند سعی کردند که خدمه آلمانی را به کشتی هایشان بازگردانند ولی با شکست مواجه شدند. پس از آن، چند ناو انگلیسی سعی کردند تا حداقل چند ناو آلمانی را نجات دهند. در این گیر و دار 9 ملوان آلمانی کشته و 16 نفر دیگر مجروح شدند. در نهایت 52 فروند از 74 فروند ناو آلمانی کاملا غرق شدند. چند فروند از ناوها به ساحل برده شدند و تعدادی نیز بعدها در محل اوراق شدند. از 16 فروند کشتی سرفرماندهی تنها یکی و از 8 فروند رزمناو آلمانی 3 فروند نجات یافتند. 32 فروند از 50 فروند ناوشکن نیز به اعماق آبهای سرد اسکاتلند فرورفتند.

عملی که دریابان روتر انجام داد از سوی بسیاری ستوده شد. دریاسالار آلمانی ،راینهارد شیر، درباره او نوشت:" من لذت بردم، داغ تسلیم از پیشانی نیروی دریایی آلمان زدوده شد. غرق شدن کشتی های آلمان ثابت کرد که روح دریانوردی هنوز زنده است. آخرین فرمان بر اساس بهترین رسوم نیروی دریایی آلمان صادرشد."

هنوز بدنه تعدادی از این ناوها در عمق اسکاپافلو میزبان غواصان و ماجراجویان هستند. آنها عمل دلیرانه روتر را هیچگاه فراموش نخواهندکرد.


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_g101_1919.jpg[/img]

نویسنده رضاکیانی
منبع مجله جنگ افزار

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به عنوان آخرین راه ممکن تصمیمی عاقلانه بود ولی چه بهتر بود که این ناوگان در یک جنگ دریایی غرق میشد تا حداقل به ازای غرق شدن هر ناو آلمانی یک ناو انگلیسی و فرانسوی و ایتالیایی هم غرق شود.

این تسلیم شدن آلمان در سه ماه پایانی جنگ جهانی اول مشکوک هست و چطور کشوری که تا سه ماه قبل قدرت برتر بود اکنون اینطور به قعر سقوط میکرد؟! آیا در حکومت آلمان عوامل دست نشانده انگلیس و فرانسه حضور نداشتند؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به عنوان آخرین راه ممکن تصمیمی عاقلانه بود ولی چه بهتر بود که این ناوگان در یک جنگ دریایی غرق میشد تا حداقل به ازای غرق شدن هر ناو آلمانی یک ناو انگلیسی و فرانسوی و ایتالیایی هم غرق شود.

این تسلیم شدن آلمان در سه ماه پایانی جنگ جهانی اول مشکوک هست و چطور کشوری که تا سه ماه قبل قدرت برتر بود اکنون اینطور به قعر سقوط میکرد؟! آیا در حکومت آلمان عوامل دست نشانده انگلیس و فرانسه حضور نداشتند؟[/quote]
احتمالا ترس از حملات هسته ای باعث شد . اما دلیلی هم بر رد شک شما نمیشه پیدا کرد چون این کشور ها بیشتر جنگشون رو بجای گرفتن همدیگر در گرفتن مستعمرات شون انجام دادند .
یعنی اگر آلمان بجای حملات گسترده و بیرون انداختن انگلیس از مستعمراتش مثل شمال افریقا عراق و در کل خاور میانه یا جنگ بی نتیجه برای تسخیر روسیه به جنگ واقعی با انگلستان و نابود کردن این کشور میپرداخت آیا موفق نمیشد . ببشتر کشورهای اروپایی مثل آلمان و یونان هم خودشون تسلیم شدند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اون موقع که بمب هسته ای نبود! :mrgreen:

جنگ جهانی اول از طرف آلمان برای کسب زمین و منافع بود اما عمده این درگیری در مرزهای این کشور با فرانسه و سایر دول دشمن بود و تقریبا تمام زمین اروپا به میدان جنگ تبدیل شده بود.

