worior

سال 2009: ايجاد بحران نفتي و فروپاشي اقتصادي كشورهاي صادر كننده!

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[quote]amin_sahande جان تو دنیای امروز تنها چیزی که مصرفش کم نمیشه و در دراز مدت تقاضا برای اون افزایش پیدا میکنه انرژیه و انرژیهای فسیلی به عنوان اصلی ترین منبع که نفت هم جزو اونها حساب میشه مطمئنا" تا تموم نشه کسی دست از سرش بر نمیداره .
اگه میخوایم که شوک مثبت نفتی داشته باشیم باید یه شوک اجتماعی یا سیاسی منفی تو یکی از کشورهایی که بانفت زیاد سر و کار دارن ( چه تولید کننده چه مصرف کننده) راه بندازیم تا بتونیم از پایین اومدن قیمت نفت جلوگیری کنیم .[/quote]

سلام
با بخش اول حرفتون کاملا موافقم ولی بخش بعدی رو نه. تاریخ بازار فروش نفت نشون داده که بحرانی که میفرمائین میتونه موقتا قیمت رو بالا ببره اون هم تا چند دلار و نه بیشتر. بحث اینجا ،قیمت نفت در عرض یکسال هست و قاعدتا عواملهای زیادی رو باید در نظر گرفت.

اولا این گزارش گلچین شده گزارش محققان دانمارکی توسط یه خبر گزاری روسی است. اگر به به رعایت انصاف در امانت روسها شک نکنیم !!! مقدار زیادی از این گزارش گلچین شده و از بین اونها با هدف خاصی قسمتهایی انتخاب شده. به عناون مثال در مورد روسیه و نقشش به عنوان یک فروشنده درجه اول یکی از منابع انرژی فقط یک خط در مورد کاهش تولید ناخالص ملی اشاره شده.در حالیکه در بقیه کشورها فاجعه اقتصادی رخ خواهد داد.
( این یه نمای کلی گزارش)

و اما در مورد کاهش قیمت نفت باید بگم کشور عزیز و سربلند ایران تونسته بود با بشکه ای 5.5 دلار هم بتونه سال مالی رو به اخر برسونه.اگر اعتراض بشه که نرخ تورم بسیار کمتر از این بوده باید بگم هزینه غیر قابل حذفی به اسم جنگ در کنار این قیمت بود که روزانه میلیاردها تومن خرج اون میشد. ( تومن سالهای 60 ).
صنایع و زیر ساختهای ما هم کم بود و روزانه مورد حملات موشکی و بمبارانهای هوایی بود. فقط تنها چیزی که ما رو از این روزهای سخت عبور داد همدلی مردمی بود که همه چیز رو به همون اندازه تعیین شده دولتی مصرف میکردن. این الگو مصرف رو دولت هر ساله تعیین میکرد و اکثر توده مردم هم به اون قانع بودند. ( حتی یادمه سیگار و کبریت هم کوپنی بود و در کیسه های فریزر توزیع میگشت)

اگر جایی این وسط برای تاسف خوردن باشه همانا تغییر الگوی مصرفی ما از درجه قناعت به تجمل گرائی هست .( راستی چند درصد نوجوانهای امروزی میتونن در دفترچه های کاهی در نهایت دقت در مصرف درس بخونن ؟؟؟ )
دوستی که فرمودند قصد این هست که با فشار اقتصادی صدای مردم رو در بیارن باید بگم بله. این همون انقلاب نرم مخملینی هست که نسخه کپی شده و عمل شده اون در کشورهای اسیای میانه شاهدیم. ( الان مردم این کشورها به اشتباه خودشون پی بردن و اگر دقت کرده باشید زمزمه امپراتوری شوروری سابق به گوش میرسه و همه منتظرن که این کار بدست پوتین انجام بپذیره. )
این یک خط هم در پایان عرایضم بگم که مردم عجیبی داریم. فقط کافیه تصمیم بگیرن همکاری و همدلی با دولت و دولتمردان داشته باشن تا دوباره به همون شکل زندگی خودشونو بگذرونن حتی اگر نفت به قیمت 5.5 دلار برسه.

این یه تحلیل ساده بود از این گزارش.

انشاالله بعد خارجی اون رو هم خواهم گفت .

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
رفتم که بخوابم ولی حیفم اومد اینو نگم.

