arshya4171

بازگشت به اینده

Recommended Posts

نانولوله‌هاي كربني ساخته شد

خبرگزاي فارس: براي نخستين بار در كشور، نانولوله‌هاي كربني در مقياس 25 كيلوگرمي به همت پژوهشكده صنعت نفت ساخته شد.

سجاد صدوقي، عضو پژوهشكده صنعت نفت در حاشيه نمايشگاه ملي نوآوري و شكوفايي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، با بيان اينكه توليد نانولوله‌هاي كربني در مقياس هشت كيلوگرمي در كشور انجام مي‌شود، اظهار داشت: هم اكنون نانولوله‌هاي كربني جديد در مقياس 25 كيلوگرمي با درصد خلوص 95 درصد آماده بهره‌برداري است.

وي با اشاره به ثبت 5 اختراع از سوي پژوهشكده صنعت نفت افزود: با ساخت نانولوله‌هاي كربني جديد ديگر نيازي به وارد كردن نانولوله‌هاي كربني از كشورهاي خارجي نيست.

صدوقي خاطرنشان كرد: نانولوله‌هاي كربني در مقياس 25 كيلوگرمي كه در مدت 7 سال ساخته شده‌اند، از طرف كشورهاي روسيه و آلمان تأييد شده‌اند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شربت غني شده از فروكتوز توليد شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران: محققان پژوهشكده مهندسي جهاد كشاورزي موفق به توليد شربت غني شده از فروكتوز شدند كه در صنايع دارويي و غذايي نظير نوشابه سازي، توليد بستني و دسرهاي يخ‌زده، شيريني و نوشيدني‌هاي مختلف به عنوان جايگزيني مناسبي براي ساكاروز قابل استفاده است.

به گزارش خبرنگار«پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پژوهشگران مركز تحقيقات مهندسي فارس پژوهشكده مهندسي جهاد كشاورزي در اين طرح براي توليد شربت غني شده از فروكتوز (HFDS) از شيره خرما استفاده كرده‌اند.

خرما يكي از غني‌ترين منابع طبيعي حاوي درصد بالايي از دو نوع قند ارزشمند گلوكوز و فروكتوز است، اما اين دو قند به دليل داشتن ساختار شيميايي بسيار نزديك، به سختي قابل تفكيك هستند؛ بنابراين، براي رسيدن به اين هدف، ابتدا بايد شيره خرما رنگبري و سپس كاني زدايي شود تا از مسموم شدن رزين‌ها توسط رنگدانه‌ها و مواد معدني موجود در شيره خرما جلوگيري شود؛ سپس بر اساس، فرايند كروماتوگرافي و با استفاده از رزين تبادل كننده كاتيوني كلسينه، اين دو قند از يكديگر جدا مي‌شوند و شربت حاصله توسط تغليظ كننده فيلم ريزشي به غلظت 75 درصد ماده جامد مي‌رسد.

در حال حاضر شربت غني از فروكتوز به صورت هاي HFS90 HFS42 و HFS55 در بازار شيرين كننده‌هاي بسياري از كشورها مصرف مي‌شود.

گفتني است، شربت HFS42 با 42 درصد فروكتوز و شربت HFS55 با 44 درصد فروكتوز در بسياري از صنايع غذايي و دارويي نظير صنايع نوشابه سازي، توليد مربا، دسرهاي يخ زده، توليد بستني، شيريني و به ويژه نوشيدني‌ها جايگزين مناسبي براي ساكاروز است، لذا استفاده از شربت HFS90 با 90 درصد فروكتوز در كاربردهاي جديدتر مثل توليد مرباها و ژله‌ها در حال گسترش است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نانو زئوليت با خاصيت تقويت كنندگي بتن‌هاي مقاوم ساخته شد

خبرگزاري فارس: نانو زئوليت با خاصيت تقويت كنندگي بتن‌هاي مقاوم براي نخستين بار در خاورميانه توسط يك شركت ايراني ساخته شد و در نمايشگاه اختراعات و نوآوري به معرض نمايش گذاشته شده است.

صديقه واعظي‌فر، مدير تحقيقاتي شركت شيميايي فدك اصفهان در حاشيه نمايشگاه ملي نوآوري و شكوفايي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»‌ اظهار داشت: توليد محصولي به نام «دسيكا» كه در صنايع مختلف رنگ، لاستيك، كاغذ و خمير دندان كاربرد دارد، از جمله اختراعات اين شركت است كه براي نخستين بار در خاورميانه به ثبت رسيده است.

وي افزود: «نانو سيليكا» و «نانو زئوليت» از ديگر اختراعاتي است كه در جشنواره «نوآوري و شكوفايي» شركت داده شده و رتبه نخست استاني اين جشنواره را به خود اختصاص داده است.

واعظي فر بيان داشت: «نانو سيليكا» و «نانو زئوليت» علاوه بر اين كه در صنعت لاستيك‌سازي جايگزين دوده و توليد تاير‌هاي سبز شده است، در صنايع سيمان و بتن نيز به عنوان تقويت و توليد كننده بتن‌هاي مقاوم استفاده مي‌شوند.

وي تصريح كرد: از مهم‌ترين اختراعات اين شركت، طراحي و توليد آسياب «سوپر ساليك سايان» است؛ كه با طراحي ويژه‌ قابليت سايز كردن ذرات و موادي همچون مواد منفجره‌اي كه نبايد موقع آسياب شدن حرارت ببينند را داراست.

