arshya4171

بازگشت به اینده

Recommended Posts

من خبر علمي ندارم (حقيقت دنبالش نگشتم)

ولي يه عكس علمي ميزارم خدا وكيلي اگه تونستيد دايره ها رو ثابت نگهداريد

[align=center][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/t0uabju3uholshssgpoy.jpg[/img][/align]

[align=center]مواظب باشيد هيپنوتيزم نشيد[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستگاه آموزش سيمولاتور طراحی و ساخته شد

خبرگزاري فارس: براي نخستين بار در كشور، دستگاه آموزش سيمولاتور مانور پست‌هاي فشار قوي توسط كارشناسان شركت برق منطقه اي سمنان طراحي و ساخته شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي شركت برق منطقه‌اي سمنان، دو تن از كارشناسان شركت برق منطقه اي سمنان به نام‌هاي اصغر چيتگران و سيدجواد طباطبايي، موفق به طراحي و ساخت دستگاه آموزش سيمولاتور مانور پست‌هاي فشار قوي شدند.

اين دستگاه كه نمونه داخلي و خارجي آن وجود ندارد و براي نخستين بار در صنعت برق كشور با هزينه‌اي معادل 13 ميليون و 500 هزار ريال ساخته شده است.

برپايه اين گزارش، اين دستگاه امكان شبيه‌سازي تابلوي فرمان در اتاق كنترل پست‌هاي فشار قوي را براي آموزش عمليات مانور، بدون قطع واقعي تجهيزات پست و بدون اعمال خاموشي داراست و همچنين در آينده سامانه حفاظتي و پخش بار روي اين دستگاه مستقر مي‌شود.

از قابليت‌هاي كاربردي ديگر اين دستگاه مي‌توان از انجام عمليات مانور مطابق دستورالعمل‌هاي پست، امكان مشاهده مسير جريان برق با روشن شدن مسير ميميك با LED، اعمال سامانه اينترلاك مطابق نقشه تك خطي پست و دستورالعمل‌هاي بهره‌برداري پست، پرتابل بودن دستگاه، كاهش مخابرات ايمني، كاهش اضطراب كاربر در زمان مانور واقعي، امكان ايجاد معياري براي سنجش عملكرد دقت و سرعت كاربرها در زمان نام برد.

اين اختراع به شماره 55699 در اداره ثبت شركت‌ها و مالكيت‌هاي صنعتي به ثبت رسيده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]من خبر علمي ندارم (حقيقت دنبالش نگشتم)

ولي يه عكس علمي ميزارم خدا وكيلي اگه تونستيد دايره ها رو ثابت نگهداريد

[align=center][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/t0uabju3uholshssgpoy.jpg[/img][/align]

[align=center]مواظب باشيد هيپنوتيزم نشيد[/align][/quote]

این خودش خیلی علمی هست! icon_razz

میشه دوایر رو ثابت نگه داشت اما چشم رو اذیت میکنه! :?

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستیابی به روش جدید تشخیص بافت سرطانی از بافت سالم

تبریز- خبرگزاری مهر: برای نخستین بار در کشور، پژوهشگران دانشگاه تبریز موفق به ابداع روش جدید تشخیص زودهنگام بافت سرطانی از سالم شدند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، دکتر جواد فرونچی، استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز و مجری این طرح پیش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران افزود: این طرح تحت عنوان سیستم طیف سنج امپدانس الکتریکی برای تشخیص و تمایز بافت سرطانی از سالم بکار گرفته شده است.

وی اظهار داشت: به کارگیری تشخیص های پزشکی از جمله تمایز بافت سرطانی در مثانه، معده، سینه، پروستات از جمله اهداف اجرای این طرح پ‍‍ژوهشی بوده است.

دکتر فرونچی با اشاره به روش کار این سیستم یادآور شد: در این سیستم از طیف سنجی امپدانس الکتریکی برای تشخیص بافت سرطانی از سالم استفاده شده است که عملکرد سیستم به این صورت است که با استفاده از تزریق جریان به بافت با دامنه مشخص و در رنجهای فرکانسی قابل تنظیم MHZ 10~ HZ 1 و اندازه گیری ولتاژ حاصل می توان امپدانس حاصل از بافت زیر پروبها را به دست آورد.

به گفته وی، می توان با تغییر فرکانس، طیف امپدانسی را بدست آورد، و به این ترتیب امپدانس الکتریکی گویای تغییرات امپدانسی و تمایز بافت سرطانی و سالم از همدیگر خواهد بود.

دکتر فرونچی، رنج فرکانس وسیع در مقایسه با سیستم های مشابه موجود، امپدانس خروجی بالا در قسمت منبع جریان سیستم، انتخاب محدوده و تعداد فرکانس های خروجی و انجام دمدولاسیون در حوزه دیجیتال را از جمله مزایای این روش نسبت به روشهای قبلی اعلام کرد.

به گفته این محقق و پژوهشگر، این طرح طی مدت 18 ماه و با هزینه یکصد میلیون ریال به اتمام رسیده است.

به گفته وی، دکتر احمد کشتکار از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه فیزیک پزشکی و مهندس فهیمه دهخدا دانشجوی دانشکده برق و کامپیوتر از دیگر اعضای این طرح پ‍ژوهشی هستند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
توليد خودروهاي تجاري داراي مصرف سوخت پايين در سايپا ديزل

خبرگزاري فارس: براي اولين بار در كشور، مصرف سوخت خودروهاي تجاري توليدي شركت سايپا ديزل به رقم بسيار پايين 22 ليتر در هر يكصد كيلومتر كاهش يافت.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي شركت سايپا ديزل علي ملك مديرعامل اين شركت با اعلام اين خبر افزود: اين شركت در راستاي تحقق سياست‌هاي دولت مبني بر كاهش مصرف سوخت، با استفاده از تكنولوژي‌هاي برتر همزمان با كشورهاي پيشرفته نسبت به توليد خودروهايي با سوخت پائين اقدام نموده و توانست از ابتداي سال جاري با سرعت بخشي به اين امر، مصرف سوخت خودروهاي توليدي سايپا ديزل را به رقم نازل 22 ليتر در يكصد كيلومتر تقليل دهد و از اين لحاظ پيشتاز شركت‌هاي توليدكننده خودروهاي سنگين در كشور قلمداد مي‌شود.