اشتباه بزرگ آلمان در هر دو جنگ جهانی هم عدم حمله به خاک اصلی انگلیس بود. حتی آن زمان که انگلیس بسیار ضعیفتر از آلمان بود باز زمین این کشور در صلح و صفا بود! اگر آلمان بجای درگیر شدن با انگلیس در خارج از جزیره اقدام به لشگرکشی به آن میکرد احتمالا در همان جنگ جهانی اول نتیجه جنگ به نفع این کشور تمام میشد. ولی بهتر است بگوییم انگلیس آلمانها را خارج از خاکش به جنگ کشاند و زمینگیر کرد!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]اون موقع که بمب هسته ای نبود![/quote]
نمیدونم چرا به تاریخ توجه نکردم 1918 رو 1948 خوندم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رضا جان دستت درد نکنه


دقیقا" با سعید موافقم اگه این آلمانیها در هر دو جنگ به انگلستان حمله زمینی میکردند شاید نتایج بهتری میگرفتند اما گذشتها گذشته و باید از شکست و پیروزی اونها درس بگیریم.

اما یه سوال همیشه برام مطح بوده و اون اینه که چراآلمانها که در ساخت ادوات جنگی همیشه جلوتتر از زمان خودشون بودن اونها رو در زمان و مکان مناسب به کار نبردن ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
راستی تو سایت اکثر مطالب مربوط به آلمان مربوط به جنگ جهانی دومه و مطالب خیلی کمی درباره جنگ جهانی اول داریم دوستان اگه منابعی رو میشناسید معرفی کنید تا بتونیم یه سری مطلب هم در این باره بگذاریم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
اما یه سوال همیشه برام مطح بوده و اون اینه که چراآلمانها که در ساخت ادوات جنگی همیشه جلوتتر از زمان خودشون بودن اونها رو در زمان و مکان مناسب به کار نبردن ؟[/quote]
[color=brown]
احتمالاً فرصت نکردن خیلی از طرحاشونو به تولید انبوه برسونن و بودجشونو بیشتر برای تولید ادواتی با بازده بیشتر خرج کردن . :mrgreen:

ولی در کل آقا رضا جواب این سوالو بهتر میتونه توضیح بده . ( حتی مختصر هم اگه باشه ممنون میشیم ) :lol: [/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جواب مختصرش اینه که سیستم دیکتاتوری هیتلر اجازه نمی داد که بعضی از ابتکارات به عرصه عمل برسند. مثلا دستور داده بود یه توپ غول پیکر بسازند که فقط دوبار در طول جنگ ازش استفاده شده برای گلوله باران ورشو و بندر سوپاستوپول. خوب اگر سیستم عاقلانه بود می امد جای این غول بیابونی چند صد تا توپ 100 میلیمتری درست می کرد که کارایی بیشتری هم داشت.

گوردین که بزرگترین متخصص تانک و جنگ زرهی آلمان بود درست در وسط جنگ روسیه کنارگذاشته می شه. چرا؟ چون هیتلر از نظرات اون خوشش نمی آمد. در آخر جنگ که دیگه کار از کار گذشته بود تازه هتیلر یادش می افته که اون رو دوباره به سیستم برگردونه. اونهم در نقش بازرس کل زرهی. این دیگه از نظر من از مسخره هم مسخره تر بوده. همون خونه نشینش کرده بودند بهتر بود.

اما در مورد سلاح. این گودرین بیچاره هر چی می گفت بابا قدرت مانور تانک از قدرت حفاظتش برای ما مهمتره و باید به سمت ساخت تانکهای با وزن متوسط و قدرت مانور بالا بریم هیتلر اصرار داشت که باید تانکهای سنگینی درست کنیم که هیچی به زره اونها کارگر نشه. نتیجه این تفکر غلط هم شد ساخت تانکهای گرون قیمتی مثه تایگر و تایگر دو و موش(موز) که هیچ کدوم کارایی تانک پانتر رو نداشتند. موز هم که اینقدر دیر درست شد که اصلا به جنگ نرسید.

هر چی بود که به حرف گوش نمی داد. البته یه اخلاقی که داشت از ابتکار خوشش می آمد و حمایت می کرد اما نمی دونست که در وضعیت جنگی کدوم ابتکار مهمتر هست و باید روش تمرکز بشه. مثلا در زمینه موشکهای وی 1 و وی2 نسبتا خوب عمل کرد اما خیلی دیر. نتیجه این شد که این موشکها تاثیرگذار نبودند. تازه عوض اینکه بیاد باهاشون مراکز نظامی و پادگانها رو بزنه میامد و شهرها رو بمباران می کرد. یعنی اهداف سیاسی براش مهمتر از اهداف نظامی بود.