مدير تحقيقاتي شركت شيميايي فدك اصفهان خاطر‌نشان كرد: اغلب اين اختراعات كه از 3 سال پيش آغاز شده است در مرحله نيمه صنعتي‌ و برنامه‌ريزي براي توليد صنعتي قرار دارند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: شركت شيميايي فدك تا‌كنون 10 اختراع را به ثبت رسانده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بالگرد بدون سرنشين طراحي و ساخته شد

گروه علمي هليكوپتر در دانشگاه اميركبير موفق به ساخت بالگرد بدون سرنشين (پروان) شد.

مصطفي محققي، يكي از اعضاي گروه علمي هليكوپتر در دانشگاه اميركبير در گفت‌وگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، در مورد طراحي و ساخت اين بالگرد گفت: از حدود دو سال پيش طراحي اين بالگرد به كمك هفت نفر از دانشجويان دانشكده مهندسي هوافضا به سرپرستي دكتر مرتضوي كه عضو هيئت علمي اين دانشگاه است، شروع شد.

وي بيان كرد: اين بالگرد هنگام بلند شدن 9 كيلوگرم وزن دارد كه از اين 9 كيلوگرم، دو كيلو وزن محموله اي است كه بايد حمل كند.

محققي در ادامه افزود: از اين بالگرد مي توان براي كنترل ترافيك، جنگل باني و يا گشت زني در مرزها استفاده كرد.

اين پژوهشگر تصريح كرد: سرعت ماكزيمم اين بالگرد 80 كيلومتر در ساعت است و حدود يك ساعت مي تواند پرواز كند.

وي هدف از ساخت اين بالگرد را تدوين حلقه طراحي و ساخت هليكوپتر بدون سرنشين عنوان كرد.

لازم به ذكر است، بالگرد بدون سرنشين پروان به سرپرستي دكتر مهدي مرتضوي و با همراهي مهندس فرناز كرمشاهي، هوفر پورزند، محمدصادق ساجدي، محمد ساجد ساداتي، نويد گودرزي، مصطفي محققي و رضا محمدي زيازي ساخته شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
طراحی و ساخت دستگاه نگهدارنده قلب انسان

خبرگزاري فارس: دستگاه نگهدارنده قلب انسان براي نخستين بار در جهان به همت مخترع جوان ايراني طراحي و ساخته شد و در نمايشگاه اختراعات و نوآوري به معرض نمايش گذاشته شده است.

ابوالفضل الياسي ايرايي، دانشجوي رشته كشاورزي دانشگاه آزاد آمل و مخترع دستگاه نگهدارنده قلب انسان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، با بيان اينكه هم ‌اكنون در دنيا به طور طبيعي نمي‌توان قلب انسان را براي پيوند زدن تا بيش از 72 ساعت نگهداري كرد، اظهار داشت: دستگاه نگهدارنده قلب انسان مي‌تواند با بكار‌گيري راهكارهاي مناسب و كم‌هزينه، قلب انسان را بعد از خارج شدن از بدن اهدا كننده تا بيش از 72 ساعت نگهداري كند.

وي با اشاره به ساخت اين دستگاه كاربردي براي خدمت به جامعه پزشكي تصريح كرد: طراحي و ساخت دستگاه نگهدارنده قلب انسان در حدود 400 تا 500 هزار تومان هزينه در بر‌داشته است.

اين مخترع جوان خاطرنشان كرد: اميدواريم مسئولان براي به توليد انبوه رسيدن اين دستگاه با ما همكاري كنند.

اين دانشجوي مخترع در هفتمين جشنواره دانشجويان ممتاز، مبتكر و نوآور بسيجي، شاهد و ايثارگر رتبه دوم كشوري را در زمينه اختراع كسب كرده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رئيس پژوهشكده نانو پژوهشگاه دانشهاي بنيادي با بيان اينكه ارتباط ميان صنعت و دانشگاه به صورت صوري در كشور وجود دارد گفت: براي كاربردي كردن نتايج تحقيقات در حوزه فناوري نانو پيشنهاد ايجاد شهرك صنعتي نانو را به وزارتخانه هاي مختلف ارائه كرديم.

دكتر هاشم رفيعي تبار در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينكه ارتباط ميان صنعت و دانشگاه به شكل صوري در كشور وجود دارد، خاطرنشان كرد: براي كاربردي كردن نتايج تحقيقات در حوزه فناوري نانو پيشنهاد ايجاد شهرك صنعتي نانو را به وزارتخانه هاي مختلف ارائه كرديم.

وي در خصوص شهرك صنعتي نانو توضيح داد: اين شهرك در محل مشخصي ايجاد مي شود و محققان پژوهشهاي خود را انجام مي دهند و با ارائه نتايج تحقيقات به صنعت مربوط، ايده ها تبديل به محصول و فرآوريهاي صنعتي مي شود.

رفيعي با تاكيد بر اينكه اين راهي است كه اكثر كشورهاي دنيا رفته اند و به توسعه دست يافتند، اظهار داشت: آمريكا اين روش را براي صنايع الكترونيك پياده كرد. آنها با درك عدم ارتباط بخش پژوهش و صنعت، دره سيليكون (valley Silicon) را در كاليفرنيا ايجاد كردند تا نتايج تحقيقات از اين پايگاه علمي فناوري اطلاعات به بخش صنعت ريزش كند. آنها با استفاده از اين روش موفق شدند تا صنايع مرتبط با فناوري اطلاعات را رشد دهند.

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي ابراز اميدواري كرد كه مسئولان كشور با درك اين شرايط، نسبت به ايجاد اين شهرك اقدام كنند.