وي در ادامه با اشاره به سياست‌هاي دولت مبني بر عرضه گازوئيل به خودروهاي حمل و نقل عمومي بر اساس مسافت طي شده، خاطرنشان كرد: استفاده مشتريان خودروهاي سنگين از محصولاتي با مصرف سوخت پائين‌تر از هر لحاظ مقرون به صرفه است؛ به طور مثال، مصرف سوخت تركيبي هر كاميون قديمي در 100 كيلومتر 65 تا 70 ليتر است، در حاليكه براي نسل جديد اين رقم به يك سوم كاهش يافته است.

ملك همچنين كاهش فاصله تكنولوژي توليد كاميون در قياس با كشورهاي اروپايي به سه ماه را دستاورد ديگر شركت سايپا ديزل دانست و گفت:اين شركت در همكاري با برندهاي مطرح دنيا نظير ولوو و رنو در زمينه توليد انواع خودروهاي تجاري توانسته است امسال يازده نوع كاميون و ميني‌بوس جديد را وارد ناوگان حمل و نقل كند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تبدیل آلومینیم خالص تجارتی به نوع نانو ساختار آن

ساختار آلومینیم خالص تجارتی با روش "بالا به پایین" به همت پژوهشگران ایرانی و ژاپنی به نانوساختار تغییر یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محسن ریحانیان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه برای تولید مواد با ساختار نانو دو دیدگاه "پایین به بالا" و "بالا به پایین" وجود دارد، گفت: در روشهای "پایین به بالا" مواد نانو ساختار را از کنار هم قرار دادن و چیدمان اتمها یا مولکولها و یا تجمع ذرات نانو پودری تولید می کنند ولی در روشهای "بالا به پایین" با اعمال فرایندهای خاص ساختار یک قطعه نسبتا بزرگ را به ساختار نانو تبدیل می‌کنند.


وی ایجاد ساختار نانو در آلومینیم خالص تجارتی با استفاده از فرایند اکستروژن در کانالهای هم مقطع زاویه دار(ECAE) و مدلسازی ریاضی فرایند به کمک تئوری "حد بالایی" را از اهداف اصلی انجام این پژوهش عنوان کرد.

ریحانیان با اشاره به اینکه بخش اول این پژوهش در ایران و بخش دیگر آن طی یک دوره‌ شش ماهه در دانشگاه اوزاکای ژاپن انجام شده است، اظهار داشت: در بخش اول ابتدا قالب ECAE طراحی و ساخته شد. سپس آلومینیم خالص تجارتی تا 8 مرحله تحت فرایند ECAE قرار گرفت. علاوه بر این به کمک تئوری "حد بالایی" فرایند ECAE نیز به صورت ریاضی آنالیز و در بخش دوم ریزساختار ماده به کمک آنالیز پراش الکترونهای تفرق یافته (EBSD) و آنالیز میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) به صورت کیفی و کمی آنالیز شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران به بیان قابلیتهای این نانو ساختار پرداخت و خاطرنشان کرد: در این پژوهش استحکام آلومینیم پس از ایجاد ساختار نانو با دانه بندی بسیار ریز تقریبا تا چهار برابر افزایش یافت. همچنین قابلیت سوپر پلاستیک این مواد در نرخ کرنشهای بیشتر و دماهای کمتر تا حد قابل قبولی رشد یافت.

بنابراین این مواد در صنایعی که به قطعاتی با استحکام بالا نیاز دارند همانند هوا فضا و همچنین تولید قطعات سوپر پلاستیک کاربرد دارند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
استفاده مجدد از آبهای دور ریز پالایشگاهها با موفقیت انجام گرفت

محققان پژوهشگاه نفت موفق به استفاده مجدد از آبهای دور ریز پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی با استفاده از معادلات ریاضی شدند که این طرح در پالایشگاه گاز هاشمی نژاد، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه گاز بید بلند و مجتمع پتروشیمی رازی اجرا شده است.

مهدی گوگل مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این مدل با استفاده از معادلات ریاضی و تجربیات فنی طراحی شده است، گفت: این طرح به منظور استفاده مجدد از کلیه جریانهای دور ریز در پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی انجام شده است.

وی در این باره توضیح داد: در این روش کلیه راهکارهای استفاده مجدد از جریانهای دور ریز با استفاده از سیستمهای تصفیه و یا بدون استفاده از هر سیستم احیا کننده ای درون یک برنامه ریاضی مورد تحلیل قرار می گیرد.

گوگل به تفاوت این طرح با پروژه های دانشگاهی اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح از معادلات ریاضی استفاده شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
محققان ايراني موفق به توليد اتانول سوختي از ضايعات كشاورزي شدند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران : سرويس: پژوهشي : پژوهشگران پژوهشكده مهندسي جهاد كشاورزي مركز تحقيقات فارس موفق به توليد اتانول (الكل اتيليك) سوختي از مواد سلولزي شده‌اند كه مي‌تواند به عنوان بهترين جايگزين براي سوخت‌هاي فسيلي به صورت خالص يا به صورت مخلوط با بنزين استفاده شود.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با توجه به محدود بودن منابع سوخت‌هاي فسيلي و لحاظ كردن مشكلاتي كه اين نمونه سوخت‌ها از نظر زيست محيطي به وجود مي‌آورند، بحث سوخت جايگزين كه سازگاري بهتري با محيط زيست داشته باشد و از منابع تجديد پذير حيات تامين شده باشد به طور جدي مطرح است و علاقه به توليد الكل از سلولز در تمام دنيا رو به افزايش است.