در بعضی زمینه ها هم سلاح های خوب و در زمان خوب ساخته شد. مثه مینهای مغناطیسی دریایی که انگلیسی ها تا مدتها نمی دونستند اصلا چی هست و اگر یکی از اونها رو اشتباهی (شاید هم در اثر خیانت) با هواپیما در ساحل انگلیس نمی انداختند شاید تا آخر جنگ هم انگلیسی ها به راز اون پی نمی بردند.

باید یادمون باشه که در سال آخر جنگ هیتلر به شدت بیمار شده بود و همین بیماری هم در قدرت تصمیمی گیری اون بنده خدا بی تاثیر نبوده. یه مشکل دیگه هم این بود که یه سری آدم بادمجون دور قابچین دور اون رو گرفته بودند و اجازه نمی دادند حقایق جبهه به گوش این بدبخت برسه. نمونه اش رو اسکورزینی در کتاب خاطراتش نوشته.

اسکورزینی نوشته یه جایی به هیتلر گذارش شده بود که در فلان خط دفاعی اینقدر لشکر داریم . بعدا معلوم شد که این لشکرها همه نصف استعداد یه لشکر واقعی هم نیستند و فقط روی کاغذ لشکر هستند. هیتلر هم خیلی ناراحت شد و با پرخاش گفت شما دارید به من دروغ می گید و من بر اساس این دروغهای شما تصمیمهای غلط می گیرم. آقایون این جان سربازان آلمان هست که به خاطر شما بیهوده داره تلف می شه...

البته این مشکلی هست که تقریبا بین تمام دیکتاتورهای مشترکه:رضاخان، صدام حسین و.....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در واقع بزرگترين عامل شکست المان همين هيتلر بود.!همون طور بزرگترين عامل موفقيت هاي المان هم بود !
در سيستم ديکتاتوري هيتلر هم چيز حرف هيتلر بود .مثل بقيه ديکتاتور ها.
هيتلر با اينکه در بوجد اوردن و هدايت مردم يک نابغه بود در امور نظامي يک فاجعه بود !
البته يک شبيه هم داشت اون هم استالين بود که اون هم در امور نظامي يه ابله بود از اين بيست مليون و اندي روس اکه در جنگ جهاني 2 کشته شدن
شدن ,درسته المان قوي بود و خيلي از اين تلفات رو الماني ها مستقيم گرفتن ولي خيلي از اون ها باعث و باني چيزي جز دخالت هاي استالين نبود با دستور ها عجيب وا بعضا اشتباه !
در مورد هيتلر هم همين بود !
اولي اشتباه !
دنبال نکردن و نابود نکردن باقي نيروهاي انگليسي که در هنگام حمله برق اسا المان به فرانسه بين الماني ها و دريا گير کرد بودند در حالي که تانکهاي گورديان و رومل فقط چند ساعت تا له کردن اون ها فاصله داشتن هيتلرفرمان اتش بس ميده!گورديان باور نميکنه و به پيشروي ادامه ميده که اين دفعه به طور مستقيم از دفتر پيشوا باهاش تماس ميگيرن و فرمان اتش بس ميدن.چيزي نزديک به 300,000 انگليسي جون سالم در ميبرن !
که چند سال بعد از همون جايي که در رفتن دوباره برميگردن !
دومين اشتباه و البته مرگبار ترين اشتباه :
وقتي نيروهاي الماني به روسيه حمله کردن خيلي زود به چند کيلومتري مسکو رسيدن ,دسته ديگر ارتش المان هم به حدود قفقاز رسيدن در حالي که نيروي زياد وقابل توجهي روسهادر قفقاز نداشتن و المان خلي سريع ميتونست انجا رو فتح و به چاه ها نفت باکو برسه و بعد هم خوب ايران رو که با توجه به همکاري که باهش ميکرديم ! :mrgreen: و کوتاه کردن دست انگليس از نفت ايران يا واحد هاي شمالي المان که در چند کيلومتري مسکو بودن ,فتح مسکو
.
فقط بخاطر رقابت با استالين دستور ميده به شهر کم اهميتي به نام استالينگراد حمله کنن فقط بخاطر اينکه اسم استالين رو يدک ميکشه !
که همين تاخير باعث ميشه روسها مواضع دفاعيشون رو تقويت کنن و از شوک اوليه اون حمله سريع در بيان.بعدش هم المان ها فصل خوب بهار و تابستان رو از دست دادن و زمستان روسيه رسيد و باقي ماجرا که خودتون بهتر ميدونيد !اينها اشتباهات عظيم هيتلر !
يا مثلا در زمينه تکنولوژي :
هواپيماي جنگنده جت المان در سال 1943 اماده بود يعني درست سالي که ورق براي المان برگشت و شکست هاي المان شروع شد.بجاي اينکه me-260 ها رو وارد نبرد کنن هيتلر دستور داد که اينها رو به بمب افکن هم تبديل کنيد !
که تا اواخر 1944 و اوايل 1945 طول کشيد !که ديگه براي المان ديگه کار از کار گذشته بود.اگه همون 1943 وارد نبرد ميشد ديگه المان هرگز اون جوري
زير بمباران هاي سنگين خرد نميشد چون ديگه هواپيمايي برا متفقين تو هوا نميموند !
کلا از اين اشتباهات هيتلر زياد کرد !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=brown]RezaKiani و Stuka ، خیلی از توضیحاتتون ممنونم . تا حد زیادی قضیه برام روشن شد . نظر خود من اینه که بزرگترین اشتباه هیتلر حمله به شوروی بود که اگه باعث پراکندگی نیروها شد . به نظر شما نمیشد از اون همه نیرو که برای روسیه استفاده شده بود ، در جبهه های دیگه استفاده میشد ؟ اینطوری شاید پیروزی با آلمان میشد :mrgreen: [/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بزرگترين اشتباه؟!!
نمي‌دونم چي بگم!
گاهي اوقات، يكم عقل و شعورم به اين اشتباهات بزرگ نمي‌رسه!!!