[b]اولويت گذاري در كاربردي كردن فناوري نانو[/b]

رئيس پژوهشكده نانو به جايگاه نانو و فناوريهاي نوين در كشور اشاره كرد و به مهر گفت: در حال حاضر اين فناوريها در حد ايجاد دانش بنيادي چه در آزمايشگاهها و چه تحقيقات نظري است و علي رغم ادعاهاي موجود، محصولات فني توليد شده در حد آزمايشگاهي است و به مرحله تجاري سازي نرسيده اند.

وي با تاكيد بر اينكه اين امر منحصر به كشور ما نيست، افزود: در اكثر كشورهاي دنيا نانوتكنولوژي در كنار صنايع نوين و بزرگ در حال فعاليت است و گام به گام نتايج اين تحقيقات به صنايع وارد مي شود.

رفيعي اولويت استفاده از فناوري نانو در صنايع كشور را در حوزه علوم پزشكي و سلامت ذكر كرد و اظهار داشت: طب نوين و سلامت بيش از 150 سال در كشور قدمت دارند به اين دليل برخي زير ساختهاي لازم در اين حوزه در كشور وجود دارد. از اين رو اولويت استفاده از دستاوردهاي فناوري نانو بايد در حوزه پزشكي و دارو باشد.

وي با ابراز اميدواري از اينكه اقدامات لازم براي استفاده از فناوري نانو در اين حوزه صورت گيرد، اضافه كرد: اين ديد تنها نگاه ما نيست بلكه نگاه دنيا در اين است كه اولين محصولات نانو در حوزه دارو، سلامت و تشخيص بيماريها باشند.

[b]لزوم ايجاد زيرساختهاي فناوري نانو در بخش صنعت
[/b]
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي با تاكيد بر اينكه كاربرد فناوري نانو در صنايع موجود در كشور نياز به زيرساختهايي دارد، گفت: كشور ما از اين زير ساختها بي بهره است. به عنوان مثال ما براي دستيابي به دانش فني نانوالكترونيك بايد صنايع گسترده ماكروالكترونيك داشته باشيم كه آن نيز نياز به زيرساختهايي دارد كه ما را قادر به توليد ترانزيستور و كامپيوتر كند ولي در حال حاضر اين زيرساختها را نداريم.

رفيعي ادامه داد: ما براي كاربردي كردن فناوري نانو مجبوريم ابتدا زيرساختهاي لازم را ايجاد كنيم. اين زيرساختها شامل موارد متعددي است كه مهمترين آن ايجاد آزمايشگاههاي مجهز و وسايل و تجهيزات پژوهشي است كه فراهم كردن اين مهم نياز به مدت زمان طولاني دارد.

[b]بي توجهي صنايع كشور به فناوريهاي نو مانند نانو
[/b]
رئيس پژوهشكده نانو پژوهشگاه دانشهاي بنيادي استقبال بخش صنعت از نتايج پژوهشي را نامناسب توصيف كرد و گفت: نياز بخش صنعت براي محققان كشور مشخص نيست از اين رو بخش صنعت كشور كار خود را انجام مي دهد. اط طرفي چون صنعت ما صنعتي مبتني بر مونتاژ است نيازي به تلاش براي به دست آوردن نتايج تحقيقات احساس نمي كند.

وي ادامه داد: بخش تحقيقات نيز به دليل ناموفق بودن ارتباط با صنعت سر در لاك خود دارد و بدون توجه به اثربخشي فعاليتهاي علمي، به پژوهش و تحقيق مي پردازد.

اين استاد دانشگاه به تلاش پژوهشكده نانو پژوهشگاه دانشهاي بنيادي براي كاربردي كردن نتايج تحقيقات در زمينه نانو اشاره كرد و گفت: صنايعي مانند صنايع خودروسازي مكان مناسبي براي فناوري نانو است و چون خودروهايي كه توليد مي شوند نسبت به خودروهاي جهاني پيشرفته نيستند، خودروسازان هم تمايلي براي استفاده از اين فناوريها ندارند.

رفيعي با اشاره به تجربيات ساير كشورها گفت: دست اندركاران كمپاني مرسدس بنز با كمك محققان مي خواهند با استفاده از تكنولوژي نانو موادي را توليد كنند كه ماشيني به وزن 500 گرم توليد كند. اين امر در مصرف سوخت و انتقال آن به ساير كشورها بسيار حايز اهميت است ولي در كشور ما هيچ تلاشي براي استفاده از آلياژ پيشرفته در ساخت خودرو نمي شود و همچنان از طراحيهاي 25 سال قبل استفاده مي شود.

منبع : خبرگزاري مهر

برگرفته از هوپا
http://www.hupaa.com/page.php?id=3937

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ساخت دستگاه الکتروريسي چند نازله مجهز به مکش

دستگاه نيمه صنعتي الکتروريسي چند نازله مجهز به سيستم مکش نخستين بار در ايران به دست پژوهشگران دانشکده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اميرکبير ساخته شد.

به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبکه خبر دانشجو»، سيداحمد موسوي شوشتري، عضو هيئت علمي دانشکده مهندسي نساجي اظهار داشت: اين دستگاه به منظور امکان تحقيقات در مقياس نيمه صنعتي روي الياف نانو، بي بافت هاي نانوليفي و مصارف متعدد آن به صورت سيستم چندنازله طراحي و شبکه توزيع فشار پنوماتيکي خاصي براي آن ابداع شده است.