با استفاده از مواد سلولزي در توليد سوخت كه در اين طرح محقق شده، افزايش گازهاي گلخانه‌يي نخواهيم داشت و مواد سلولزي به صورت محصول جانبي فرايندهاي صنعتي و كشاورزي شامل ضايعات محصولات زارعي و باغي و كارخانه‌هاي كاغذسازي كه ساليانه در كشور به عنوان مواد زايد و دور ريخته مي شوند، قابل دسترسي است.

گفتني است، دور ريختن اين مواد باعث تخريب محيط زيست و سوزاندن آنها آلودگي شديد هوا را به دنبال دارد. بر اساس اين گزارش، يكي از راه‌هاي مناسب براي استفاده از اين زائدات تبديل آنها به الكل اتيليك مي‌باشد.

اتانول جايگزين مناسبي براي سوخت‌هاي فسيلي به صورت خالص يا به صورت مخلوط با بنزين است و توليد اين ماده از منابع تجديد پذير حيات برپايه مواد سلولزي كه به ميزان قابل توجهي در طبيعت يافت مي‌شود، از مزاياي اين طرح است. همچنين مي‌توان از آن به عنوان حلال و سوخت تميز و كاهنده گازهاي گلخانه‌يي استفاده كرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستيابي ايران به شيوه جديد درمان سرطان

نخستين بار در جهان، علي عاليشاهي محقق ايراني به شيوه جديدي از درمان سرطان و بيماريهاي صعب العلاج از طريق امواج بيوالكتريك و بيو الكترومغناطيس دست يافت.

عاليشاهي به خبرنگار واحد مركزي خبر گفت : هزاران ميليون سلول بدن موجودات زنده از جمله انسان، حاوي امواج بيوالكتريك و الكترومغناطيسي است كه تعادل اين امواج در بخشهاي مختلف سلول نشان دهنده سلامت و جواني سلول زنده است .

وي معتقد است همه بيماري ها حتي بيماريهاي ژنتيكي نتيجه نابساماني و بهم خوردن تعادل بيوالكتريكي و بيو الكترومغناطيسي در سلولهاي بدن است و از اين طريق مي شود با تنظيم و برگرداندن اين جريانات به سلول ، بيماري را درمان كرد .

عاليشاهي كه موسس انستيتو علمي با نام وادي الايمن علي در وين است ، مي گويد : كروموزم ها در هسته سلول ، ديواره سلول شامل پوسته داخلي و خارجي و همچنين كانالهاي سلولي همگي داراي بارهاي الكتريكي و الكترومغناطيسي هستند كه تعادل آنها لازمه سلامتي سلول است .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سيستم هوشمند شناسايي خودكار چهره و شمارش عابرين ساخته شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد: معاون فن‌آوري و نوآوري پارك علم و فن‌آوري خراسان گفت: سيستم‌هاي هوشمند مبتني بر پايه بينايي ادراكي ماشين با قابليت استفاده در شناسايي چهره، شمارش هوشمند عابران و ساخت ماوس هوشمند ويژه معلولان به همت يكي از موسسات فن‌آور مستقر در پارك علم و فن‌آوري خراسان ساخته شد.

به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، سعيد صمدي با بيان اين مطلب افزود: امكانات اين سيستم شامل شناسايي خودكار چهره انسان، سامانه كنترل تردد و شمارش عابرين بر مبناي بينايي ماشين، سيستم ماوس، بدون دخالت دست و از طريق بينايي ادراكي رايانه مي باشد.

وي با اذعان به اين كه فعاليت هاي تحقيقاتي پراكنده اي در اين زمينه در ايران صورت گرفته است، ابراز عقيده كرد: بيشتر آن ها نيز بر پايه الگوريتم هاي غيرتجاري بوده است ولي اين سامانه ها براي نخستين بار در ايران و خاورميانه در قالب يك محصول تجاري توسط اين شركت طراحي و توليد شده است.

صمدي تاكيد كرد: طراحي و تجاري سازي اين محصول در حالي در پارك علم و فن‌آوري خراسان انجام شده است كه سيستم هاي جهاني مطرح در اين زمينه به دليل ابعاد امنيتي پروژه براي تست و بررسي قابل دسترسي نبوده اند.

وي در خصوص كاربردهاي سامانه يابش و شناسايي خودكار چهره انسان بيان داشت: جستجوي پرونده مجرمين با استفاده از چهره متهم در اداره آگاهي و سازمان زندان ها، كنترل تردد و دسترسي در مراكز حساس صنعتي، سيستم حضور و غياب پرسنلي و كنترل تردد، پرسنل و عابرين در اماكن پر رفت و آمد بهزيستي و اماكن متروكه براي پيدا كردن افراد گمشده از جمله مهم ترين كاربردهاي اين سامانه مي باشد.

وي ادامه داد: سيستم ماوس بدون دخالت دست كه از طريق بينايي ادراكي رايانه كار مي كند براي جانبازان و معلولان جسمي و حركتي طراحي شده كه به عنوان موشواره مي توانند از اين محصول استفاده كنند.