تنفر آلمان و بخصوص هيتلر از يهوديان + كمك و حمايت مالي يك سرمايه‌دار يهودي براي ساخت كارخانه هواپيماسازي در خفا!

تنفر هيتلر از يهوديان + ملاقات با سران يهود (بنيانگزاران اسرائيل در 7 سال بعد) در سال 41 در ويلاي شخصي هيتلر و عكس‌هاي دوستانه انداختن و قهوه نوشيدن!

تنفر آلمان از انگليسي‌ها و امان دادن به 300.000 نفر از نيروهاي ايشان؛ بي‌هيچ دليل!

تنفر آلمان از انگلستان و دست كشيدن از بمباران اين كشور؛ اون هم در حالي كه اگه فقط دو هفته به اين كار ادامه مي‌داد، كار انگليس تقريباً تمام بود!! اونم در شرايطي كه توقف حمله، درست بعد از شنيدن اين خبر توسط هيتلر، به دستور مستقيم ايشون صورت گرفت!!!

قصد تصرف كامل اروپا كه ديگه چيزي نمونده بود صورت بگيره + به يكباره سر خر رو كج كردن و رفتن به سمت قتلگاه شوروي!!!

قصد مقابله با انگليسي‌ها + گسيل بهترين فرماندهان و نيروهاش به آفريقايي كه هيچ ارزشي نداشت و نهايتاً قتلگاه‌شون شد!!!

قصد فتح شوروي + كج كردن مسير حركت از دم مسكو به لنين‌گراد (استالينگراد بعداً رفت رفيق!)!!

ادعاي تاكتيك‌هاي متمركز بر نظريه‌ي «Minimum Pain, Maximum Gain» + تمركز بينهايت احمقانه روي استالينگراد و از دست دادن لشكر ششم آلمان!!!!

تحريك جهان، بخصوص انگليس و فرانسه براي ورود به جنگ با آلمان؛ درحالي كه اصلاً آمادگي‌اش رو نداشت!!!

فراري دادن يهوديان از اروپا + تمركز اين قوم نفرين شده؛ براي اولين بار در طول تاريخ پس از حكومت سليمان در سرزميني ديگر!!!!

تصميمات مثلاً ابلهانه (مثل توقف 48 ساعته در دونكرك، حمله به يوگوسلاوي و ...) + تحميل شكست به ورماخت؛ در حالي كه بارها با پيروزي فاصله‌ي چنداني نداشت!!!

و مواردي از اين دست!

به قول معروف، ان شاء الله كه گربه‌اس!!
ان شاء الله كه فقط حماقت و تكبر بوده و لاغير.

به قول ارنستو رومل عزيز؛ بگذريم!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=brown]این تاپیک واسه من که خیلی مفید بود . ممنون دوستان :mrgreen: [/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.