وي گفت: اين دستگاه از قابليت بالايي براي توليد محصولات متنوعي چون توانايي تجهيز فيلترهاي صنعتي و نيمه صنعتي به لايه هاي نانوليفي و ارتقاي کيفيت آنها به فيلترهاي با کارآيي بالا، توانايي توليد فيلترهاي کامپوزيت لايه اي با خواص عالي در جداسازي مايعات، توانايي تجهيز البسه نظامي و پزشکي به لايه هاي نانوليفي با چسبندگي مناسب به پارچه مورد استفاده در لباسهاي ضدشيميايي نظامي و لباس هاي ضدميکروبي بيمارستاني، توانايي تجهيز فيلتر ماسک هاي نظامي به الياف فانکشنال و توليد ماسک هاي ضدشيميايي و ضدميکروبي، توليد انواع باند زخم با قدرت جذب بالا و خواص ضدميکروبي بالا، توليد لايه ژئوتستايل با لايه هاي مختلف پليمري، توليد انواع فيلترهاي هوا با کارآيي بالا مورد استفاده در صنايع تهويه هوا، و فيلترهاي خودروها، توليد لايه هاي نانوليفي استخراج کننده مواد بسيار رقيق برخوردار است.

شوشتري نصريح كرد: معرفي و ارائه يک درس در زمينه فناوري نانوالياف و کاربردهاي آن براي مقاطع تحصيلات تکميلي از نتايج علمي اين طرح بوده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لنزهاي جديد اپتيک براي قوزقرنيه در کشور توليد شد

تهران / واحد مرکزي خبر : محققان مرکز تحقيقات ُاپتيک و لنز ايران ، لنز جديدي براي درمان قوز قرنيه با کارايي بالاتر وآسيب هاي کمتر از لنزهاي موجود در بازار توليد کردند.

مدير مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران و مخترع اين لنز درمصاحبه باخبرنگارما گفت :‌ اين لنزکه "ديزل 2 " ( برگرفته از نام سازنده آن ) ناميده شده است با توجه به ديامترهاي (مشخصه و ويژگي ) سطح قرنيه هر فرد و با طراحي جديدي ساخته شده اند که ديد کاملتري در مقايسه با لنزهاي موجود براي بيماري فراهم مي کند .

دکتر پرويز زرين بخش افزود: اين لنز به گونه اي طراحي شده است که قطري متناسب با قرنيه هر فرد و 2 شاخه به سمت چپ و راست چشم دارد و‌ با قرار گرفتن مانند پلي وي قرنيه ،‌ فاصله مناسبي با قرنيه دارد.

وي گفت : اين امر از تماس قرنيه با سطح داخلي لنز و ايجاد لکه وآسيب درسطح قرنيه جلوگيري مي کند که مهمترين عارضه لنزهاي موجود براي درمان اين بيماري است .

مدير مرکزتحقيقات اپتيک و لنز ايران بابيان اينکه سرمايه گذاري اوليه اين طرح 12ميليارد ريال است افزود : اين لنزتاکنون روي 100 بيمار آزمايش شده و عارضه اي براي آنان ايجاد نکرده است.

زرين بخش با اشاره به اينکه اين لنز مشابه خارجي ندارد و توليد انبوه آن به اعتبار،‌ تجهيزات و فضاي بيشتري نياز دارد گفت: ‌اين مرکز روزانه 50 عدد لنز توليد مي کند.

وي اضافه کرد :‌با توجه به شيوع بالاي بيماري قوز قرنيه ( کراتوکونوس ) درکشور ،‌ لازم است زمينه توليد انبوه اين لنز و آشنايي پزشکان و بيماران با آن فراهم شود .

رئيس سازمان صنايع و معادن استان تهران که در مراسم آغاز توليد لنز ديزل 2 ،‌حضور داشت براي تأمين اعتبار مورد نياز به منظور توسعه توليد لنزهاي داخلي و مقابله با عرضه غيراصولي لنزهاي بي کيفيت وارداتي قول مساعد داد.

محمد رضا مس فروش گفت : اعتبار مورد نياز با معرفي به بانک ها تأمين مي شود و با تدابير تعرفه اي ، توليد لنز باکيفيت داخلي به مقدار تقاضا و اطلاع رساني به مردم ،‌ براي حذف لنزهاي بي کيفيت وارداتي تلاش مي شود.

مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران در زمينه توليد انواع لنزهاي ابتکاري و جديد فعاليت مي کند که به گفته دکتر زرين بخش به ازاي توليد هر لنز در اين مرکز،‌20 تا 25 دلار صرفه جويي ارزي مي شود .

اين مرکز لنزهاي جديدي چون‌ لنزهاي شارژي چشم ، لنز کودکان و انواع لنزهاي رنگي توليد کرده است.

بيماري قوز قرنيه ( کراتوکونوس ) بيماري است که درآن براثر عوامل موروثي يا عواملي چون حساسيت هاي بهاره و عوارض ناشي از جراحي هاي چشم ايجاد مي شود و ‌ با روش هايي چون استفاده از لنزهاي سخت ،‌ جراحي و پيوند قرنيه درمان مي شود .

بيماراني که امکان جراحي و استفاده از عينک ندارد بايد از لنز استفاده کنند .

بيماري قوز قرنيه ( کراتوکونوس ) با ايجاد تاري ديد ازنوجواني و اصلاح نشدن آن با عينک تشخيص داده مي شود .

اين بيماري با معاينات پزشکي به آساني قابل تشخيص است .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سمند SE رونمايي شد

تهران / واحد مرکزي خبر: مدل جديدي از خودوري سمند به نام سمند SE همزمان با دومين كنفرانس بين المللي سالانه صنعت الكترونيك خودرو در محل برگزاري كنفرانس سالن ساپكو رونمايي شد.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزي خبر؛ مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو در اين باره گفت: با تلاش متخصصان ايران خودرو، 34 مورد تغيير در سمند SE ايجاد شده است و سامانه هاي پيشرفته آن از نظر كيفي و عملكردي در سطح بالاتري قرار دارد.