دوستان عزیزی که علاقمند هستند نگاه جامعتر و تحلیلی به وقایع اینده داشته باشند توجه کنند که :

[color=red]چرا قیمت نفت در فصلی که همیشه اگر کاهش پیدا نمیکرد حداقل ثابت باقی میموند، اینطور جهشی افزایش پیدا کرد؟؟؟
روند رشد تا اونجایی ادامه داشت که از قیمت پیش بینی شده اون در بودجه جاری هر کشور بیشتر شد و به حدود 2 برابر قیمت رسید !!!
[/color]
این نکته رو داشته باشین تا :

[color=red]همه کشورهای صادر کننده نفت (حتی کشورهای عربی ) مبنای سال مالی اونها میلادی است و بودجه سال
اینده رو در اواخر تابستان و اوائل پائیز یعنی در اوج قیمت نفت نوشته شده. این ترسیم بودجه بر پایه نفت بالای 70 دلار و بسته شدن اون چه تاثیری بر اینده اونها خواهد داشت. چه کسانی به عمد در حال بالا و پائین بردن و نوسان شدیدقیمت نفت هستند؟ چرا تصمیمات اوپک بر خلاف گذشته تاثیری در قیمت نفت نداره؟ ایا برنامه ای بزرگتر در حال اجرا شدنه ؟؟؟[/color]

در مورد ایران زیاد نگران نباشید. بودجه دوباره نویسی شده و دارن حداقل قیمت رو در بودجه سال اینده لحاظ میکنن. ولی کشورهای تولید کننده غیر از ایران انچنان که باید و شاید به تکاپو افتاده اند ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]
amin_sahande جان تو دنیای امروز تنها چیزی که مصرفش کم نمیشه و در دراز مدت تقاضا برای اون افزایش پیدا میکنه انرژیه و انرژیهای فسیلی به عنوان اصلی ترین منبع که نفت هم جزو اونها حساب میشه مطمئنا" تا تموم نشه کسی دست از سرش بر نمیداره .[/quote]
البته من با شما موافقم ولی اینو می گم وقتی صنایع کمتر بشه خوب در خواست نفت برای صنایع کمتر نمی شه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عزیزان خبر زیر را بخوانید.

یک کارشناس سیا گفت: خوشحالي غرب از كاهش قيمت نفت و اميدواري نسبت به كوتاه آمدن ايران بسيار ساده لوحانه است و تجربه 30ساله تحريم ايران نشان مي دهد كه جمهوري اسلامي حتی با نفت 10 دلاري هم از مواضع جسورانه اش عقب نشيني نخواهد كرد.

به گزارش الف، "رابرت باير" مقام ارشد سابق سازمان سيا در امور خاورميانه در گفتگويي كه در پايگاه اينترنتي روزنامه لوفيگارو منتشر شد، گفت: حتي كاهش بهاي نفت به 10 دلار نيز نمي تواند باعث تسليم ايران در مقابل تحريم هاي غرب شود و اين امريكاست كه بايد در برداشت خود از ايران تجديدنظر كرده و روابطش را با تهران عادي سازد.

باير در مناظره اي با "برونو تورتره" از پژوهشگران "بنياد تحقيقات استراتژيك فرانسه" در پاسخ به سئوالي درباره اينكه آيا لازم است ايران تحريم نفتي شود تا اقتصاد آن به شدت تحت تاثير قرار گيرد، گفت: حتي اگر بهاي نفت به بشكه اي 10 دلار هم برسد فكر نمي كنم ايراني ها تسليم فشارهاي غرب شوند چون از 30 سال پيش تاكنون همه تحريمها براي تغيير ماهيت نظام ايران با شكست مواجه شده است.

برونو تورتره در پاسخ به باير افزود: اين دليل خوبي نيست كه چون تحريم ها به نتايج مدنظر منتهي نشده است بايد اين تحريم ها برداشته شوند، بلكه برعكس ناتواني اقتصادي احمدي نژاد، تحريم هاي بيشتر و موهبتهاي نفتي كاهش يافته مي تواند شرايطي را ايجاد كند كه باعث تغيير رفتار نظام ايران شود.

در ادامه اين مناظره، رابرت باير در پاسخ به اين سئوال كه آيا انتخاب باراك اوباما به عنوان فردي كه آمادگي خود را براي گفتگوي بدون پيش شرط با ايران اعلام كرده است، مي تواند به عادي سازي روابط تهران واشنگتن منجر شود، گفت: دولت جديد امريكا بدون مشورت با اسرائيل كه مخالف اين عادي سازي است هيچ اقدامي انجام نخواهد داد، به اين ترتيب بايد بگويم كه من در كوتاه مدت به استثناي مساله عراق، هيچ نزديكي بين تهران و واشنگتن نمي بينم.

