arshya4171

بازگشت به اینده

Recommended Posts

[color=darkred][b]فصلهای نپتون [/b][/color]دانشمندان به مداركی در خصوص تغییر فصول در نپتون دست یافته اند .
روند صعودی درخشش سیاره نپتون باعث شده است تا دانشمندان حدس بزنند كه این سیاره نیز همانند زمین شاهد فصلهای مختلفی بر سطح خود است.یك گروه از محققان با بررسی تصاویری كه تلسكوپ فضایی هابل در سالهای ۱۹۹۶، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ از ین سیاره تهیه كرده است، متوجه افزایش محسوس درخشندگی نوارهای ابری سیاره نپتون شده اند این نواحی در خلال این مدت وسیع تر و روشن تر شده اند كه امكان دارد این تغییران نورانیت و وسعت در اثر تغییرات فصلی این سياره باشد.
نپتون كه هشتمین عضو خانواده خورشیدی است به خاطر سیستم جوی شگفت انگیز خود و طوفانهای بسیار شدید خود مشهور است.حدس زده می شود در جو این سیاره تند بادهایی با سرعت ۱۴۵۰ كیلومتر بر ساعت می وزند. با وجود این تصاویر جدید نخستین مدارك رسمی در خصوص تغییرات آب و هوایی فصلی بر سطح این سیاره را نشان می دهد. بر اساس تحلیل مبتنی بر این اطلاعات نپتون نیز همانند زمین دارای یك فصل تابستان گرم و یك زمستان سرد و دو فصل انتقالی مشابه زمین ست. اما این فصول یك تفاوت عمده با زمین دارد و آن مدت ان است و نپتون در طی ۱۶۵ سال زمینی یك با ر به دور خورشید می گردد و بنابراین هر فصل آن حدود ۴۰ سال زمینی به طول می انجامد. بنابراین اگر محاسبات و نظریات تغییرات فصلی درست باشد طی ۲۰ سال آینده نیز باید شاهد افزایش درخشندگی نپتون باشیم. محور نپتون انحرافی معادل ۲۹ درجه دارد كه فصول مختلف و متفاوتی را در دو نیمكره آن ایجاد می كند.اما نكته جالب در این میان آن است كه خورشید در افق نپتون ۹۰۰ با ركم فروغ تر از آن چیزی است كه از افق زمین به نظر می آید بنبابراین باید سیستمی برای حفظ گرما در سطح كه موجب ایجاد تابستانی گرم می شود در نپتون فعال باشد.
به هرصورت نپتون طی سالهای آینده نیز مورد توجه چشمان تیزبین زمینی خواهد بود تا از طریق اطلاعاتی كه به دست خواهد امد نظریه قطعی در خصوص تغییرات فصلی این سیاره دوردست ابراز شود.
منبع : - شبکه فیزیک هوپا
- آفتاب

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ایران به کشورهای تولید کننده سیلیکون متال پیوست

با بهره برداری از طرح توسعه کارخانه فروآلیاژ ازنا، کشورمان در ردیف کشورهای تولید کننده سیلیکون متال قرار گرفت.

به گزارش واحد مرکزی خبر،خسرو نوروزیان، مدیرعامل شرکت فروآلیاژایران گفت: با راه اندازی کوره دوم کارخانه فروآلیاژ ازنا،‌ علاوه بر تامین نیاز داخلی، اکنون می توانیم سالانه 10هزارتن سیلیکون متال به ارزش25 میلیون دلار نیز صادر کنیم.

سیلیکون متال در صنایع فولاد، آلومینیوم، شیمیایی والکترونیکی کاربرد دارد. پیش از این سالانه 25 میلیون دلار هزینه صرف واردات سیلیکون متال از کشورهای چین، برزیل واروپایی می شد.

نوروزیان با اشاره به این که طرح توسعه کارخانه فروآلیاژ ازنا با دستان توانمند کارشناسان داخلی صورت گرفته است گفت: در این طرح، دانش ساخت بدنه کوره های فروآلیاژ نیز بومی شد.

با بهره برداری از این طرح، 200 فرصت شغلی مستقیم و دوهزار فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد شده است.

نوروزیان گفت: طرح توسعه این کارخانه در زمینی به مساحت 22هزار مترمربع اجرا شد و حدود یازده میلیون و 400 هزار یورو و 65 میلیارد تومان هزینه دربرداشت.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستگاه هاي کودپاش و وجين کن برنج ساخته شد

تهران / واحد مرکزي خبر / اقتصادي: رئيس سازمان ترويج، آموزش و تحقيقات جهاد کشاورزي از ساخت دستگاه هاي کودپاش و وجين کن برنج در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزي خبر؛ جهانگير پرهمت در جلسه خبري امروز با اشاره به اينکه ساخت اين دو دستگاه سبب کاهش قابل توجه مصرف سم و افزايش کيفيت و سلامت محصول مي شود ، افزود: دستگاه کودپاش علاوه بر توزيع بهينه کود و سم ، در پراکنده کردن نهاده ها مانند بذر نيز استفاده مي شود و در هر هکتار بيش از 20 هزار تومان در استفاده از بذر صرفه جويي دارد.

وي گفت: استفاده از دستگاه کودپاش سبب مي شود تا 50 درصد در مصرف کود صرفه جويي شود.

رئيس سازمان ترويج ، آموزش و تحقيقات جهاد کشاورزي افزود: مراحل آزمايشي دستگاه کودپاش به پايان رسيده است و اين دستگاه با همکاري بخش خصوصي به زودي تجاري سازي خواهد شد.

پرهمت با اشاره به اينکه پژوهشگران آملي اين دستگاه را طراحي و اختراع کردند گفت: از بين بردن علف هاي هرز در شاليزار بدون مصرف سم مهمترين ويژگي ان است.

وي افزود: اين دستگاه بخشي از بقاياي گياهي را به زمين باز مي گرداند تا به عنوان کود استفاده شود.

رئيس سازمان ترويج ، آموزش و تحقيقات جهاد کشاورزي تدوين نقشه خاکشناسي را از ديگر دستاوردها دانست و گفت: اين نقشه اطلاعات دقيقي از شرايط خاک هر منطقه را شامل و نياز هر منطقه به کود هم ارزيابي مي شود.