حميد رضا ابريشمي، مدير عامل موسسه فن‌آور ارائه دهنده اين سيستم گفت: دلايل انتخاب توليد سيستم هاي هوشمند مبتني بر بينايي ادراكي ماشين به عنوان ايده محوري اين موسسه، نياز گسترده مراكز داخل كشور به سيستم هاي امنيتي منطبق بر علم روز و فن‌آوري جديد دنيا، تحريم هاي موجود و قيمت بسيار بالاي خريد محصولات خارجي و همچنين بعد علمي آن است كه امكان دسترسي به فن‌آوري جديد بينايي ادراكي ماشين را كه قله علم الكترونيك و كامپيوتر است را در كشور فراهم مي آورد.

وي با اشاره به اينكه اين محصول براي اولين بار در سطح خاورميانه در قالب يك محصول عرضه شده است، افزود: هنوز بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا به اين ابزار مجهز نيستند و همچنين رشد چشمگير فروش اين محصولات براساس آمار انجمن بين المللي امنيت رايانه‌يي و انجمن بيومتريك بر ضرورت طراحي و توليد انبوه اين سامانه در داخل كشور براي صادرات آن مي افزايد.

ابريشمي با بيان اينكه هزينه نصب و راه اندازي اين محصولات حدود 60 درصد كمتر از نمونه هاي مشابه خارجي است تاكيد كرد: اين مجموعه با حمايت پارك علم و فن‌آوري خراسان و پس از هفت سال فعاليت مداوم و توليد محصولات مختلف بر پايه بينايي ماشين كه تمام معيارها و استاندارهاي جهاني در آنها رعايت شده موفق شده است نام ايران را در رديف كشورهاي صاحب اين تكنولوژي قرار دهد.

به گزارش ايسنا، وي در خصوص مشكلات تحقق اهداف، تصريح کرد: عدم آگاهي مديران و مسوولان سازمان ها و ارگان هاي دولتي و غيردولتي از وجود سيستم هاي بيومتريك و كاربردهاي فراوان آن در كشورهاي توسعه يافته، عدم تعامل بين دستگاه هاي حمايت كننده دولتي و سازمان هايي مانند امور مالياتي، بيمه براي تعديل تعرفه هاي محصولات با فن‌آوري پيشرفته و حمايت از فن‌آوري هاي نوين در جهت گسترش صنايع مبتني بر فن‌آوري‌هاي نوين در سطح كشور و همچنين موانع دسترسي به اعتبارات صندوق هاي دولتي براي حمايت از طرح هاي توسعه اي محصولات مذكور مهم ترين مشكلات فعلي مي باشد.

وي خاطرنشان کرد: سياست هاي حمايتي دولت از موسسات دانش بينان در قالب فرايندهاي پارك علم و فن‌آوري و مراكز و ابسته بسيار موثر است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سیستمهای تمیز کننده بدنه شناورها طراحی و ساخته شد

مدیر گروه پژوهشی سازه و مواد پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیردریایی از طراحی و ساخت سیستمهای تمیز کننده بدنه شناورها خبر داد.

سعید شعبانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: کشتی ها و سایر شناورها بر اثر رفت و آمد در دریاها به مرور زمان انواع جلبکها و جانداران دریایی به آن می چسبند که برای حفظ کارایی آنها باید مدام مورد بازبینی و در صورت نیاز تمیز شوند.

وی افزود: برای این منظور محققان این پژوهشکده اقدام به طراحی و ساخت سیستمهایی شدند که قادر است با چسبیدن به بدنه شناورها اقدام به تمیز کردن بدنه شناورها کند.

شعبانی به جزئیات این سیستم اشاره کرد و اظهار داشت: این سیستم در آب شناور است و با چسبیدن به بدنه شناورها کلیه موجودات دریایی را از بدنه آنها جدا می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به بیان مزایای این سیستم پرداخت و ادامه داد: برای تمیز کردن بدنه کشتی لازم است شناورها از آب خارج شوند ولی با استفاده از این سیستم می توان بدون خارج کردن شناور از آب عملیات تمیز کاری را انجام داد.

وی اضافه کرد: با توجه به این امر از صرف هزینه های زیاد برای انجام این عملیات جلوگیری می شود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkred][b]تلسكوپ فضايي هابل چيست ؟[/b][/color]

تلسكوپ فضايي هابل دقيقا چيست؟ چرا به اين اندازه استثنايي است؟ چگونه اين چنين عكس هاي شگفت انگيزي مي گيرد وما كجا مي توانيم آنها را ببينيم؟ما به طور دقيق به بررسي اين وسيله اي كه انقلابي را در ستاره شناسي و نجوم پيش آورد مي پردازيم.

مشكل بزرگ تلسكوپ هاي مستقر در زمين اين بود كه مشاهده ي نور ستاره هاي دور دست قبل از اينكه از اتمسفر زمين بگذرند ممكن نبود-از كنار ابر ها و آب و هوا-و اتمسفر زمين كه مكان غليان است-با گرد و غبار وهواي گرمي كه جريان دارد و به بالا صعود مي كندو هواي سرد با نزول به سمت زمين مي آيد و آب ها بخار مي شوند.

همه ي اين عوامل باعث مي شوند كه عكس هاي ستارگان تيره و غير دقيق از آب در بيايند و فوايد تلسكوپ هاي زميني را محدود كنند.