تورتره هم در پاسخ به همين سئوال گفت: تقويم سال آينده مي تواند حاوي اتفاقات تعجب برانگيز باشد كه شامل مواردي ازجمله بر سر كار آمدن اوباما در اواخر ماه ژانويه، جشن سي امين سال انقلاب اسلامي در ايران در اوايل فوريه و پس از آن انتخابات پارلماني در اسرائيل و سرانجام برگزاري انتخابات رياست جمهوري ايران در ماه ژوئن است.

محقق بنياد تحقيقات استراتژيك فرانسه افزوده: در اصل اوباما مي گويد آماده گفتگو با همه جهان است اما نه به هر قيمتي، وي در مقايسه با اروپاييها نسبت به غني سازي اورانيوم در خاك ايران سرسخت تر است اما اروپايي ها كاملا با اين گزينه مخالف نيستند حتي اگر قابل قبول نباشد از سوي ديگر هيلاري كلينتون وزير خارجه دولت اوباما مواضع سختي را از خود بروز داده است، پس مي توان گفت امريكاييها همچنان در قبال ايران انعطاف ناپذير باقي خواهند ماند.

وي ادامه داد: با همه اين موانع، بايد گفت تغييراتي به وجود خواهد آمد كه احتمال دارد دولت اوباما آنچه را كه بوش در سر مي پروراند انجام دهد، يعني دفتر حافظ منافع امريكا در ايران را افتتاح كند. اين اقدامي است كه مي تواند حسن نيت امريكايي ها را نشان دهد همچنين احتمال دارد پيشنهاد مذاكره درباره ساير مسائل منطقه اي نيز مطرح شود، اما در هر حال با اينكه شاهد گشايش هاي كوچكي در روابط تهران و واشنگتن خواهيم بود اما انقلابي در روابط دو طرف بوجود نخواهد آمد.

مسئول سابق سيا در امور خاورميانه درباره اينكه آيا امريكايي ها حاضرند نوعي فرايند تدريجي براي داشتن رابطه با ايران را شروع كنند يا خير، گفت: در ميان مدت من چانه زني بزرگي را بين ايران و امريكا تصور نمي كنم چرا كه مقامات ايران هم اكنون در اين باره اختلاف دارند. فرايند مذاكره نيز بيشتر به شكل تدريجي رخ خواهد داد و اولين گام در اين باره مي تواند عقب نشيني نيروهاي امريكايي از شهرهاي عراق باشد كه قرار است تا ماه ژوئن آينده صورت گيرد ايران مي تواند چنين عقب نشيني را تسهيل كند.

باير افزود: در مقابل امريكا بايد از اينكه از عراق به عنوان جايي براي بمباران همسايه هاي اين كشور استفاده كند پرهيز نمايد. امري كه درباره سوريه اخيرا اتفاق افتاد. با اين حال مناسب ترين موضوع براي مذاكره مسئله افغانستان است، چرا كه ايراني ها و امريكايي ها در افغانستان منافع مشتركي دارند.

وي ادامه داد: براي آغاز مذاكرات بايد ابتدا برداشت خود را از ايران تغيير دهيم چون ايران امروز ديگر همان ايران سال 1979 نيست. اكنون اولويت ايران به سمت حزب الله كه در حال مبارزه با اشغالگري اسرائيل در جنوب لبنان است، برگشت خورده است، در واقع اين راهبرد بسيار پرسود و منفعت ظاهر شده زيرا در سال 2006 و در پايان جنگ 33 روزه، حزب الله و ايران نشان دادند كه مي توانند قدرتمندترين ارتش خاورميانه را شكست دهند، بنابراين بايد با حزب الله همچون ايران به گفتگو نشست و بايد بگويم كه ايران فعلا در آستانه نابودي نيست.

در ادامه اين مناظره مسئول سابق سيا، درباره روش هاي مقابله با كارآمدي جمهوري اسلامي، گفت: مطمئنا حمله نظامي به كشوري كه امتحان خود را در اين مقوله پس داده است، كارآمد نيست، اما يك شيوه براي اعمال نفوذ نظامي عليه ايران وجود دارد و آن مسلح كردن سني هاي افراطي در آستان آشفته بلوچستان است.