پرهمت افزود: با استفاده از اين نقشه در مصرف کود نيز صرفه جويي خواهد شد.

وي پژوهش براي کاهش تنش هاي محيطي خشکسالي را از ديگر اقدامات معرفي کرد و گفت: اجراي طرح هاي خاک ورزي و افزايش راندمان مصرف اب تا 25 درصد ، شبکه آبياري با روش هاي تحت فشار و قطره اي ، و معرفي ارقام و بذرهاي گياهي که به دوره آبياري کمتري نياز دارند ، از جمله طرح هاي خشکسالي است.

رئيس سازمان ترويج ، آموزش و تحقيقات جهاد کشاورزي با اشاره به اينکه توليد محصولات کشاورزي سال زراعي گذشته حدود 100 ميليون تن بود ، افزود: با دانش فني ، آثار تنش محيطي خشکسالي را کاهش داديم.

پرهمت از ذخيره سازي آب با استفاده از سدهاي زيرزميني در منطقه فسا خبر داد و گفت: با مهار سيلاب هاي رودخانه مون در اين منطقه چند هزار هکتار عرصه جنگلي ايجاد شده و قرار است در مناطق خشک و نيم خشک اجرا شود.

وي آبياري و کشت رديفي محصولات کشاورزي را از ديگر راهکارهاي مقابله با خشکسالي دانست و افزود: زمان آبياري و دوره رشد محصولات کاهش و به طور مثال در محصول ذرت و چغندرقند تا 30 درصد عملکرد آبياري افزايش يافته است.

رئيس سازمان ترويج ، آموزش و تحقيقات کشاورزي گفت: بتازگي 6 رقم بذر گندم ، جو و حبوبات مقاوم به خشکي معرفي شده است که بذر گندم پيشگام امسال در مزرعه به توليد انبوه مي رسد و از سال 89 در مزارع کشاورزي مناطق سردسير کشت خواهد شد.

پرهمت ، خودکفايي در توليد بذر را از ديگر موفقيت هاي پژوهشگران دانست و افزود: در توليد بذر تمام محصولات به جز بذر محصولات سبزي و صنفي به خودکفايي رسيده ا يم و زمينه خودکفايي در توليد محصولات سبزي و صيفي نيز آماده است.

وي گفت: امسال 19 ميليارد تومان بودجه براي طرح هاي پژوهشي حفظ ذخاير ژنتيکي و ايجاد زيرساخت هاي پژوهشي اختصاص يافت که قرار است سال آينده 10 درصد بيشتر شود.

رئيس سازمان ترويج ، آموزش و تحقيقات کشاورزي ايجاد 56 مؤسسه و مرکز تحقيقاتي ، 64 مجتمع و مرکز آموزشي، فعاليت 310 ايستگاه و مزرعه تحقيقاتي ، ايجاد بيش از 7 ايستگاه ذخيره ژنتيکي و فعاليت بيش از 5500 پژوهشگر را از جمله دستاوردهاي 30 ساله پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي در حوزه کشاروزي ذکر کرد.

پرهمت گفت: با اين تلاش ها ، توليد محصولات کشاورزي از حدود 25 ميليون تن به بيش از 100 ميليون افزايش يافته است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فرمون جنسي کنترل بيد سيب زميني تولید شد

تهران / واحد مرکزي خبر: فرمون جنسي براي کنترل غيرشيميايي بيد سيب زميني در مؤسسه تحقيقات گياه پزشکي کشور ساخته شد.

رئيس مؤسسه تحقيقات گياه پزشکي کشور گفت: محققان اين موسسه به منظور مبارزه با آفت بيد سيب زميني، فرمون جنسي اين حشره را با سرپرستي دکتر مهرداد تبريزيان، سنتز و توليد کردند.

عسکري افزود: بيد سيب زميني (Phthorimaea operculella) يکي از مهمترين آفات سيب زميني در ايران است که با توجه به کاربرد مؤثر فرمون در پيش آگاهي و يا شکار انبوه آفت، برنامه سنتز فرمون جنسي اين حشره در مؤسسه تحقيقات گياهپزشکي کشور با موفقيت به پايان رسيد.

رئيس مؤسسه تحقيقات گياهپزشکي کشور با بيان اينکه فرمون جنسي بيد سيب زميني از دو مولکول پيچيده شيميايي به نامه هاي تراين (Triene) و داين (Diene) تشکيل شده است، گفت: نمونه سنتز شده، قابليت رقابت با نمونه هاي وارداتي را داشته و از خروج قابل توجه منابع ارزي جلوگيري مي کند.

عسکري با اشاره به اينکه خسارت بيد سيب زميني در انبار و مزرعه تا 60 درصد مي رسد، افزود: در صورت استفاده از تله هاي فرموني در مرحله برداشت و در کنار روش هاي زراعي مناسب و همچنين نصب اين تله ها در انبار مي توان از خسارت اين آفت به ميزان قابل توجهي جلوگيري کرد.

رئيس مؤسسه تحقيقات گياهپزشکي کشور در پايان گفت: اين مؤسسه آمادگي دارد تکنولوژي ساخت و مصرف اين فرآورده جديد را در اختيار متقاضيان بخش خصوصي قرار دهد.

فرمون هاي جنسي، مولکول هاي شيميايي هستند که حشرات ماده براي جفت يابي در محيط منتشر مي کنند.

با توليد آزمايشگاهي و مصنوعي اين ترکيبات شيميايي مي توان بدون اين که به موجودات مفيد طبيعت آسيبي وارد و يا آثار سوئي در محصولات کشاورزي و محيط زيست ايجاد شود، حشرات زيان آور و مضر را جمع آوري و از خسارت آنها جلوگيري کرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توليد دستگاه از بين برنده قارچ پسته توسط محققان ايراني

خبرگزاري فارس: رئيس سازمان تحقيقات، ترويج و آموزش كشاورزي از توليد دستگاهي براي از بين بردن قارچ آفلاتوكسين پسته خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، جهانگير پرهمت گفت: اين دستگاه باتوليد گاز اوزن براي كنترل قارچ آسترجيلوس از بين برنده آفلاتوكسين پسته است.