در سال 1946يك متخصص فيزيك نجومي با نام دكتر لمن اسپيتزر(1997-1914)پيشنهاد داد كه تلسكوپي در فضا مي تواندعكس هاي واضح تري را از چيز هاي دورتربگيرد كه تلسكوپ هاي زميني قادر به آن نمي باشند.اين يك ايده ي عصباني كننده بود با توجه به اين كه هنوز هيچ موشكي به فضاي خارجي پرتاب نشده بود.به عنوان مثال برنامه هاي فضايي ايلات متحده ي آمريكا در سالهاي بين 1960 و 1970 توسعه يافت و برتري پيدا كرد.اسپيتزر در ناسا و همايش توسعه دادن تلسكوپ هاي فضايي سخن راني كرد.در سال 1975 آژانس فضايي اروپاو ناسا شروع به توسعه دادن تلسكوپ هاي فضايي كردند.در سال1997مجلس براي تلسكوپ هاي فضايي بودجه اي را تصويب كردو ناسا با يك شركت درجه يك قرار داد بست و پيمان كاري براي سركشي كردن به ساختمان آنها انتخاب كرد.

در سال 1983 تلسكوپ فضايي به نام ستاره شناس آمريكائي ادوين هابل نام گذاري شد.هابل كسي بود كه با مشاهداتي بر روي ستاره هاي متغيير در كهكشان هاي ديگر مطمئن شد كه جهان در حال انبساط و بزرگ شدن است كه نظيريه ي مهبانگ يا انفجار اوليه در عالم را تائيد مي كرد.ساخت تلسكوپ فضايي هابل 8سال به طول انجاميد.

اين تلسكوپ بيش از چهار صد هزار قطعه داردو بالغ بر بيست و شش هزار مايل سيم كشي الكتريكي دارد.

تلسكوپ فضايي هابل 50 بار حساس تر از تلسكوپ هاي زميني است و همچنين 10 بار دقيق تر و تفكيك پذير تر از تلسكوپ هاي زميني است.بعد از تاخيري طولاني وبدهي- تلسكوپ فضايي هابل در سال 1990 در مدارش قرار گرفت.

لسكوپ فضايي هابل (HST) از بسياري جهات توانمندترين تلسكوپ اپتيكي است كه تا كنون ساخته شده است. اين تلسكوپ بزرگترين تلسكوپ نيست، آينه اصلي آن با قطر 2.4 متر در مقايسه با تلسكوپ كك در هاوايي كه 10 متر قطر دارد كوچكتر است. ولي اين تلسكوپ ، كه در مداري به فاصله 500 كيلومتري سطح زمين قرار دارد، از اثرات مختل كننده جو زمين به دور است. اين امر امكان مي‌دهد تا جزئيات دقيقتري نسبت به تلسكوپهاي مستقر در زمين ديده شوند و نيز طول موجهايي مثل فرابنفش كه به سطح زمين نمي‌رسند قابل مشاده باشند.

تاريخچه تلسكوپ فضايي هابل

اين تلسكوپ به نام اختر شناس آمريكايي ، اووين هابل كه در دهه 1920 به دو كشف عمده در اختر شناسي نايل آمد. نام گذاري و عملا تمام كهكشهانها در حال دور شدن از ما هستند (يعني عالم در حال انبساط است). كشف اخير به مفهوم مهبانگ به عنوان سرآغاز انبساط عالم منجر شد. در طرح اصلي كه به درستي براي HST1 در نظر گرفته شده‌اند، عبارتند از مطالعه كهكشانها و مطالعه مهبانگ.

مشخصات تلسكوپ فضايي هابل

تلسكوپ HST تقريبا 14 متر طول 5 متر و 11500 كيلوگرم وزن دارد. اين تلسكوپ طوري طراحي شده است كه از تمام ظرفيت سفينه فضايي كه آن را در 25 آوريل 1990 در مدار قرار داد استفاده كند. صفحه‌هاي خورشيدي كه در مدار برافراشته شده‌اند و 10 متر طول دارند، توسط آژانش فضايي اروپا فراهم شدند. نوري كه لوله تلسكوپ را بپيمايد و به آينه اصلي برخورد كند كه بازتابيده مي‌شود و به آينه كوچك دومي كه در مركز لوله قرار دارد بر مي‌گردد.

اين آينه نور را به طرف آينه اصلي بر مي‌گرداند و از سوراخي كه در مركز آن قرار مي‌گذارند. اين طرح اپتيكي را تلسكوپ كاسگريني نوع ريچي - كرتن مي‌نامند. در پشت سوراخ چهار سنجش افزار علمي عمده قرار دارند كه عبارتند از دو دوربين عكاسي و دو طيف نگار ، هر دو دوربين عكاسي مي‌توانند تصويرهايي مرئي و فرابنفش گرفته ، دوربينها طوري طراحي شده‌اند كه تفكيك بسيار بهتري نسبت به آنجه بر روي زمين قابل دستيابي است بدست مي‌دهند.

دهانه ورودي طيف نگارها بسيار كوچك است و اين امر امكان مي‌دهد كه HST تفكيك خوبي داشته باشد و طيف نمايي اجسام منفرد در ميدانهاي شلوغي مثل مركز خوشه‌هاي ستاره‌اي كروي مسير شود، در حالي كه چنين مشاهداتي از روي زمين غير ممكن هستند و همچنين طيف نگارها مي توانند نسبت به سيگنال به نوفه بسيار بزرگتر و تفكيك طيفي بهتري نسبت به تلسكوپهاي فرابنفش قبلي در حال چرخش مدار بدست دهند و اندازه گيري وي‍ژگيهاي طيفي ضعيفي را كه قبلا هرگز ديده نشده است امكان پذير كنند.

تعميرات تلسكوپ هابل

كمي پس از پرتاب معلوم شد كه آينه اصلي HST داراي ابيراهي كروي است و اين نقصي است كه باعث مي‌شود كه تصويرها حاوي 15 درصد نور متمركز شده باشند و باقي به صورت نامشخص پخش شود. اين نقص ، در نهايت با تجهيزات آزمايشي معيوبي مرتبط مي‌شد كه سالها قبل از پرتاب موقع ساختن آينه بكار رفته بود. اگر چه پردازش شديد رابانه‌اي توانسته بود بيشتر مشكلات تصويرها را بر طرف كند و مشاهدات طيف نوري را همچنان به انجام برساند، توانايي تلسكوپ در ايجاد تصوير اجسام ضعيف نسل آنهايي كه در لبه عالم قرار دارند از بين رفته بود.