باير افزود: كافي است به گروههاي مسلح مخالف ايران كه در استان بلوچستان فعاليت مي كنند هزار موشك استينگر بدهيم و منتظر نتايج آن باشيم، به اين ترتيب هيچ هواپيماي ايراني در آسمان بلوچستان مشاهده نخواهد شد.

اين مقام سابق سيا افزود: به جاي اينكه به پاكستان اجازه دهیم با اين فعالان مبارزه كند، آنها را مسلح کنیم.
:oops:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چرا قیمت نفت در فصلی که همیشه اگر کاهش پیدا نمیکرد حداقل ثابت باقی میموند، اینطور جهشی افزایش پیدا کرد؟؟؟

این یه سوال ساده و تک بعدی نیست علل و عوامل تاثیر گذار تو قیمت نفت در اون برهه ی زمانی خاص میتونم بگم خیلی زیاد بود اما تعدادیش رو که بیشتر به چشم می اومدن رو میگم شاید به نظر یه شوک مثبت برای تولید کنندگان نفت بود اما بیشتر شبیه به یه تله ی اقتصادی بود شما به نکته دقت کنید که دراون زمان دلار در حال از دست دادن ارزش خودش بود در حالیکه هنوز بسیاری از کشورهای تولید کننده پولشونن رو بر اساس دلار دریافت میکردن اما این دلار ارزش واقعی خود رو نداشت و میتونم بگم که با این امر قصد به هم زدن تعادل بازار رو دشتن باید دید کی از این قضیه یا قضایا سود میبره تا علت اصلی اون رو بتونیم پیدا کنیم.
از طرفی هم مدام با ملتهب کردن این بازار این شوک رو قویتر کردن به هر حال برخی از مصنوعات که از محصولات نفتی و کالاهای واسطه ای ساخته میشن قیمتشون بالا رفت و در نتیجه قیمت کالای نهایی هم بالا رفت , و کم کم با پایین اومدن قیمت نفت به نظر اوضاع آروم شد اما شرکتهای بورس و صنایع دچار رکود و کمبود تقاضا شدن چرا؟ چون کالاهایی که در ماهای قبل تولید شده بودند نسبتا" هزینه ی تموم شده ی بالایی داشتن بنابراین با کم شدن قدرت خرید مردم و رکود پیش اومده این شوک به صنایع و شرکتها منتقل شد که الان میبینیم این شرکتها در حال ورشکست شدن یا تعدیل نیرو هستن (حالا بگذارید سر پیچ بعدی رو حدس بزنیم) به احتمال زیاد این اخراجهای گسترده باعث نابسامانیهای اجتماعی میشه که تو هر کشوری به نسبت تشدید این قضیه دولت بیشتر تو دردسر می افته اول باید برس کنیم کدام یک از کشورهای صنعتی کمترین آسیب رو دیدن ( چون کسی خونه ی خودش رو آتیش نمیزنه) بعد برسی کنیم ببینیم کدوم یک از کشورهای درحال توسعه بیشترین آسیب رو دیدن و منافع کشورهای صنعتی رو در قبال آسیب پیدا کنیم تا اصل موضوع روشن بشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اسنایپر جان دلایل واقعی این امر هنوز در هاله ای از ابهامه ولی خب میشه حدسهایی زد.

حالا یه سوال دیگه به این سوالات اضافه میکنم :

برخلاف دفعات قبل که اگر نفت کاهشی بیش از 10 دلار داشت اعضای اوپک در سطوح مختلف جلساتی تشکیل میدادند تا جلوی افت بیشتر رو بگیرن. و معمولا اگر افزایش رو شاهد نبودیم حداقل کاهش متوقف میشد.

ف[color=red]کر نمیکنی چند کشور خاص در حال فروش نفت خارج از اصول اپک هستند و دارند به نوعی کاهش قیمت نفت رو بنا به دلایلی سیاسی کنترل میکنن ؟؟؟

فکر نمیکنی این طرح هماهنگ بوده و هم تولید کنندگان و هم تعدادی از مصرف کنندگان درگیر امری خاص هستند؟ ( منظور اصلا دشمنی با ایران نیست و سوالم جنبه عمومی داره )[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من مي‌دانم كه ملت‌هاي عرب نسبت به آمريكا نظر مساعدي ندارند و اين وضعيت ناشي از نوع رياست بوش نيست، بلكه اين احساس، سال‌هاست كشورهاي عربي را فرا گرفته است.كد خبر: ۳۰۳۵۵ تاريخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۰۴ دي ۱۳۸۷ تعداد بازديد: ۱۲۲۸۷

سرويس بين‌الملل «تابناك»‌ـ وزير امور خارجه آمريكا كه كمتر از يك ماه به پايان دوره وزارتش باقي مانده، پس از دريافت هداياي حاتم بخشي برخي سران عرب، جملاتي را براي خوشايند آنها بر زبان راند.