وي افزود: اين دستگاه توسط خانم ميرابوالفتحي و همكاران وي در مركز تحقيقات مهندسي كشاورزي ساخته شده و مي‌تواند آفلاتوكسين را تا 75 درصد و قارچ آسترجيلوس را تا 90 درصد از بين ببرد.

پرهمت همچنين از طراحي و ساخت دستگاه كودپاش براي توزيع بهينه كود، سم و بذر در مزرعه خبر داد و گفت: با به كارگيري اين دستگاه در هر هكتار 20 هزار تومان صرفه‌جويي ارزي مي‌شود و مصرف كود تا 50 درصد كاهش پيدا مي‌كند.

وي همچنين از دستگاه وجين‌كن برنج توسط مركز تحقيقات تاپيك در آمل خبر داد و گفت:‌اين دستگاهي است كه بدون ضرر به شاليزار علف‌هاي هرز را از بين مي‌برد بدون اينكه از سم شيميايي در آن استفاده شود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
روش مبارزه غير شيميايي با آفت سيب زميني ابداع شد

خبرگزاري فارس: براي اولين بار در كشور، فرمون جنسي براي كنترل غير شيميايي بيد سيب‌زميني در مؤسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور ساخته شد.

به گزارش خبرگزاري فارس ، عسگري رييس مؤسسه تحقيقات گياه پزشكي وزارت جهاد كشاورزي گفت: به منظور مبارزه با آفت بيد سيب‌زميني، فرمون جنسي اين حشره توسط محققان اين مؤسسه و با سرپرستي آقاي دكتر مهداد تبريزيان، سنتز و توليد شد.

عسگري افزود: بيد سيب‌زميني يكي از مهمترين آفات سيب‌زميني در ايران است كه با توجه به كاربرد مؤثر فرمون در پيش‌آگاهي و يا شكار انبوه آفت، برنامه سنتز فرمون جنسي اين حشره در مؤسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور و توسط محققين بخش تحقيقات آفت‌كشهاي اين مؤسسه با موفقيت به پايان رسيد.

رئيس مؤسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور با بيان اينكه فرمون جنسي بيد سيب‌زميني از دو مولكول پيچيده شيميايي به نام‌هاي تراين و داين تشكيل شده است گفت: نمونه سنتز شده، قابليت رقابت با نمونه‌هاي وارداتي را داشته و از خروج قابل توجه منابع ارزي جلوگيري مي‌كند.

عسگري با اشاره به اينكه خسارت بيد سيب‌زميني در انبار و مزرعه تا 60 درصد مي‌رسد، افزود: در صورت استفاده از تله‌هاي فرموني در مرحله برداشت و در كنار روشهاي زراعي مناسب و همچنين نصب اين تله‌ها در انبار مي‌توان از خسارت اين آفت به ميزان قابل توجهي جلوگيري كرد.

رئيس مؤسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور در پايان گفت: اين مؤسسه آمادگي دارد، تكنولوژي ساخت و مصرف اين فرآورده‌ جديد را در اختيار متقاضيان بخش خصوصي قرار دهد.

فرمون‌هاي جنسي، مولكول‌هاي شيميايي هستند كه حشرات ماده براي جفت‌يابي در محيط منتشر مي‌شوند با توليد آزمايشگاهي و مصنوعي اين تركيبات شيميايي مي‌توان بدون اين كه به موجودات مفيد طبيعت آسيبي وارد و يا آثار سويي در محصولات كشاورزي و محيط زيست ايجاد شود، حشرات زيان‌آور و مضر را جمع‌آوري و از خسارت آنها جلوگيري كرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بخش اختراعات، ابتكارات و نوآوری‌های زنان امسال در دومین جشنواره انتخاب برترین‌های پژوهش و نوآوری در حوزه مدیریت شهری نخستین كتاب گویای فتوالكترونیك را به نمایش عموم گذاشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، از قابلیت‌های مهم این كتاب می‌توان به كمك به بی‌سوادان، كم سوادان در خواندن ادعیه و قرآن كریم و كمك به نابینایان جهت یادگیری خط بریل اشاره كرد.
زهره محمدی، مخترع این اثر گفت: ایده اختراع این كتاب زمانی كه مربی مهدكودك بودم به ذهنم خطور كرد زیرا زمان كافی برای خواندن كتاب به صورت اختصاصی برای هر كودكی وجود نداشت.
در این كتاب قابلیت خوانده شدن هر صفحه توسط خود كتاب وجود دارد و بچه هایی كه هنوز سواد ندارند می‌توانند با بازكردن هر كتاب محتویات آن را صدای ضبط شده مادر خود یا مربی مهد بشنوند.
از دیگر امكانات این كتاب قابلیت برنامه ریزی با زبان‌های مختلف دنیا و ضبط متن با صدای دلخواه در حافظه‌های قابل بازیافت است كه می‌تواند به عنوان یك وسیله كمك آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ممنون آرماني جان اما من كاري نكردم فقط يه چندتا كپي پست بود ديگه البته زحمت بيشتر رو باقي دوستان مثل آذرخش مالك و mke کشیدند البته حق هم که باشه آذرخش عزیز خیلی زحمت کشیدند براشون ارتقای درجه پیشنهاد میدم همچنین برای دوست خوبم مالک ...

فقط يه خبر هم از خودم بدم ...كجا خوندم يادم نمياد اگر كسي منبعش رو پيدا كرد قرار بده...

در همين ابتداي سال 2009 ايرانيان بيش از 1000 مقاله علمي در نشريات بين المللي جهان ثبت نمودند !!![/quote]
خيلي مخلصيم worior عزيز اين هم يه مطلب در مورد جايگاه علمي ايران

[color=red][b]ايران رتبه 24 در توليد علم را دارد [/b][/color]
سه شنبه 8 بهمن 1387 - اساس تازه‌ترین آمار موسسه بین‌المللی اطلاعات علمی (ISI) ، محققان ایرانی با ارائه 17 هزار و 88 مستند علمی ، از لحاظ « تعداد کل تولیدات علمی نمایه شده»، با شش پله صعود نسبت به سال 2007 در جایگاه «بیست و چهارم» جهان و از لحاظ «تعداد مقالات علمی نمایه شده» در جایگاه «بیست و سوم» جهان قرار گرفتند ...