فضانوردان سفينه فضايي در دسامبر 1993 بيشتر از ده تعمير عمده روي تلسكوپ انجام دادند. و از جمله ژپروسكوپهاي جديد ، صفحه‌هاي خورشيدي ، آينه‌هاي تصحيح كننده بسيار دقيق و كوچكي روي آن نصب كردند و تلسكوپ را به كارآيي اپتيكي طرح اوليه بازگرداند. نصب دستگاههاي اپتيكي تصحيح كننده مستلزم اين بود كه يكي از پنج سنجش افزار اصلي HST ، يعني نورسنج خيلي سريع را بردارند. اكنون ، توان تفكيك در اين دستگاه نزديك به حدي است كه از خواص موجي نور انتظار مي‌رود.

شرايط استفاده از تلسكوپ هابل

استفاده از HST مستلزم كارهاي تداركاتي دقيق است. قبل از پرتاب ، همه آسمان نقشه برداري شد و نزديك به 20 ميليون ستاره راهنما مشخص شدند. اين نقشه خيلي كاملتر از جامع‌ترين كاتالوگ ستاره‌هاست كه تا آن زمان تهيه شده بود. هر اختر شناسي كه شخصا خواهان استفاده از اين تلسكوپ باشد (همه منجمان جهان واجد شرايط هستند) ، از حدود يك سال جلوتر با مشخص كردن پرسش علمي مورد نظرش و مشاهدات پيشنهادي‌اش مي‌تواند متقاضي استفاده از HST شود.

براي استفاده از HST معمولا 800 تقاضا در هر سال دريافت مي‌شود. گروههاي شش تا هفت نفري اختر شناسايي كه نماينده عرصه‌هاي مختلف تخصصي‌اند. يك هفته را صرف رده بندي پيشنهادها و تعيين زمان استفاده از تلسكوپ مي‌كنند. در برنامه پذيرفته شده متوسط ممكن است بيست و پنج ساعت وقت استفاده از تلسكوپ را به خود اختصاص مي‌دهد.

كشفيات تلسكوپ هابل در چهار سال اول

در خلال چهار سال اول كاركرد HST ، كشفهاي مهم زيادي حاصل شده‌اند. بيشترين اين كشفها از تكنيك بي سابقه يا از تركيب طيف نمايي با تفكيك خوب طيف نمايي با دقت زياد بدست آمده‌اند. نمونه‌هاي اول ، كاوش هسته‌هاي مربوط به خوشه‌هاي كروي ستاره‌ها و كهكشانهاي بيضوي غول آسا را شامل مي‌شوند. افزوده شدن طيفها به اندازه گيري انتقالهاي دوپلري ، سرعتهاي بسيار زيادي را درست در هسته چندين كهكشان بيضوي نشان داده است.

اين امر شاهد ضمني مهمي بر وجود سياه چاله‌اي در حدود 109برابر جرم خورشيد در آنجاست. تصويرگيري در سحابي جبار ، كه ناحيه‌اي جوان از لحاظ تشكيل ستاره‌هاست و در فاصله‌ 1500 سال نوري از خورشيد قرار دارد. شواهدي از وجود قرصهايي از ماده را در اطراف بسياري از ستاره‌ها نشان داده است. اين موارد را به احتمال قوي مي‌توان نمونه‌هايي از منظومه شمسي در حال تشكيل دانست.

پيش بيني هابل

ادومين با شناسايي غليظ و سيال در كهكشان امراه المسلسله در سال 1924 براي اولين بار ثابت كرد كه كهكشانها از راه شيري خيلي دورترند. مطالعه اين ستاره‌ها در كهكشانهاي دورتر توسط SHT ظاهرا به جمع آوري دلايلي منجر مي‌شود كه عالم از آنچه قبلا تصور مي‌شد كوچكتر و جوانتر است.

پيش بيني مهم ديگر نظريه مهبانگ اين است كه در آغاز پيدايش عالم فقط سه عنصر اول هيدروژن ، هليوم و اندكي ليتيوم توليد شده‌اند. به كمك رصدهاي SHT نشان داده مي‌شود كه اين پيش بيني در واقع صحيح است و عناصر ديگر به مرور زمان در طول تاريخ كهكشان راه شيري در ابر نواخترها ساخته شده‌اند.
آينده تلسكوپ هابل
تلكسوپ فضايي هابل SHT با قابليت استفاده از خدمات سفينه فضايي و اينكه قرار است در آينده به وسايل جديدي مثل طيف نگار قدرتمندتر و دوربين عكاسي فرو سرخ مجهز شود، بايد براي بيشتر از يك دهه كارش را ادامه دهد.

به نقل از دانشنامه رشد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkred][b]پيش‌بيني پرتاب ماهواره «اميد» قبل ازپايان سال به فضا [/b][/color]
نگارش یافته توسط ایسنا
08 بهمن 1387 ساعت 19:05
رييس سازمان فضايي ايران پيش‌بيني كرد كه نخستين ماهواره بومي ساخته شده جمهوري اسلامي ايران با نام «اميد» درصورت رخ ندادن مشكل فني، قبل از پايان سال، به فضا پرتاب شود.

به گزارش خبرنگار فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، رضا تقي‌پور در حاشيه مراسم افتتاح پروژه‌هاي مخابراتي استان خوزستان در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار ايسنا در زمينه پرتاب ماهواره به فضا، عنوان كرد: با اين اقدام نخستين ماهواره بومي در فضا آزمايش مي‌شود.