منوچهر منطقي برخورداري از موتور پرقدرت اي اف هفت بنزيني، اكسل جديد و مقاوم، سامانه مدرن مالتي پلكس و تزيينات بهينه را از ويژگي هاي سمند SE عنوان كرد.

وي گفت: موتور پرقدرت بنزيني اي اف 7 كه درسمند SE بكار گرفته شده است، 20درصد نسبت به موتور کنوني سمند قوي تر و پر شتاب تر بوده و مصرف سوخت آن كمتر از هفت ليتر در 100 كيلومتر است.

منطقي از توليد انبوه اين محصول در نيمه نخست سال آينده خبر داد و گفت: با توجه به مسايل زيست محيطي، موتور اي اف 7 بنزيني از فناوري پيشرفته جهان و استاندارد يورو 4 برخوردار است.

مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو افزود: اكسل جديد را كارشناسان ايران خودرو با برخورداري از فناوري روز جهان طراحي و توليد کرده اند که ضمن افزايش توان تحمل بار به ميزان 150 كيلوگرم موجب ارتقاي سامانه تعليق خودرو شده ودر نتيجه فرمان پذيري را بيش از پيش بهبود بخشيده است .

وي ياد آورشد : اكسل جديد با استفاده از قطعات كمتر 20 كيلوگرم از اكسل موجود سبك تر است و با تغييرات جزئي در ديگر محصولات ايران خودرو هم بكار خواهد رفت.

منطقي درباره سامانه مالتي پلکس بكار رفته در اين محصول گفت: يونيت هاي كنترلي متعدد و پراكنده را با مجتمع يونيت هاي برق و الكترونيك جايگزين كرده ايم و ضمن آن كه زمان مونتاژ در خط توليد را براي هر خودرو 15دقيقه كاهش مي دهد، موجب عيب يابي سريع خودرو و دسترسي سرنشين به همه داده ها مي شود.

وي افزود: با نصب اين سامانه ضمن ارتقاي كيفيت و كاربري و كاهش حجم سيم و گزينه هاي برق و الكترونيك وزن خودرو10 كيلو گرم كم مي شود.

به گفته مدير عامل ايران خودرو امكان شناسايي سريع عيوب خودرو از طريق دستگاه دياگ و افزايش عمر باتري و شبکه برق والكترونيك از ديگر ويژگي هاي سمند SE است.

کامجو معاون توسعه محصولات جديد ايران خودرو نيز درخصوص اين خودرو گفت: ارتقاي سامانه صوتي و جلو داشبورد از ديگر امتيازهاي سمند (SE) است.

وي افزود: در محصول جديد، قفل مركزي جايگزين سامانه هشدار دهنده شده و با چيدمان و طرح جديد جلو داشبورد، دسترسي به كليدهاي مختلف آسان تر است.

کامجو گفت: در اين محصول چراغ هاي عقب و قاب جاي نمره با الگوگيري از خودروهاي روز دنيا و اصول زيبايي شناسي خاص، تغيير يافته است.

وي اظهارداشت: با توجه به تغيير جاي بلندگوها به واسطه سامانه صوتي جديد، شدت صوت سه دسي بل افزايش يافته و تاقچه عقب خودرو نيز عوض شده است.

اين مسئول افزود: در عين حال نازل شيشه شوي به در موتور انتقال پيدا كرده است و از جمله امتيازات اين محصول، كاهش وزن خودرو به ميزان 30 كيلوگرم است كه منجر به كاهش مصرف سوخت و آلايندگي و افزايش دوام محصول خواهد شد.

به گفته وي طراحي سمند اس اي از سال گذشته در مركز توسعه محصولات جديد ايران خودرو با همكاري شركت ساپكو، مهندسي توليد ، مهندسي تزيينات و ساير واحدهاي گروه ايران خودرو و قطعه سازان داخلي آغاز شده و بخش عمده آزمون هاي عملكرد و دوام قطعات و مجموعه هاي سمند SE در ايران خودرو و مواردي نيز در خارج از كشور انجام شده و به تاييد مراكز معتبر تست خودرو رسيده است.

در مراسم رونمايي اين خودرو صادق واعظ زاده معاون رييس جمهور و فرهاد رهبر رييس دانشگاه تهران هم حضور داشتند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستگاه تشخيص زايمان زودرس ساخته شد

خبرگزاري فارس: دستگاه تشخيص زايمان زودرس توسط محقق زن ايراني ساخته شد.

به گزارش خبرگزاري فارس، رزا بهاري شرق شركت كننده در جشنواره ملي نوآوري و شكوفايي دانشجوي ترم آخر كارشناسي مامايي دستگاه تشخيص زايمان زودرس ساخته است.

وي در خصوص ويژگي‌هاي اين دستگاه گفت:‌ اين دستگاه قادر به اندازه گير ي ديلاتاسيون، افاسمان، آمنيوتومي و تشخيص زايمان زودرس است كه تاكنون مشابه داخلي و خارجي نداشته است.

بهاري اضافه كرد: از جمله ويژگي هاي بارز اين دستگاه ارزيابي پيشرفت زايمان و تشخيص زايمان زودرس است كه در اين روش معاينه دستي در مامايي كاملا از بين رفته و از عفونت نيز جلوگيري مي شود.

اين مخترع جوان در پاسخ به مدت زمان و هزينه صرف شده براي ساخت اين دستگاه تصريح كرد: دستگاه مذكور را در مدت 2 سال و نيم با هزينه هاي شخصي ساختم و علي رغم مكاتبات صورت گرفته با وزارت بهداشت و شركت هاي خصوصي نتوانستم هيچ تسهيلاتي دريافت كنم.