[ اخبار فيزيك ]

--------------------------------------------------------------------------------

دكتر فتح اللهي ــ معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس ــ در تشريح جزئيات ارتقاي رتبه علمي ايران در ISI به ايسنا گفت: از 17 هزار و 88 مستند علمي نمايه شده ايران در موسسه اطلاعات علمي در سال 2008، 11 هزار و 155 مستند، مقالات علمي هستند كه از اين لحاظ كشور ما در جايگاه بيست و سوم دنيا قرار دارد.

رشد 47 درصدي مقالات ISI ايران

وي خاطرنشان كرد: محققان ايراني طي سال‌هاي 2006 و 2007 به ترتيب، پنج هزار و 843 مقاله و هفت هزار و 584 مقاله ارائه كرده‌ بودند.

فتح‌اللهي تصريح كرد: كشور تركيه با 19 هزار و 310 مقاله علمي همچنان در جايگاه اول منطقه و در رتبه هفدهم دنيا از لحاظ تعداد مقالات قرار دارد. البته نرخ رشد مقالات علمي آن كشور در فاصله سال‌هاي 2007تا 2008 حدود 23.8 درصد و نرخ رشد مقالات علمي ايران در اين سال حدود 47 درصد بوده كه نسبت به نرخ رشد 29.7 درصدي توليد مقالات علمي كشور طي سالهاي 2006 تا 2007 افزايش داشته است البته نرخ رشد مقالات تركيه نيز نسبت به بازه 2006 تا 2007 كه تنها حدود 6.8درصد بوده، افزايش قابل توجهي داشته است.

وي درباره ساير رقباي منطقه‌ اي ايران گفت: در سال 2008، كشورهاي مصر با سه هزار و 969 مقاله و نرخ رشد 21 درصد، پاكستان با سه هزار و 165 مقاله و نرخ رشد چشمگير 70 درصد، مالزي با دو هزار و 805 مقاله و نرخ رشد 42 درصد و عربستان با هزار و 785 مقاله و نرخ رشد 33.5 درصد كه در مقايسه با نرخ رشد عمدتا يك رقمي سال گذشته آنها بسيار هشدار دهنده است، پس از ايران به ترتيب در رتبه‌هاي سوم تا ششم توليد علم منطقه قرار دارند.

دكتر فتح اللهي با بيان اين كه نرخ رشد بالاي اين كشورها عليرغم فاصله زياد آنها با آمار 11 هزار و 155 مقاله‌اي ايران بايد مورد توجه قرار گيرد، تصريح كرد: نرخ رشد مقالات ساير كشورهاي منطقه مثل اردن، لبنان، فيليپين و عراق هم به نحو محسوسي افزايش يافته و در بين 11 كشور منطقه تنها كويت است كه با رشد منفي در آمار مقالات ISI مواجه بوده است.

آمريكا، انگلستان و آلمان در صدر توليدكنندگان علم

معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس درباره رتبه علمي ساير كشورهاي جهان گفت: از لحاظ كل توليدات علمي نمايه شده در ISI كشورهاي آمريكا، انگلستان، آلمان، چين و ژاپن هر يك با بيش از 100 هزار مستند علمي به ترتيب در رتبه‌هاي اول تا پنجم دنيا قرار دارند و پس از آن كشورهاي فرانسه، كانادا، ايتاليا، اسپانيا و كره جنوبي به ترتيب با حدود 88 هزار، 79 هزار، 74 هزار، 58 هزار و 51 هزار مقاله در رتبه‌هاي ششم تا دهم توليد علم دنيا قرار دارند. هند با بيش از 48 هزار مستند، برزيل، تايوان و تركيه (با 26 هزار و 888 مستند) به ترتيب در رتبه‌هاي دوازدهم، چهاردهم، شانزدهم و هجدهم اين فهرست قبل از ايران قرار دارند و كشورهايي مثل اتريش با 16 هزار و 631 مستند علمي، دانمارك با 15 هزار و 184 مستند، فنلاند با حدود 12 هزار و 600 مستند، نروژ با حدود 11 هزار و 700 مستند و ايرلند با 11 هزار و 624 مقاله پس از ايران كه در رتبه بيست و چهارم دنياست به ترتيب در رتبه‌هاي 25، 28، 29، 33 و 34 جهان قرار دارند.

معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس اضافه كرد: از لحاظ تعداد مقالات، كشورهاي آمريكا و چين با بيش از 100 هزار مقاله و آلمان با حدود 74 هزار مقاله، ژاپن با حدود 68 هزار مقاله و انگلستان با بيش از 66 هزار مقاله در رتبه‌هاي اول تا پنجم توليد علم دنيا قرار دارند. رتبه ساير كشورها نيز كم و بيش مشابه فهرست كشورهاي برتر بر اساس تعداد كل توليدات علمي است.