وي هدف از پرتاب اين ماهواره را تحقيقاتي و‌ آزمايشي بيان كرد و افزود: مسئولان فني در تلاش هستند كه كارهاي پروژه در زمان مقرر صورت گيرد. البته دوست نداريم وعده‌هاي زماني را براي پرتاب ماهواره‌ بگوييم كه جا به جا شود. معمولا نزديك زمان پرتاب ماهواره كه بشويم زمان پرتاب را به صورت مشخص اعلام مي‌كنيم.

تقي‌پور خاطرنشان كرد: قبلا در صحبت‌ها قول داده‌ايم تا قبل از پايان سال يك برنامه پرتاب ماهواره داشته باشيم كه اين اقدام در برنامه كاري ما موجود است و خبر آن را به زودي اعلام مي‌كنيم.

وي يادآور شد: پرتاب قبلي، براي آزمايش ماهواره‌برهاي داخلي بود كه آن آزمايش با موفقيت انجام شد. در واقع با پرتاب آن ماهواره‌بر موفق شديم اثبات كنيم كه مي‌توانيم در مدار ماهواره قراردهيم.

تقي‌پور با اشاره به انجام فعاليت‌هاي اين سازمان اظهار داشت: ساخت ماهواره عملياتي را در دستور كار قرار داريم و در مراحل طراحي و ساخت هستيم. اين ماهواره‌ها در سال‌هاي آتي در مدار قرار مي‌گيرند و مي‌توانند نيازمندي كاربران مختلف به خدمات فضايي را در زمينه‌هاي سنجش از راه دور و زمينه‌هاي ارتباطي برآورده كنند.

وي با بيان اينكه زير ساخت‌هاي خوبي براي بحث‌هاي فضايي در كشور ايجاد شده است، تاكيد كرد: امروز در بيش از هفت دانشگاه معتبر كشور دانشكده هوافضا موجود است. فارغ التحصيلان اين دانشكده‌ها در كنار فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي برق، مكانيك، الكترونيك و سازه براي انجام برنامه‌هايمان با ما همكاري مي‌كنند.

رييس سازمان فضايي ايران تصريح كرد: برنامه بسيار وسيع و گسترده‌اي براي توسعه فن‌آوري فضايي در كشور تدارك ديده شده است. از كارشناسان و فارغ التحصيلان اين رشته خواستاريم در انجام ماموريت‌ها به سازمان فضايي كمك كنند.

تقي‌پور ادامه داد: اميدوار هستيم در سال‌هاي آتي اين پيشرفت‌ها را به ملت ايران گزارش دهيم البته مبحث‌هاي فضايي بسيار گسترده و زمان‌بر هستند. اميدواريم بتوانيم با تكيه بر نيروهاي پرتوان علمي - فني و متخصصان داخلي اين اقدامات را با سرعت بيشتري پيش ببريم.

وي در مقايسه بخش فضايي كشور ايران با ديگر كشورها تصريح كرد: در بخش فضايي در نقطه‌ي خوبي هستيم و در چشم‌اندازي كه در منطقه براي كشور ما پيش بيني شده است اگر منطقه را بدون كشورهاي چين و هند در نظر بگيريم، اميدواريم بتوانيم به جايگاه نخست در منطقه برسيم.

وي خاطرنشان كرد: اميدواريم با گام‌هاي بلندي كه در بحث كاربردها و فن‌آوري‌هاي فضايي پيش بيني كرده‌ايم بتوانيم به موقع به اين برنامه برسيم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b][color=darkred]اولین رادیو تلسکوپ ها برای جستجوی موجودات هوشمند فرا زميني[/color][/b]
اولین مرحله از «آرایه تلسکوپی آلن»(Allen Telescope Array) با تعداد ۴۲ عدد آنتن رادیویی کار خود را در نزدیکی رودخانه «هت»(het) واقع در ایالت کالیفرنیا آمریکا شروع کرده است. زمانی که پروژه ساخت آرایه تلسکوپی ATA به پایان برسد، دارای ۳۵۰ دیش با قطر حدود ۶ متر خواهد بود. در حال حاضر، پروژه SETI با اتکاء به ابزارهایی همانند رادیو تلسکوپ«آرسیبو»(Arecibo) واقع در پورتو ریکو به کار خود ادامه می‌دهد و هیچ تلسکوپ مستقلی برای این پروژه وجود ندارد.
نام آرایه تلسکوپ آلن از نام موسس شرکت مایکروسافت، «پال آلن»(Paul Allen)، شخصی که کمک مالی زیادی به این پروژه کرده، گرفته شده است.این آرایه این اجازه را به ستاره‌شناسان می‌دهد که آسمان را در تمام مدت شبانه روز زیر نظر داشته باشند تا نشانه‌ای از حیات فرازمینی پیدا کنند. «جیل تارتر»(Jill Tarter) مدیر پروژه SETI در کالیفرنیا می‌گوید:"این برای اولین بار است که ما تلسکوپی را با ویژگی‌های مورد نظرمان دارا هستیم." آرایه تلسکوپی ATA قرار است که آسمان را در طول موج ۱- ۱۰ گیگا هرتز زیر نظر داشته باشد. این ناحیه راديویی اساسا خالی از هر گونه نویز منابع دیگر رادیویی است. تنها موج‌هاي رادیویی که احتمال تداخل با این طول موج را دارند میکرو موج‌های پس زمینه ی کیهانی هستند. اما ATA به جز آشکار کردن پیام‌های موجودات فرازمینی کاربرد‌هایی دیگری هم دارد. این تلسکوپ میدان دید بسیار بازی دارد و این امکان را به ستاره‌شناسان می‌دهد تا بتوانند با میدان دید زیادی آسمان را مورد مطالعه قرار دهند. اين تلسکوپ قادر است از کل آسمان در طول موج هيدروژن خنثي در طول ۵ ماه عکس برداري کند.
آرایه تلسکوپی که در این پروژه بکار برده شده است همانند آرایه تلسکوپی «سولان»(Solan Digital Survey) واقع در ایالت نیو مکزیکو، متشکل از دیشهای ۲.۵ متری، است. آرایه تلسکوپی سولان آسمان را در نوارهای وسیعی مورد بررسی قرار می‌دهد و توانسته است عکاسهای سه بعدی بسیاری را از میلیون‌ها کهکشان تهیه کند. تارتر می گوید:"کار ATA برای ستاره‌شناسی رادیویی همانند کار آرایه تلسکوپی سولان در نور مرئی است." این آرایه قادر است همزمان با کار نقشه برداری از آسمان، پروژه ی SETI را نیز انجام دهد. «ویلیام ویلچ»(William Welch) یکی از اساتید بازنشسته دانشگاه برکلی، شخصی که دریافت کننده‌های الکترونیکی ATA را طراحی کرده است، می‌گوید: "تلسکوپ برای اجرای دو پروژه به صورت همزمان ساخته شده است."
موسسه SETI و UC Berkeley برای به پایان رساندن پروژه هنوز سرمایه جذب می‌کنند. ویلچ می‌گوید:"شما می توانید با خرید یکی از آنتن‌های رادیویی به ارزش ۱۰۰۰۰۰ دلار و ثبت اسم آن به نام خود به این پروژه کمک کنید."