او گفت: درست است كه برخي تلاش‌هاي من براي استقرار صلح و ثبات در خاورميانه بي‌تأثير بوده، اما كشورهاي عربي بايد شاد باشند، چرا كه آنچه ايالات متحده نظير امنيت و آسايس دارد، اعراب نيز از آن برخوردار شده و من از اين بابت بر خود مي‌بالم!

رايس افزود: كشورهاي عربي همچنان ظرفيت و شايستگي رشد و نمو اقتصادي و سياسي دارند و آينده‌اي روشن در انتظار آنهاست.

رايس نمونه استقرار آزادي و دمكراسي را در عراق ذكر كرد و افزود: عراق 2001 و عراق 2008 را با هم مقايسه كنيد تا به عمق تلاش هاي آمريكا در منطقه پي ببريد.


او ايران را نيز از افاضات خود بي‌‌نصيب نگذاشت و گفت: اقتصاد ايران را بنگريد و دريابيد كه چگونه با كم و زياد شدن قيمت نفت شكننده مي‌شود و البته هم‌اكنون نيز در حال فروپاشي است.

او البته به نكته مهم ديگري هم در گفت‌وگو با روزنامه‌نگار فرانسوي اشاره كرد: من مي‌دانم كه ملت‌هاي عرب نسبت به آمريكا نظر مساعدي ندارند و اين وضعيت، ناشي از نوع رياست بوش نيست، بلكه اين احساس سال‌هاست كه كشورهاي عربي را فراگرفته و در آينده نيز اين احساس وجود خواهد داشت. اما همگان بدانند ايالات متحده آمريكا همچنان مدافع حقوق اعراب است.

[color=blue]
این خبر رو داشته باشید تا خبر هشدار پوتین به اروپا برای گران شدن قیمت گاز و تشکیل اوپک گازی بزارم.
[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
كاهش قيمت نفت تاثيري بر انقلاب سوسياليستي ونزوئلا نخواهد داشت

خبرگزاري فارس : رييس جمهور ونزوئلا تاكيد كرد ، كاهش قيمت نفت به هيچ وجه موجب توقف برنامه هاي انقلاب سوسياليستي اين كشور نخواهد شد و انقلاب اين كشور روز به روز تقويت خواهد شد .

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس ، هوگو چاوز تصريح كرد ، برنامه هاي اجتماعي ونزوئلا به خصوص كمك به اقشار فقير و آسيب پذير طي سال 2009 متوقف نخواهد شد . مخالفين دولت ونزوئلا بدانند ، حتي اگر قيمت نفت به صفر دلار هم برسد ، من تضمين مي دهم كه انقلاب ما به مسير خود ادامه خواهد داد . قيمت نفت نسبت به ركورد 147 دلاري اواسط جولاي بيش از 73 درصد كاهش داشته است . قيمت نفت صادراتي ونزوئلا نيز به كمتر از 15/32 دلار رسيده است . قيمت نفت در بودجه سال 2009 ونزوئلا حدود 60 دلار تعيين شده است . چاوز تصريح كرد ، البته قيمت نفت بسيار پايين است و اين مساله مشكلاتي را براي اقتصاد ونزوئلا و ساير كشورهاي نفت خيز به وجود خواهد آورد . منتقدين دولت فكر مي كنند كاهش قيمت نفت پايان كار چاوز است ولي من مرد روزهاي سخت هستم . ونزوئلا ذخاير ارزي كافي و پس اندازهاي لازم را براي مقابله و ايستادگي در برابر بحران مالي و اقتصادي جهان در اختيار دارد . نفت بيش از 94 درصد صادرات ونزوئلا را تشكيل مي دهد و اين كشور چهارمين صادر كننده بزرگ نفت به آمريكا به شمار مي رود . طي ده ماه نخست 2008 صادرات نفت و فرآورده هاي نفتي ونزوئلا به آمريكا 4/12 درصد كاهش داشته است .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خبرگزاري فارس: وزارت كشور روسيه اعتراف كرد، بحران اقتصادي در اين كشور مي‌‌تواند منجر به بي ثباتي در اوضاع و افزايش ناآراميها، اعتراضات و قانون شكني در روسيه شود.