منبع : جام جم آنلاين
ارسال خبر : مرتضي باقرزاده
استفاده از متن خبر تنها با ذكر منبع اصلي ؛ فرستنده خبر و نقل از هوپا مجاز است .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red][b] فضاي خالي از ماده[/b][/color]
دانشمندان مکاني در جهان يافته‌اند که چيزي در آن وجود ندارد. اين حباب خالي از ماده٬ اندازه‌ي بزرگي دارد و اين موجب شگفتي شده است. خصوصيت عجيب ديگر٬ تفاوت تابش ‌پس زمينه‌ي کيهاني در اين ناحيه٬ با ساير نقاط آسمان است. طبق نظریه‌ی انفجار بزرگ موج عظیمی از انفجار اولیه‌ی عالم در گیتی پخش شده است. با توجه به قدرت اولیه‌ی این موج و سن و وضعیت فعلی جهان، دانشمندان با محاسبات ریاضی پیش بینی کردند که موج حاصل از آن بعد از این همه سال باید در طول موج‌های خاصی از امواج رادیویی در حال انتشار باشد.
در همان ایام که این پیش بینی صورت گرفت به صورت اتفاقی در یک ایستگاه رادیویی٬ نویزی روی باند رادیویی خاصی آشکار شد. نویزی مرموز که از همه جهت به یک اندازه‌ی ثابت می‌آمد. با تطبیق این دو با هم مشخص شد که امواج حاصل از انفجار اولیه به راستی وجود دارند و نام آن را «امواج پس زمینه ی کیهانی» (CMB) نهادند. در واقع می‌توان گفت که پس زمینه‌ی کیهانی، تصویری از دوران کودکی کیهان به ما می‌دهد. تصویری از کودکی جهان در زمانی که تنها چند هزار سال سن دارد. به تازگی دانشمندان دانشگاه مینسوتا مقاله‌ای در نشریه‌ی «استروفیزیکال» (Astrophysical Journal) منتشر کردند و توضیح دادند که حبابی خالی از هر چیز را در کیهان کشف کرده‌اند. خالی از هر گونه ماده مانند کهکشان، سحابی، سیاهچاله و حتی خالی از ماده‌ي تاریک.
در این بررسی که در آن از «آرایه‌ی عظیم تلسکوپ‌های رادیویی» (VLA) استفاده شد، دانشمندان به اختلاف دمایی اندکی در محدوده‌ی خاصی از پس زمینه‌ی کیهانی برخوردند. VLA قادر است اختلاف دمایی در حدود یک میلیونیوم درجه‌ی سانتیگراد را آشکار کند. فاصله ی این حباب خالی از ما نزدیک به یک میلیارد سال نوری است. برخورد با چنین بخش‌های «خالی» چندان دور از انتظار نبود اما ابعاد این حباب خیلی بزرگ است. چنان عظیم که در هیچیک از شبیه سازی‌های کامپیوتری٬ مشابه آن پیش بینی نمی‌شد و این باعث شگفتی همگان شده است.
این یافته‌ها در پروژه ی «بررسی تمام آسمان» با آرایه ی عظیم VLA در قالب طرح NVSS به دست آمده است. در این بررسی٬ دانشمندان به صورت اتفاقی به کم شدن معنادار تعداد کهکشان‌های واقع در منطقه‌ای از صورت فلکی «نهر» برخوردند. با بررسی این ناحیه به وسیله‌ی ماهواره ی WMAP در سال ۲۰۰۴ در طول موج پس زمینه‌ی کیهانی، این نتیجه به دست آمد که بخشی کم انرژی منطبق بر آنچه VLA یافته بود در آن منطقه قرار دارد. به این دلیل نام این منطقه را «لکه ی سرد» (WMAP cold spot) گذاشته اند. به نظر می‌رسد عامل اختلاف سطح انرژی در پس زمینه‌ی کیهانی در این منطقه٬ نبود ماده باشد.
فوتون‌های پس زمینه‌ی کیهانی می‌توانند با قرار گرفتن در میدان‌های گرانشی عظیم مجموعه‌هایی مثل کهکشان‌ها یا خوشه‌های کهکشانی، نیرو گرفته و با انرژی بیشتری به طی مسیر خود ادامه دهند. مانند آنچه در حرکت «قلاب سنگی»، فضاپیماها برای انرژی گرفتن و پرتاب به سوی مرزهای دور منظومه‌ی خورشیدی از انرژی گرانشی سیارات بزرگ استفاده می‌کنند. پس آن بخش‌هایی از تابش پس زمینه‌ی کیهانی که سطح انرژی بالاتری دارند می‌توانند نشان دهنده‌ی مکان‌هایی با تراکم جرمی بالا باشند.
اما حالت دوم دقیقا معکوس حالت بالا است. انرژی تاریک نقش یک منبع گرانشی معکوس را بازی می‌کند و تاثیری عکس روی فوتون‌های پس زمینه‌ی کیهانی می‌گذارد. در نتیجه فوتون‌هایی که از بخش‌های با توزیع عادی مواد می‌آیند انرژی بیشتری دارند. به همین صورت فوتون‌هایی که از منطقه‌ای خالی از ماده عبور می‌کنند مقدار زیادی از انرژی خود را از دست می‌دهند.
پس منطقه‌ی شناسایی شده در این پروژه می‌تواند نشانگر بخشی خالی در کیهان باشد. منطقه ‌ای که در آن ماده - نه ماده‌ی شناخته شده و نه ماده‌ی تاریک – وجود ندارد. حبابی خالی از همه چیز در عالم یا به قولی دیگر حفره‌ای خالی از هر چیز. کمتر از یک دهه است ما از روند شتابدار گسترش عالم خبرداریم و همچنین مدت زمان کمی از کشف انرژی تاریک می‌گذرد. انرژی تاریک هنوز به درستی شناخته نشده و خواص و تاثیرات آن را نمی دانیم. بررسی چنین پدیده‌هایی می‌تواند به افزایش دانش و آگاهی ما در زمینه‌ی انرژی تاریک و انبساط جهان و در نهایت شناخت بهتر جهان بیانجامد. پروژه‌های تحقیقاتی اینچنین دانش ما را نسبت به جهان افزایش می‌دهد.
منابع: Sky and Telescope - Astronomy – nojum.ir

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b][color=red]كوتوله سفيد[/color][/b]
مقدمه
در سال 1844 میلادی "ویلهلم بل" ستاره شناس آلمانی ، ستاره‌ای را کشف کرد که قادر به دیدنش نبود. ستاره‌هایی که ما در آسمان می‌بینیم، همه در حال حرکت هستند، اما ما تنها با کمک تلسکوپ و آن هم به صورت جزئی می‌توانیم متوجه حرکت آنها بشویم.