منبع : نیو ساینتیست و مجله نجوم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkred][b]سیاره ای با آینده ی مشابه زمین [/b][/color]
تیمی بین المللی از اخترشناسان٬ خبر کشف اولین سیاره‌ی فراخورشیدی در حال چرخش به دور ستاره‌ای در حال مرگ را اعلام کردند. این کشف که نتیجه‌ی تحقیقی ۷ ساله است در شماره‌ی سپتامبر مجله‌ی نیچر چاپ خواهد شد.
این سیاره تصویری از سرنوشت زمین را در ۴ تا ۵ میلیارد سال آینده تداعی می‌کند و آن زمانی است که خورشید سوخت هیدروژنی خود را به اتمام می رساند٬ به صورت یک غول قرمز فوق العاده منبسط می‌شود و لایه‌های بیرونی خود را با درخشی هلیومی به بیرون پرتاب می‌کند. سیاره کشف شده‌ی اخیر با نام « V ۳۹۱ Pegassi b»٬ از تمامی تغییرات ستاره‌ی مادر خود جان سالم به در برده است. تیم تحقیقاتی بین المللی به رهبری «رابرتو سیلووتی»(Roberto Silvotti) دریافتند که سیاره‌ی مذکور به دور ستاره‌ای کم نور در صورت فلکی فرس اعظم در حال چرخش است.
«استیو کاوالر»(Steve Kawaler)٬ استاد فیزیک و اخترشناسی دانشگاه ایالتی «آیوا»(Iowa) می‌گوید:"نکته‌ی هیجان انگیز در کشف این سیاره٬ نجات یافتن سیاره از انبساط ستاره و درخش هلیومی آن است. این نکته می‌تواند نشان دهنده‌ی ادامه ی حیات سیاره زمین٬ پس از انبساط خورشید در آینده‌ای دور باشد. قبل از آن که این ستاره لایه‌های بیرونی خود را از دست بدهد٬ سیاره در فاصله‌ای معادل با فاصله کنونی زمین تا خورشید به دور این ستاره می‌چرخید."
کاوالر افزود: "با توجه به این که این سیاره از مشتری بزرگ‌تر است٬ نمی توانیم خیلی خوشحال باشیم. سیاره‌ای کوچکتر همانند زمین می‌تواند آسیب پذیر باشد." کاوالر در سال ۲۰۰۳ با هماهنگ کردن رصدهای این گروه تحقیقاتی ۲۳ نفره که به وسیله‌ی شبکه‌ی تلسکوپ‌های «Whole Earth » انجام می‌شد٬ به آن‌ها کمک کرد. این مجموعه شامل شبکه‌ای از رصدخانه‌ها در سراسر جهان است که به منجمین امکان اندازه گیری‌های مداوم تغییرات روشنایی ستاره‌های متغیر را می‌دهد. کاوالر همچنین با انجام برخی محاسبات به پیشرفت این پروژه کمک کرد. این محاسبات به منظور اطمینان یافتن از این نکته بود که بی نظمی‌های حرکت مداری ستاره به واسطه‌ی سیاره‌ی مذکور است. اخترشناسان دریافتند در حال حاضر شعاع مداری اين سياره ۷/۱ برابر فاصله‌ی متوسط بین خورشید و زمین است. ستاره‌ها با پیر شدن به فاز غول سرخی خود می‌رسند٬ در این هنگام به شدت منبسط شده و به آسانی قادر به بلعیدن سیارات درونی نزدیک به خود هستند.
سیلووتی خاطر نشان ساخت: "اتفاق مشابهی برای خورشید خواهد افتاد. انتظار می‌رود که عطارد و زهره در لایه‌های خورشید ناپدید گردند در حالی که مریخ به احتمال زیاد باقی می‌ماند. سر نوشت زمین مشخص نیست زیرا موقعیت آن مرزی است. به نظر می‌آید که احتمال از بین رفتن زمین در هنگام غول سرخی خورشید زیاد باشد٬ اگر چه با قطعیت نمی‌توان صحبت کرد."
منبع: http://www.spaceflightnow.com

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.