به گزارش فارس به نقل از روزنامه «كامرسانت»، مقامات وزارت كشور روسيه براي نخستين بار اعتراف كردند كه بحران در وضعيت اقتصادي ممكن است منجر به بي ثباتي در روند اوضاع اين كشور شود.
ميخائيل سوخودولسكي، معاون اول وزير كشور روسيه روز گذشته اعلام كرد كه در آينده نزديك احتمال دارد كه فعاليتهاي اعتراض آميز در كشور افزايش پيدا كند.
به گفته وي، همچنين تخلفات و قانون شكني ها توسط مهاجرين رشد داشته و حملات به آنان نيز افزايش مي يابد.
سوخودولسكي در نشست كميسيون قانون شكني و اقدامات استحفاظي خاطر نشان ساخت: «وضعيت كنوني با توجه به بحران اقتصادي موجود، بخصوص فرا رسيدن فصل سرماي شديد مي تواند رشد تمايلات اعتراض آميز مربوط به نارضايتي ها در ميان قشر شاغل در كشور، اقدامات غير مطلوب و متعاقب آن تحقق برنامه هاي ضد بحران را عميق تر از گذشته كند كه نيازمند توجه كافي و افزايش اقدامات امنيتي است.»
به گفته وي، وزارت كشور روسيه خود را براي مواجهه با اين بحرانهاي احتمالي آماده كرده و براي اين منظور در سال 2009 بودجه اي معادل 9/8 ميليارد روبل در نظر گرفته است.
به نوشته اين روزنامه، اعترافات هشدار دهنده اين مقام بلند پايه وزارت كشور از هم اكنون داراي بازتاب وسيعي بوده است: براي مثال برخي از نمايندگان دوماي دولتي اين اظهارات را تمايل نيروهاي انتظامي براي شانه خالي كردن از مسئوليت بروز حوادث ناخوشايند در كشور تلقي كرده اند و مخالفان نيز اين مسئله را نوعي هشدار در اين خصوص دانستند كه تظاهرات اعتراض آميز كه بويژه در دوره بحران اقتصادي در روسيه اجتناب ناپذير خواهند بود، سركوب خواهد شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
پاسخ پوتین هم باحال بود البته ایران هم از این ماجرا سود خواهد برد....



غرب سخنان ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه درباره پایان دوره گاز ارزان را تقریبا به حالت اعلام جنگ اقتصادی برداشت کرده است. اما در واقع سخنان نخست وزیر به احتمال قوی از برآشفتگی بود: دیروز "آرکادی دوورکوویچ" اقتصاددان برتر کرملین اعتراف کرد که برای اولین بار طی 10 سال اخیر کشور با کسری بودجه مواجه خواهد شد. اما اگر اروپایی ها به علامت دریافتی از مسکو بی اعتنایی کنند و تکانی به "شریک همگراشونده اروپایی" خود یعنی اوکراین ندهند، خود اتحادیه اروپا می تواند به لرزه درآید.

زمانی که پوتین اعلام کرد که انرژی ارزان به خاطر هزینه های هنگفت استخراج بی معناست، در حقیقت مبالغه نکرد. "لئونید گریگوریف" یکی از کارشناسان معتبر روسی می گوید که بهره برداری از میادین جدید نفتی در حال حاضر فقط به شرطی مقرون به صرفه است که بهای نفت بیش از 60 دلار باشد. به گفته وی در مورد گاز هم همین محاسبه استوار است. در نتیجه عرصه برای مانور اقتصادی نزد حکومت روسیه کاهش می یابد.

اگرچه مسکو تلاش برای توسعه دادن این میدان را متوقف نخواهد کرد. کرملین قبل از جنگ گازی روسیه و اوکراین در سال 2006 اشتباه محاسباتی بزرگی را مرتکب شد. هیچکس تلاش نکرد که به کشورهای اتحادیه اروپا توضیح دهد که به خاطر عادت بد اوکراین در خصوص پرداخت نکردن بدهی ها، در نهایت خود اروپایی ها باید جواب پس دهند. "سرگی اشماتکو" وزیر انرژی روسیه به طور واضحی از کشورهای اتحادیه اروپا خواست که یا بر کییف فشار آورده و یا خود را برای وقفه در صدور گاز آماده سازند.