کوتوله سفید
با فشرده شدن اتمها ، هسته‌ها والکترونهایشان متراکمتر می‌شوند.
یکی از ستاره‌های نزدیک به زمین ، شباهنگ یا ستاره کاروان کش است و ما آن را به صورت روشن می‌بینیم. البته به خاطر حرکت و چرخش زمین ، ما حرکت ستاره‌ها را به صورت نوسانی می‌بینیم. بل سعی داشت نوسان شباهنگ را اندازه گیری نماید، اما او متوجه این وافقعیت عجیب شد که نوسانهای شباهنگ بیشتر از آن چیزی است که انتظار دارد. او حتی متوجه تغییراتی در حرکت شباهنگ شد که به حرکت زمین هیچ ارتباطی نداشت. حرکت شباهنگ چنین نشان می‌داد که جاذبه جسم بسیار بزرگی را تحمل می‌کند.

در حقیقت شباهنگ باید ستاره‌ای را به همراه خود داشته باشد که به دور یکدیگر بگردند. جالب آنکه شباهنگ دوم دیده نمی‌شد! شاید شباهنگ دوم یک ستاره مرده بود و هیچ نوری نداشت. بل با تحقیقات بیشتر توانست نور بسیار کم شباهنگ دوم یا شباهنگ "ب" را ببیند. مدتی بعد دانشمند دیگری با آزمایش روی طیف نوری شباهنگ "ب" متوجه شد که این ستاره از خورشید ما گرمتر است، در حالی که درخشش آن کمتر از 400/1 درخشش خورشید می‌باشد! بنابراین شباهنگ "ب" باید ستاره کوچک باشد! پس چگونه می تواند شباهنگ "آ" را به دنبال خود بکشد؟!

با توجه به این نکات جالب ، شما شباهنگ "ب" باید دارای وزن مخصوص بسیار بالا باشد. شاید برای شما باور نکردنی باشد. اما اگر یک سانتیمتر مکعب از شباهنگ "ب" را به سطح زمین بیاوریم، سه تن وزن خواهد داشت! آری، این موضوع حیرت آور است. ما می‌دانیم که پوسته‌های اتمها که محدوده حرکت الکترونها هستند، نمی‌توانند از هم بگذرند و بیشتر از محدوده خاصی به هم نزدیک شوند. اما این حالت در سطح خورشید، وضعیتی متفاوت دارد. زیرا کره زمین با خورشید تفاوت بسیاری دارد و جاذبه خورشید باعث می‌شود که بخصوص در مرکز آن اتمها در هم بریزند و حرکات نامشخص را دنبال کنند و همین امر نیز باعث تولید انرژیهای بسیاری می‌گردد و در مرکز آنها می‌توانیم شاهد دماهای زیادی در حد چند میلیون درجه سانتیگراد باشیم.

قسمتی از ستاره‌ها این حرارت را در جهات مختلف منتشر می‌سازند که این امر به عهده سطح ستاره‌هاست. حرارتی که از این طریق ایجاد می‌شود، ستاره را به صورت باز نگه می‌دارد و از برخورد اتمها به جز در نواحی بسیار مرکزی جلوگیری می‌کند و ما می‌توانیم شاهد درخشش خوب آنها باشیم.
هسته متلاشی شونده
جاذبه اتمهای کربن دارای ساختار اتمی
عادی را بسوی مرکز هسته می‌کشد.
انرژی ستاره‌
انرژی مرکز ستاره‌ها از تبدیل هسته هیدروژن به هسته هلیوم بوجود می‌آید. در نتیجه زمانی بالاخره قسمت اعظم هیدروژن موجود در ستاره به مصرف می‌رسد. اما تا کنون وقوع چنین اتفاقی مرکز ستاره آنقدر گرم می‌شود که گرمای حاصله مولکولهای ستاره را باز کرده و آن را به یک ستاره غول پیکر تبدیل می‌نماید. با این اتفاق سطح ستاره سرد شده و رنگ آن به سرخی می‌گراید که در این هنگام آن را غول قرمز می‌نامند.

هنگامی که هیدروژن ستاره رو به اتمام است، آتش مرکزی هسته به طرف لایه‌های نازک خارجی ستاره حرکت می‌کند. سپس این لایه‌ها منبسط و به گاز تبدیل می‌شوند و سرانجام ناپدید می‌گردند. در این حالت لایه‌های درونی که تقریبا وزن ستاره را تشکیل می‌دهند، هیچ انرژیی برای گرم ماندن ندارند و جاذبه ، این لایه ها را به سرعت به مرکز و درون می‌کشد و ستاره به اصطلاح در هم فرو می‌رود.
مرحله تبدیل ستاره به کوتوله سفید
این رمبش با چنان سرعتی انجام می‌گیرد و کشش جاذبه‌ای آنها چنان سخت و شدید است که تقریبا تمامی پوسته الکترونی در هم می‌شکنند و هسته‌ها آنقدر به هم نزدیک می‌شوند که در یک ستاره تمامی مواد موجود در خود را در حجم کوچکی جای داده است. این ستاره اکنون همانند یک شباهنگ "ب" است که معمولا کوتوله سفید نامیده می‌شود. این واقعه تا پنجاه هزار میلیون سال دیگر در مورد خورشید اتفاق نخواهد افتاد. با این حال این واقعه در مورد بسیاری از ستارگان رخ داده است و شباهنگ "ب" یکی از ستارگان است که اصطلاحا کوتوله سفید نامیده می‌شود. در حقیقت توانستند به شناسایی سیاهچاله‌ها بپردازند و رموز آنها را کشف نمایند.