وي در ادامه افزود:‌ من عضو انجمن مخترعين و انجمن پژوهشگران جوان استان سمنان همچنين انجمن باروري و ناباروري ايران هستم ولي تاكنون تسهيلات خاصي در اختيارم قرار داده نشده است.

بهاري اضافه كرد: در اين نمايشگاه، بنياد ملي نخبگان حضور دارد كه اميد وارم با عضويت در اين بنياد امكاناتي فراهم شود تا بتوانم اين طرح را به بهره‌برداري برسانم.

اختراع بهاري قبلا هم در هفتمين جشنواره دانشجويان نوآور مبتكر و مخترع بسيجي مقام كشوري كسب كرده و به عنوان پژوهشگر برتر استان سمنان هم معرفي شده بود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستگاه پله‌‌رو ويژه حمل افراد كم توان طراحی شد

خبرگزاري فارس: دستگاه پله رو ويژه حمل افراد كم توان به منظور انتقال آسان ويلچرهاي معمولي در راه پله‌ها براي نخستين بار در كشور طراحي شد.

محسن شهرابي، مخترع دستگاه پله‌رو در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» گفت: موتورهاي به كار رفته در دستگاه، اين امكان را فراهم مي‌كند تا يك فرد كم وزن قادر به جا‌به‌جايي يك معلول سنگين وزن شود.

وي افزود: از جمله مزاياي اين دستگاه قابل حمل بودن آن است؛ كه بيش‌تر با ويلچرهاي معمولي سازگاري دارد و فرد همراه با فشردن يك دكمه شخص معلول را كه روي ويلچر قرار دارد، به بالا و پايين پله‌ها انتقال مي‌دهد.

شهرابي در پايان خاطرنشان كرد: اين طرح به عنوان يك صنعت در سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران به ثبت رسيده ولي هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دانشمند ایرانی ماده ای برای مقابله با سرطان تهیه كرد

عضوهیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با شناسایی واستخراج تركیباتی با خاصیت ضدآفتابی و كنترل سرطانی از برخی آبزیان، موفق شد، ماده ای برای كاهش رشد سلول های سرطانی بسازد.

به گزارش شبكه خبر به نقل از ایرنا ، دكتر صابر خدابنده عضو هیئت علمی گروه بیولوژی دریا دانشكده منابع طبیعی وعلوم دریایی دانشگاه ترییت مدرس گفت : این ماده تركیبی كه 4SKC نام دارد ، در محیط آزمایشگاه توانست ، میزان رشد سلول های سرطانی اپیتلیال گردن رحم را به میزان 19 تا 53 درصد كاهش دهد.

وی گفت : با توجه به اهمیت این موضوع ، در این تحقیق ما به دنبال استخراج این تركیبات از گونه هایی با ویژگی های خاص و همچنین استفاده كاربردی از این تركیبات بودیم.

وی با بیان اینكه برای ساخت این ماده یك سال كار پژوهشی وتحقیقاتی انجام داده است ، تصریح كرد: این ماده تركیبی ازمشتقات پوست سفره ماهیان ، پودرغضروف ، ماهی قره برون ، كوسه چانه سفید خلیج فارس و درسیست ارتمیای
دریاچه ارومیه است؛ و در بررسی مقدماتی اثراین تركیبات بر رشد سلول های سرطانی اپیتلیال گردن رحم انسان در شرایط آزمایشگاهی نتایج بسیارخوبی درپی داشت ؛ به طوری كه تركیب به دست آمده ، رشد این سلول ها را در محیط كشت از 19 تا 53 درصد متوقف ساخت؛ البته بررسی در این زمینه ادامه دارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خودکفایی ایران در راه اندازی ایستگاههای زمینی هدایت ماهواره ها

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: با فعالیتهای محققان کشور به دانش فنی تولید سخت افزار و نرم افزارهای ایستگاههای هدایت و کنترل دست یافته ایم که این موفقیت کشور را قادر می سازد تا نسبت به طراحی و ساخت ایستگاههای هدایت و کنترل اقدام کند.

رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر ایجاد و راه اندازی ایستگاههای زمینی را یکی از اقدامات این سازمان فضایی کشور دانست و گفت: امروز استعدادها و پتانسیلهای خوبی در این زمینه در مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی ایجاد شده است که با اتکا به آنها می توانیم ایستگاههای زمینی را با نرم افزارها و زیر سیستمهای بومی راه اندازی کنیم.

کاربردهای ایستگاههای زمینی

وی به کاربردهای این ایستگاهها اشاره کرد و افزود: این ایستگاهها برای اهداف خاصی طراحی و ساخته می شوند که از آن جمله می توان به ایستگاههای دریافت تصاویر ماهواره های سنجش از راه دور، ایستگاههای هدایت و کنترل ماهواره ای و ایستگاههای ماهواره های ارتباطی اشاره کرد.

تقی پور ادامه داد: با فعالیتهایی که انجام شد به دانش فنی تولید سخت افزار و نرم افزارهای ایستگاههای هدایت و کنترل دست یافتیم که این موفقیت متخصصان کشور را قادر می سازد تا نسبت به طراحی و ساخت ایستگاههای هدایت و کنترل اقدام کنند.