مشکل اینجاست که اتحادیه اروپا اصلا نمی تواند کنایه مسکو را درک کند. اندیشه عمیق "خودی-غربیه" در غرب بشدت قوی است. برای سیاستمداران اروپای غربی تفکر این مسئله که در بحث میان روسیه و اوکراین "دموکرات"، حق با مسکو "خودکامه" است، نوعی کفر است. در این صورت بعد از سال نو قاره اروپا در انتظار جنگ اقتصادی متعادل با جنگ گرجستان است. غربی های در ماه اوت در عین تعجب فراوان متقاعد شدند که کرملین آماده است که با کمک سلاح از منافع خود در فضای بعد از فروپاشی دفاع کند. پوتین و روحیه جنگ طلبانه وی ظاهرا راهی برای عقب نشینی ندارد: پشت سر فقط خزانه خالی است.
"ماسکوفسکی کامسامولتس"، خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 5 دی ماه

http://pe.rian.ru/articles/20081225/119169576.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تو سیاست امروز چیزی بعنوان دشمن دائمی وجود نداره اگه کسی جلوی وصول منافع شما رو بگیره بطور موقت دشمن شما میشه اما پس از نیل به اهداف خودبخود دشمنان دیروز تبدیل به شرکای امروز میشوند.
در کل میتونم بگم مجموعه ی پیچیده ای که سیاست ها غرب و بخصوص امریکا رو تعین میکنه به عمد داره با قیمت نفت و ارز بازی میکنه تا منافع خودش رو تامین کنه. دقیقا" با armani موافقم کلا" یه مجموعه از کشورهای خاص گویا در حال پیگیری یکسری اهداف خاص هستن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]تو سیاست امروز چیزی بعنوان دشمن دائمی وجود نداره اگه کسی جلوی وصول منافع شما رو بگیره بطور موقت دشمن شما میشه اما پس از نیل به اهداف خودبخود دشمنان دیروز تبدیل به شرکای امروز میشوند.
در کل میتونم بگم مجموعه ی پیچیده ای که سیاست ها غرب و بخصوص امریکا رو تعین میکنه به عمد داره با قیمت نفت و ارز بازی میکنه تا منافع خودش رو تامین کنه. دقیقا" با armani موافقم کلا" یه مجموعه از کشورهای خاص گویا در حال پیگیری یکسری اهداف خاص هستن[/quote]

در اولین پستم من از دوستان عزیز خواهش کردم که وارد مقوله سیاست نشن. منظورم از این حرف این بود که گفتن پشت سر دولتمردان کشورمون تاپیک رو به انحراف میشونه و مشکل اینجاست که کار خاصی از دولت ایران در این زمینه بر نمیاد چرا؟

امروزه مشخص شده که مقوله های اقتصاد ، سیاست ، فرهنگ گرههای کوری به هم خورده که به هیچ وجهی نمیشه اینها رو از هم جدا کرد.
در مورد صادرات بروشهای غیر معمول جهت پیش بردن اهداف خاصی در سیاست بر همگان روشن و واضح هست.
در زمان جنگ و فکر کنم بعد از کربلای 4 بود که قیمت نفت به بشکه ای 5.5 دلار رسید در حالیکه هزینه رسیدن نفت به سطح زمین و ارسال به پایانه داخلی برای فروش حدود 8.5 دلار میرسید. ( هزینه حمل با تانکر و ...... جدا حساب بکنید ) با این اوصاف نفتی که حدود 15 تا 16 دلار برای خود ما هزینه بر بود به قیمت 5.5 فروخته میشد !!! چرا حالا میفروختیم این برمیگرده به نیاز به گردش دلاری و اعتبار خارجی برای خرید سلاح برای جنگ تحمیلی اون هم به 3 برابر قیمت .

در امر فروش نفت ما فروش رسمی داریم و یه فروش غیر رسمی. فروش رسمی مقدار فروش بر اساس سهمیه اوپک هست که میزانش در جلسات اوپک مشخص خواهد شد و فروش غیر رسمی توسط واسطه ها و به توسط تانکرهایی با پرچم کشورهای دیگه هست تا مورد اعتراض اعضای دیگر اوپک قرار نگیرد.

در زمان جنگ تحمیلی سهمیه ما حدود 2 میلیون بشکه بود و ما مجبور بودیم برای جبران کسری فروش حدود 2 میلیون بشکه دیگه رو توسط دلالان بفروش برسونیم.
گمان من هم بر این هست که علیرغم کاهش سهمیه اوپک برای تنظیم بازار تعدادی از کشورهای منطقه در حال فروش غیر رسمی نفت هستند تا تصمیمات اوپک عملا بی نتیجه باقی بماند . حالا چرا ؟ الله اعلم.