با مرگ غول سرخ ، جرمش 90 درصد کاهش می‌یابد و بعد به دور هسته متلاشی شونده‌اش یک سحابی سیاره‌ای تشکیل می‌دهد. با کوچک شدن هسته ، ماده‌اش بیشتر از آنچه که مواد در زمین فشرده می‌شوند، متراکم می‌شود. در زمانی خاص ، ماده هسته در برابر فشردگی بیشتر مقاومت می‌کند. حالا دیگر هسته به کوتوله‌ای سفید با حداقل 1.4 جرم خورشیدی و حجمی معادل حجم زمین تبدیل شده است. کوتوله‌های سفید آنقدر متراکمند که تنها یک قاشق چایخوری ماده‌شان 1.4 تن وزن دارد.
منبع : دانشنامه رشد


کوتوله سفید گونه‌ای از اجرام فضایی است.
در طی زندگی یک ستاره در دوران پیری برخی از ستارگان که از حد مشخصی بزرگ‌تر باشند به سیاهچاله و اگر از این حد کوچک‌تر باشند تبدیل به کوتوله سفید می‌شوند
ماده تشکیل دهنده کوتوله های سفید به اندازه ای به هم فشرده است که یک قاشق غذاخوری آن چند تن وزن دارد.
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
لازم به ذكر است كه ستارگاني كه جرمي در اندازه جرم خورشيد ما دارند در پايان عمرشان به كوتوله سفيد تبديل مي شوند و ستارگان با جرم بيشتر به سياهچاله تبديل مي شوند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توربين نيروگاه رامين توسط متخصصين داخلي بالانس شد

اهواز-خبرنگاررسالت: مهندس پورانيان گفت: توربين نيروگاه رامين از نوع -k240-300 ساخت روسيه و روتورآن داراي سه مرحله (فشار قوي- فشار متوسط وفشار ضعيف) 39 استيج و وزن تقريبي 130 تن بوده و به لحاظ تعدد صفحات يكي از پيچيده ترين توربينهاي جهان مي باشد كه بالانس در محل آنها كاري بسيار دشوار است.

وي افزود: در گذشته انجام عمليات سايت بالانس اين توربينها با استفاده از كارشناسان روسيه و با صرف هزينه هاي گزاف و مدت زمان بيشتري انجام مي گرفت.
پورانيان گفت: ما با اعتماد و حمايت همه جانبه از كارشناسان نيروگاه رامين عمليات سايت بالانس واحد 4 نيروگاه را با حداقل استارت و استوپ و ويبريشن با موفقيت به پايان رسانيديم.
مديرعامل نيروگاه رامين نتيجه اعتماد و حمايت از متخصصان ايراني را، زمينه ساز خودكفايي، سرعت و دقت عمل و هزينه كمتر عنوان كرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لوله‌هاي بتني با روكش‌ پلي اتيلن ساخته شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - كرج: دانشجوي دانشگاه پيام نور ماهدشت كرج موفق به اختراع لوله هاي بتني با روكش پلي اتيلن شد.

سجاد عزيزي در گفت‌وگو با خبرنگار علمي ايسنا گفت: در راستاي تحقيقاتي كه طي يك سال گذشته بر روي مصالح به كار رفته در گلخانه‌هاي كشور داشتم با مسائلي ازجمله استقامت كم سازه‌هاي فلزي، وجود جوش‌ها در سراسر اتصالات، عدم انتقال‌پذيري و محدوديت در نوع و اندازه ساختمان مواجه شدم كه اين تحقيقات منجر به ابداع لوله‌هاي جديد شد.

وي افزود: اين لوله‌هاي بتني در شرايط نامساعد جوي مقاومت بيش‌تري داشته و از سرعت پوسيدگي كمتر و انعطاف‌پذيري بالاتر برخوردار است.

عزيزي خاطرنشان كرد: لوله‌هاي پلاستيكي مقاوم از جنس پلي‌اتيلن كه با افزودن نوعي از كلاف و يك مايع تلفيقي (بتون ابداعي) كه از استحكام فوق‌العاده‌ برخوردار است، ساخته شده ساختاري مبتني بر پيچ و مهره داشته و هيچ نقطه جوشي در آن وجود ندارد؛ در نتيجه امكان تخريب آن وجود ندارد و برقراري سيستم‌هاي گرمايشي و سرمايشي در آن به راحتي صورت مي‌گيرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستیابی محققان ایرانی به روش جدید بی حسی نخاعی

محققان پارک فناوری همدان موفق به دستیابی به روش دیجیتالی بی حسی نخاعی شدند که کمترین ضایعات نخاعی را ایجاد می کند.

میلاد آزاد منش محقق پارک فناوری همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر دو روش برای بی حسی نخاعی در دنیا وجود دارد، گفت: روشهای موجود مکانیکی است ولی این روش دیجیتالی است که با کمترین ضایعات عصبی و نخاعی بی حسی های لازم را برای بیماری ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه این روش بی حسی برای برخی جراحیها چون سزارین استفاده می شود، افزود: این روش شامل سوزن و یک دستگاه کنترل کننده است. این سوزنها طوری طراحی و ساخته شده اند که می تواند مواد بیهوشی را با سرعت بیشتری در نخاع تزریق کند.

آزاد منش با اشاره به مزایای این روش اظهار داشت: در روشهای دیگر باید متخصص مربوط باید حضور داشته باشد و از آنجایی که دهم میلیمتر هم در کار آنها تاثیر می گذارد لذا باید با دقت بالایی اقدام به بی حسی کنند چرا که خطا در حین کار ضایعات عصبی جبران ناپذیری را ایجاد می کند.

وی ادامه داد: ولی در این روش بی حسی به صورت دیجیتالی و با دقت بالا انجام می شود. از این رو ضایعات نخاعی به حداقل ممکن می رسد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red][b]کهکشان‌ها در دوران اقتدار امپراتوری روم [/b][/color]
--------------------------------------------------------------------------------

تلسکوپ فضایی اسپیتزر توانسته‌است یکصد خوشه‌کهکشانی بسیار دوردست را در فاصله ده میلیارد سال‌نوری شناسایی کند
این روزها بازار اکتشافات بزرگ نجومی داغ است. دویست و هشتمین گردهمایی جامعه نجوم آمریکا در کالگری کانادا درحال برگزاری است و بسیاری از اخترشناسان برجسته جهان گرد آمده‌اند تا نتایج تحقیقات خود را به اطلاع دیگران برسانند. گروهی از این اخترشناسان به سرپرستی دکتر مارک برودوین (آزمایشگاه پیشرانش جت، ناسا) توانسته‌‌اند با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر نزدیک به سیصد خوشه کهکشانی دوردست را شناسایی کنند. از آن میان، یکصد خوشه در فاصله‌ 8 تا 10 میلیارد سال نوری از ما قرار دارند و مربوط به زمانی هستند که عالم، کمتر از نصف سن کنونی‌اش عمر داشت.