ایجاد ایستگاههای دریافت اطلاعات

وی همچنین به ایجاد ایستگاههای دریافت اطلاعات اشاره کرد و به مهر گفت: ماهواره هایی مانند ماهواره "مدیس" و یا "نوا" که بیشتر اطلاعات هواشناسی را در اختیار مشترکان قرار می دهند اطلاعاتی را در این زمینه ارائه می دهد. ما نیز از سالهای قبل اطلاعات و تصاویری ارسالی این ماهواره ها را دریافت و در اختیار دستگاههای مختلف اجرایی کشور برای کاربردهای مختلف از جمله مدیریت منابع طبیعی و شناسایی حرکتهای مسیر رودخانه ها سواحل دریایی قرار می دهیم.

رئیس سازمان فضایی ایران همچنین به کاربردهای ماهواره سنجش از راه دور اشاره و اضافه کرد: از این نوع ماهواره ها می توان در زمینه کنتزل ترافیک و Navigation یا راهنمایی و راهبری کشتیها و ناوها استفاده کرد که در حال حاضر در این زمینه فعالیتهایی در دست اجرا است.

وی در این باره توضیح داد: ماهواره های ناوبری در فضا مستقر هستند و اطلاعات آن از طریق ایستگاههای زمینی دریافت می شود. با استفاده از این اطلاعات خودروها می توانند مسیر خود را پیدا کنند.

تقی پور خاطر نشان کرد: مطالعات، نیازسنجی و طراحی اولیه برای تصحیح اطلاعات GPS و استفاده از این نوع ماهواره ها و ایستگاههای مورد نیاز در کشور آغاز شده است و امیدواریم بعد از راه اندازی شبکه زمینی زمینه های استفاده از این اطلاعات برای ناوبری خودروها و سایر سیستمهای حمل و نقل فراهم شود.

رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: در حال حاضر کشتیها از خدمات ماهواره ای برای هدایت کشتیها در دریاها و اقیانوسها استفاده می کنند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستیابی به دانش تولید نان ترکیبی برای کاهش اثرات خشکسالی

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی از افتتاح آزمایشگاه پلیمر و راه اندازی خط آزمایشی نان ترکیبی در دهه فجر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ارژنگ جوادی امروز در نشستی خبری از افتتاح آزمایشگاه تخصصی پلیمر خبر داد و گفت: با توجه به توسعه روز افزون سیستمهای آبیاری تحت فشار و ظرفیت سازی برای بهره برداران و کشاورزان یجاد آزمایشگاه تست پلیمر ضروری به نظر می رسید.

وی افزود: آزمایشگاه تخصصی مهندسی پلیمر یکی از پیشرفته ترین آزمایشگاههای کشور است که به منظور انجام تست و آزمونهای قطعات، اجزا و اتصالات پلاستیکی و لاستیکی به بهره برداری می رسد.

جوادی با بیان اینکه تاکنون انجام تستهای کیفی برای این قطعات در کشور مقدور نبوده است، افزود: این آزمایشگاه قادر است کلیه قطعات و اتصالات آبیاری را با دقت بالا مورد بررسی قرار دهد و پس از تایید، گواهینامه ملی تایید و استانداردهای لازم را برای این ادوات صادر کند.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه این آزمایشگاه کلیه تستهای قطعات پلیمری را انجام می دهد اظهار داشت: فاز اول راه اندازی این آزمایشگاه منحصر به تستهای سیستمهای آبیاری کشاورزی است.

دستیابی کشور به دانش فنی تولید نانهای ترکیبی

وی همچنین از راه اندازی خط آزمایشی تولید نان ترکیبی در استان خراسان خبر داد و اضافه کرد: از یک سال قبل تحقیقات در این زمینه آغاز شده است و توانستیم به دانش فنی تولید نانهای ترکیبی دست یابیم که قرار است خط آزمایشی آن راه اندازی شود.

جوادی در این باره توضیح داد: در نانهای ترکیبی از آردهای سیب زمینی و ذرت به عنوان جایگزین بخشی از آرد گندم (تا 20 درصد) استفاده می شود.

وی به مزایای این نان اشاره کرد و ادامه داد: این روش به طور غیر مستقیم در کاهش اثرات خشکسالی موثر است به گونه ای که چنانچه دراثر خشکسالی تولید گندم با مشکلاتی مواجه شود می توان از سایر محصولاتی که در کشور تولید می شود مانند سیب زمینی و ذرت استفاده کرد.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کاهش ضایعات نان، افزایش ارزش غذایی، ایجاد تنوع غذایی، ماندگاری بیشتر از مزایای این نان ترکیبی است. علاوه بر این می توان کاربردهای ثانویه سیب زمینی را افزایش داد.

وی تاکید کرد: این خط تولید در استان خراسان به عنوان قطب علمی تولید نان راه اندازی می شود و تا سال آینده برای 5 استان اولویت دار که احتمال خشکسالی در آن مناطق وجود دارد راه اندازی می شود.

بهبود آبیاری

جوادی اطلاح شیوه های آبیاری سنتی و توسعه روشهای نوین آبیاری را دو رویکرد مهم این سازمان نام برد و گفت: در بخش اصلاح آبیاری سنتی برنامه های روش کم آبیاری در محصولات آفتابگردان، چغندر قند، سیب زمینی، گندم و پنبه، رگلاژ و قطعه بندی مناسب زمین، استفاده از آبهای نامتعارف و شور و توسعه سیستمهای آبیاری کم فشار در این حوزه اجرا شده است.

وی به برنامه های بخش توسعه روشهای نوین آبیاری اشاره و خاطرنشان کرد: در این بخش با اولویت آبیاری تحت فشار روشهایی اجرا شد که موفق به افزایش راندمان آبیاری تا دو برابر شدیم به طوری که از راندمان 37 درصدی آبیاری سنتی به بیش از 70 درصد در ابیاری تحت فشار رسیدیم.