کشورهایی که در جلسات حنجره خودشونو برای کاهش ظرفیت پاره کرده و عملا با بستن قرارداد های مخفیانه با واسطه ها ( و نه کشورها ) بیش از دو برابر میزان کاهشی اوپک افزایش فروش داشته اند. حالا اوپک سهمیه رو بازهم کاهش بده این میزان نیز افزایش خواهد داشت.
این یه دلیل برای کاهش روز افزون قیمت نفت در فصل سرما هست. وگرنه هنوز نیاز به این طلای سیاه بر خلاف نظر عده ای از دوستان رو به افزایش بوده و جایگزین مناسب و ارزانی برایش پیدا نشده.

[color=blue]از دوستان عزیز ( مخصوصا صاحب تاپیک دوست خوبم ورویور ) انتظار داشتم بغیر از نوشتن اخبار نظرات و دلایل خودشون هم مینوشتن تا دیگر دوستان هم به شوق اومده و بحث مهمی مثل این ادامه یابد.[/color] :oops:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام مجدد خدمت دوستان .
من همش تو این فکرم که این تاپیک چرا از اسکرول خارج شده !


به نظر میاد که توطئه ای مشخص با همکاری برخی فروشنده های نفت و غرب برای از بین بردن ذخایر ارزی کشورهای تولید کننده نفت بوده که اهداف اصلی اون ایران روسیه و ونزوئلا ست .
ابراز خوشحالی رایس همچنین هم خیلی جالب بود البته بیشتر بدلیل توجیح ضعف خودشون در اقتصاد بوده چرا که حقارتناشی از فروپاشی اقتصادی گریبانگیر اونها هم شده اما اینجا مسئله اساسی اینه که چرا زمانی که غرب در حال نابودیه اقتصادی عربستان و برخی از اعراب کمک های شدید اقتصادی به غرب میکنند :
دو علت مهم دیده میشه اول خسارت زدن به لحاظ اقتصادی به کشورهای تولید کننده مخالف غرب مثل ایران روسیه و ونزوئلا همچنین کمک به جلوگیری از فروپاشی نظام سرمایه داری تا بعد از رفع مجدد مشکلات اونها از صاحبان اصلی صنایع و تجارتخانه های غرب باشند.

منتها این قضیه فروپاشی اقتصادی کشورهایی مثل آلمان و روسیه رو به ایران نزدیک کما اینکه امارات هم تا حدودی بدلیل خروج سرمایه های ایرانی ها و بازگشت اونها به بورس های ایران و دیگر کشورها مرتبط سعی در بازبینی روابط خود با ایران دارند همچنان که کشورهای دیگر عرب مثل بحرین از افتادن به دام غرب امتناع میکنند گویا این فروپاشی نشان داد که غرب چطور با کشاندن سرمایه ها در زمان اوج سودهی آنها را می بلعد .

اما راهکارهای که دول فروشنده متضرر از در پیش گرفته اند چیست ؟

اول از همه به نظر میرسد هشدار روسیه به غرب برای مسئله گاز و تشکیل اوپک گازی بیانگر افزایش قیمت گاز به اندازه نفت در آینده میباشد و این حامل مهم انرژِی که 35 درصد فروش آن را به اروپا روسیه انجام میدهد بزودی در کنار نفت قرار خواهد گرفت اما بازاری بسیار انحصاری تر و قابل کنترل توسط کشورهای فروشنده خواهد داشت که ایران و روسیه عضو اصلی آن خواهند بود پس میتوان گفت که اوپک گازی اقدام متقابلی علیه سیاستهای استعماری غرب در خرید نفت میباشد .

با توجه به کاهش ارزش ارزها باید بازار طلا را در نظر گرفت این بازار است که بنیه اقتصادی کشورها را تایین میکند که ارزش ارزهای کشورها به آن بستگی دارد البته ایران چندی پیش خبر از کشف معادن بزرگ طلا در کشور داد تا هشداری به غرب باشد برای اینکه ایران توان ایجاد اعتبار زیادی برای خرید های بین المللی بخاطر وجود طلا را دارد چیزی که معمولا مخفی می ماند و با توجه به کاهش قیمت ارز طلا گرانتر خواهد شد از طرفی دیگر گفته میشود که صندوق ذخیره ارزی به طلا تبدیل شده است.

دوستان تحلیل شما در نتیجه ادامه بحران و آینده مبحث قیمت انرژی چیست .!؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.