خوشه‌های کهکشانی، نواحی چگال کیهان محسوب می‌شوند و از این حیث شبیه به شهرهای بزرگ روی زمین هستند. یک خوشه کهکشانی به تنهایی می‌تواند صدها کهکشان مانند راه‌شیری خودمان داشته باشد
دکتر برودوین می‌گوید: ارزش این تصویر بسیار بالا است، گویی ما توانسته‌باشیم از شهر رم در زمان اوج قدرت امپراتوری روم عکس‌ بگیریم. چنین تصاویری به‌ما کمک می‌کند تا روند تشکیل و تحول کهکشان‌های سنگین عالم رابهتر درک کنیم. قدیمی‌ترین و سنگین‌ترین کهکشان‌های جهان را فقط می‌توان در خوشه‌های کهکشانی پیدا کرد و این تصویر از آن‌رو هیجان‌انگیز است که برای اولین‌بار، توانسته‌ایم این خوشه‌های کهکشانی سنگین را در شرایطی ببینیم که هنوز در حال شکل‌گیری هستند. این‌چنین می‌توان فهمید که ستارگان چه‌وقت در این خوشه‌ها تشکیل شده‌اند.
نخستین‌بار است که این‌همه خوشه‌کهکشانی در چنین فاصله دوری کشف شده‌اند. در پاییز و اسفندماه گذشته، همین گروه کشف دو خوشه کهکشانی را در فاصله‌های 9.1 و 8.2 میلیارد سال‌نوری اعلام کرده‌بود؛ اما امروز، آنها کشف 290 خوشه کهکشانی را اعلام کرده‌اند که برخی‌شان به‌دلیل تعداد کم کهکشان‌ها، گروه کهکشانی نام گرفته‌اند. با معرفی صد خوشه و گروه کهکشانی بسیار دوردست، تعداد خوشه‌های کهکشانی دوردست شناخته‌شده یک‌شبه شش برابر شد!
این گروه برای شناسایی این خوشه‌های دوردست از تصاویر فروسرخ تلسکوپ فضایی اسپیتزر و تصاویر مریی رصدخانه ملی کیت‌پیک استفاده کردند. کهکشان‌های بسیار دوری که خوشه‌های کهکشانی را تشکیل می‌دهند، تنها در نور فروسرخ دیده می‌شوند، اما نمی‌توان آن‌ها را به‌سادگی از کهکشان‌های نزدیک‌ و حائل تفکیک کرد. تصاویر فروسرخ اسپیتزر تمام این کهکشان‌ها را نشان می‌دهد، اما رصدخانه کیت‌پیک تنها کهکشان‌های حائل را در نور مریی به‌تصویر می‌کشد. با ترکیب تصویر این دو تلسکوپ می‌توان کهکشان‌های دوردست را جدا کرد و خوشه‌های کهکشانی را در توده‌های چگال اجرام دوردست شناسایی کرد. تلسکوپ فضایی اسپیتزر، ژرفای فروسرخ آسمان را هزاران بار سریع‌تر از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های زمینی نقشه‌برداری می‌کند و در مدت‌زمان معقولی می‌توان آسمان را به‌اندازه کافی جستجو کرد تا نشانه‌هایی از این خوشه‌های نسبتا کمیاب بدست آورد.

دکتر پیتر آیزنهارت، دیگر عضو گروه که رصدهای تلسکوپ فضایی اسپیتزر را هدایت می‌کرد، می‌گوید: کهکشان‌های بسیار دور در نور فروسرخ بهتر دیده می‌شوند، زیرا در میلیاردها سالی که طول کشیده‌است نورشان به‌ما برسد، پرتوهای نور همراه با عالم منبسط شده‌اند و طول‌موجشان بلندتر شده‌است.

رصدخانه کک در هاوایی، هفت خوشه‌ از دورترین خوشه‌های کهکشانی را طیف‌نگاری کرده‌است و فاصله بدست‌آمده توسط گروه دکتر برودوین را تایید کرده‌است.

قدم بعدی گروه، استفاده از تلسکوپ‌های فضایی هابل و اسپیتزر برای بررسی دقیق‌تر این کهکشان‌ها است. آنها امیدوارند با بررسی داده‌های ارسالی این دو رصدخانه فضایی بتوانند دو پرسش بسیار مهم را پاسخ دهند: این شهرهای کهکشانی چقدر بزرگند و چگونه رشد می‌کنند

http://forum.p30world.com

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دورترین خوشه کهکشانی کشف شد

--------------------------------------------------------------------------------

[color=red][b]دورترین خوشه کهکشانی در فاصله 10 بیلیون سال نوری از زمین کشف شد[/b][/color]

دورترین خوشه کهکشانی توسط تیمی از دانشمندان از آمریکا ، ازوپا و شیلی کشف شد .خوشه کهکشانی XMM-XCS 2215-1734 تقریبا 10 بیلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و شامل صدها کهکشان بزرگ و کوچک می شود که با هاله از گاز ها داغ احاطه شده که در طول موج اشعه ایکس تابش می کند .

.ادام استنفورد مدیر این پروژه اعلام کرد :" وجود چنین خوشه ای در فاصله ای به این دوری می تواند نظریه ی تشکیل کهکشان ها را در آغاز آفرینش به چالش بکشد" وی افزود :"پیدا کردن چنین خوشه ی کهکشانی مانند آن است که تصویری از پدر بزرگ خود را در قرن 19 پیدا کنید در حالی که او در آن زمان وجود نداشته!" . این خوشه کهکشانی 500 تریلیون بار سنگین تر از خورشید است که بیشتر جرم آن از ماده تاریک تشکیل شده است ، ماده ای نامرئی و مرموز که بیشتر جرم کهکشان ها را در جهان تشکیل می دهد.خوشه ی کهکشانی بوسیله ی تلسکوپ فضایی اروپایی Newton در اشعه ایکس کشف شده و فاصله ی آن به کمک تلسکوپ 10 متری کک تعیین شده است.

http://forum.p30world.com
__________________

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.