ذرت دانه ای و کاهش مصرف سم

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه به دانش فنی سیستم آبیاری تحت فشار و نحوه مدیریت در محصول ذرت دانه ای دست یافته ایم، اضافه کرد: در سال آینده این سیستم به سازمانهای ترویج اعلام و اجرا می شود.

وی همچنین اعلام کرد: با استفاده از روشهای نوین موفق شدیم میزان مصرف سم را به میزان 50 درصد کاهش دهیم ضمن آنکه با بررسی هایی که انجام شد سمپاشی هوایی در مزارع نیز حذف شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری درمان سرطان پیوست

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با ساخت دستگاه مکمل پرتو افکنهای خطی در درمان سرطان، ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری تولید دستگاه "مالتلیف کولیماتور - multileaf collimator" در درمان سرطان پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد تقی بحرینی طوسی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در محل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سرطان یکی از بیماری هایی است که در دنیا و در ایران از عوامل عمده مرگ محسوب می شود و جز بیماریهای صعب العلاج است که برای درمان از پرتو درمانی، شیمی درمانی یا ترکیب این دو با جراحی مورد استفاده قرار می گیرد که در مواردی نیز پاسخگوی درمان نیست.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در ایران مراکز رادیو تراپی و تاسیساتی که مورد استفاده قرار می گیرد محدود هستند و علاوه بر آن واردات این دستگاه ها نیاز به ارز بالایی دارد و ساخت مالتلیف کولیماتور ها " multileaf collimator " نیازمند تکنولوژی پیچیده ای است که به صورت دستگاه مکمل بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی نصب و اشعه آن را کنترل و هدایت می کنند.

دکتر بحرینی اظهار داشت: کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان و ژاپن در ساخت این تکنولوژی دست دارند و ما بقی کشورها وارد کننده هستند و می توان گفت کشور ما پنجمین کشوری است که به این تکنولوژی دست می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به قیمت تمام شده این نمونه آزمایشی گفت: با حسب عدم در نظر گرفتن حق الزحمه و با حداکثر صرفه جویی و عدم بکار بردن جنس مخصوص ابزار و تیغه ها مبلغ 25 میلیون تومان برای ساخت این دستگاه هزینه شده است.

وی در همین راستا خاطر نشان کرد: در ساخت نمونه واقعی آن در ایران این قیمت به حدود 150 تا 200 میلیون تومان می رسد که باز هم قیمتی معادل ربع قیمت انواع خارجی است ولی مزیت عمده این طرح این است که ما به دانش این تکنولوژی دست یافتیم و علاوه بر آن صرفه جویی های ارزی به دنبال دارد چرا که قیمت خارجی این دستگاه در بخش سخت افزاری و نرم افزاری حدود 625 هزار دلار است.

استاد گروه فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی مشهد انگیزه ساخت این دستگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: به دلیل نبود این تکنولوژی درکشور و نیاز مبرم مردم به درمان با حداقل آسیب مخصوصاَ در اشعه درمانی این طرح به عنوان طرح پروژه دکترای دکتر ناصری تعریف و بخشی از هزینه های آن نیز از محل جایزه طرح قبلی که در جشنواره رازی مقام آورده بود، تامین شد و این طرح در دو بخش دستیابی به سخت افزار و نرم افزار این تکنولوژی به انجام رسید.

دکتر بحرینی به نحوه عملکرد این دستگاه اشاره کرد و عنوان داشت: برخی از انواع سرطان که به صورت غده و بافت حجمی هستند و در درمان آنها از اشعه دستگاههای شتاب دهنده خطی استفاده می شود متاسفانه در برخورد اشعه سلولهای سالم نیز دچار آسیب می شوند که این دستگاه با نحوه عملکرد خود آسیب را به حداقل ممکن می رساند.

وی افزود: غده سرطانی از ابعاد مختلف اسکن می شود و تصاویر به دستگاه داده می شود و نقش آن شکل دهی به میدان اشعه است و تصاویر مقطعی پردازش و به این سیستم منتقل می شود و بخش نرم افزاری در غالب فرمانهایی به تیغه های مالتلیف منتقل می شوند تا در نهایت بتوانند شکل میدان ایجاد شده منطبق بر ناحیه تومرال باشد و هرچه تعداد تیغه ها بیشتر باشد شکل تشکیل شده بسیار به ناحیه تومرال شبیه تر است.

دکتر بحرینی ادامه داد: این دستگاه به صورت جداگانه بارها با موفقیت آزمایش شده ولی به دلیل نبود نمونه واقعی با جنس خاص تیغه های تنگستنی هنوز بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی در حال انجام پرتو افکنی به بدن موجود زنده مورد آزمایش قرار نگرفته است و تعداد تیغه های بکار رفته در این مالتلیف 52 تیغه بسیار نازک و کوچک است که با کمک موتورهای ویژه تنظیم کننده شکل ناحیه تومورال را به خود می گیرند.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: البته با فاصله زمانی، دستگاهی مشابه با شش تیغه و با تفاوتهایی در دانشگاه شهید بهشتی ساخته و طراحی شده و امیدوارم این گونه فعالیتها در مراکز متعدد کشور بیشتر شود و به نتیجه برسد زیرل ا نگیزه ها در کشور ما و در بین جوانان زیاد است ولی سازمانهایی که وظیفه دارند تحقیقات را تشویق کنند توفیق کافی در این امر را به دست نیاورده اند.

چهارصدمین پست رو به خودم تبریک می گم!!!
:lol:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.