arshya4171

بازگشت به اینده

Recommended Posts

[color=red][b] پژوهشگران با بهره گیری از فناوری های پیشرفته صوتی موفق شدند صدای گفتگوی مورچه ها را ضبط کنند. [/b][/color]

پژوهشگران با بهره گیری از فناوری های پیشرفته صوتی موفق شدند صدای گفتگوی مورچه ها را ضبط کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، محققان دانشگاه آکسفورد با استفاده از میکروفن ها و بلندگوهای بسیار مینیاتوری که بدون ایجاد مزاحمت در لانه های آنها نصب شده بود، موفق شدند صداهای تولید شده در لانه مورچه ها را ضبط و بررسی کنند.
به گفته این محققان ملکه مورچه ها به این طریق دستوراتی را به مورچه های کارگر می دهد.
در این پژوهش حیرت آور مشخص شد دیگر حشرات می توانند با تقلید صدای ملکه مورچه ها آنها را به خدمت بگیرند.
نوعی پروانه آبی از جمله این حشرات است. این پروانه با تقلید صدا و پیام های شیمیایی مورچه ها ، آنها را وادار می کند کرم پروانه را به لانه های خود ببرند و آنها را تغذیه کنند.
محققان چند دهه قبل دریافتند که مورچه ها قادرند با ایجاد صوت، به یکدیگر هشدار دهند اما فقط در پی بررسی اخیر محققان دانشگاه آکسفورد بود که مشخص شد این پیام های مبادله شده در این ارتباط به حدی گسترده است که می تواند مبین نوعی «گفتگو» بین مورچه ها باشد.
این پژوهشگران از طریق بلندگوهای بسیار ریزی که در لانه مورچه ها کار گذاشته بودند، با تقلید صدای ملکه توانستند توجه مورچه ها را جلب کنند.
در این حالت مورچه بی حرکت می ایستد و منتظر شنیدن دستورات ملکه می شود.
http://aftab.ir/news

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red][b] مجله «گرین دیلی» در مقاله ای با ارائه گزینه هایی به بررسی ۵ فرضیه ای پرداخته است که هر یک از آنها می توانند علت پایان دنیا باشند
[/b][/color]

مجله «گرین دیلی» در مقاله ای با ارائه گزینه هایی به بررسی ۵ فرضیه ای پرداخته است که هر یک از آنها می توانند علت پایان دنیا باشند.
● ماشینها و هوش مصنوعی
این مقاله با بررسی فرضیه ای آغاز می شود که براساس آن ماشینها و هوش مصنوعی که امروزه دانشمندان نوروساینس با علاقه آن را دنبال می کنند، بر انسان برتری جویند و انسان و دنیا را به نابودی بکشانند.
دماسنج «گرین دیلی» در مورد احتمال وقوع این رویداد درجه یک به ۱۰ را نشان می دهد. در حقیقت احتمال بسیار کمی برای غلبه روباتها بر انسان در اثر فعل و انفعال بیشتر میان انسان و ماشین وجود دارد.
● سقوط یک شهاب سنگ غول پیکر
دومین فرضیه نشان می دهد که زمین در اثر سقوط یک شهاب سنگ غول پیکر، دچار یک حادثه بزرگ می شود و به این ترتیب همانگونه که دایناسورها با برخورد شهاب سنگ به زمین منقرض شدند، انسان نیز نابود می شود و دنیا پایان می یابد. دماسنج "گرین دیلی"، احتمال وقوع این پدیده را ۴ به ۱۰ نشان می دهد.
● بیماری فراگیر
سومین فرضیه پیشنهادی این سایت، احتمال خطر همه گیری یک بیماری کشنده را مطرح می کند که می تواند آنفولانزای پرندگان و یا ویروس جدیدی باشد که ممکن است از فردا به سرعت گسترش یابد و میلیونها نفر را در کوتاهترین زمان نابود کند. دماسنج رقم وقوع این پدیده را ۵ به ۱۰ نشان می دهد.

● تقاضای فراتر از عرضه نفت
فرضیه چهارم پیشنهاد می کند که وجود انسان می تواند به سبب پدیده «قله نفت» (Peak Oil) نابود شود. براساس این فرضیه تقاضای نفت سوختی از عرضه آن فراتر می رود. احتمال وقوع این پدیده ۶ به ۱۰ است.
● تغییرات آب و هوا
پنجمین فرضیه که از بالاترین رقم احتمال وقوع برخوردار است، برپایه تغییرات آب و هوایی استوار شده است. به طوری که دماسنج گرین دیلی در این مورد رقم ۸ به ۱۰ را نشان می دهد. براساس این فرضیه، گرم شدن بیش از حد زمین در آینده ای نه چندان دور می تواند خطرات بسیار جدی را به وجود آورد و انسان و تمام جانداران زمین را به ورطه نابودی بکشاند.
http://aftab.ir/news

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red][b]محققان سوئیسی با بررسی عملکرد الکتریکی مغز پرندگان کشف کردند که پرندگان با شنیدن آواز هم نوعان خود آن را در مغز به صورت نسخه ای نمونه ضبط کرده و بر اساس خطاها و ایرادهای آن آواز خود را اصلاح می کنند. [/b][/color]
مطالعات محققان سوئیسی دانشگاه بوفنز نشان می دهد پرندگان آواز خوان با استفاده از نسخه های آوازی موجود در مغزشان آواز می خوانند.
محققان موفق به کشف منطقه ای در مغز نوعی فنچ شدند که به گمان آنها دارای سیستم ضبط درونی از چگونگی خواندن پرندگان دیگر بوده و پرنده با رجوع به این نمونه های ضبط شده آواز خود را اصلاح می کند.
به نظر می رسد این منطقه از مغز پرندگان به آنها توانایی تشخیص آوازهای غلط را که بر اساس نسخه موجود در ذهن آنها خوانده نشده باشد خواهد داد.
برای اثبات این موضوع، محققان فعالیتهای الکتریکی مرتبط با شنوایی را در مغز فنچ ها مورد بررسی و نظارت قرار دادند. آنها این فعالیتها را زمانی که پرندگان در حال خواندن بودند و یا در حال گوش دادن به صدای ضبط شده دیگر فنچها بودند مورد بررسی قرار دادند.
نتایج نشان داد زمانی که فنچها در حال گوش دادن به صدای ضبط شده هستند، تعدادی نرون به صورت دائم فعال هستند. دیگر نرونها زمانی فعال می شوند که پرنده آواز خوان در خواندن اشتباه کرده و یا صدای ضبط شده دارای اختلال باشد.
بر این اساس محقان معتقدند که پرندگان به صدای آواز خود گوش سپرده و کیفیت آن را با کیفیت مورد نظر خود که از قبل به ذهن سپرده اند، مقایسه کرده و با شنیدن خطاها آواز خود را اصلاح می کنند.
بر اساس گزارش بی بی سی، محققان بر این باورند که این تحقیقات می تواند علوم انسانی را برای درک چگونگی توانایی یادگیری به صحبت کردن در انسانها راهنمایی کند.
http://aftab.ir/news

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b][color=red]كلاغ هرگز چهره‌ها را فراموش نمی‌كند [/color][/b]


كلاغ‌ها و خویشاوندان‌شان‌ـ از جمله غراب، زاغی و جی‌جاق - به خاطر هوش و توانایی‌شان در شكوفایی در محیط زیست انسان معروف‌اند. این توانایی شاید به مهارت‌های اجتماعی فراگونه‌ای مربوط باشد. در منطقه سیاتل كه رشد سریع حومه شهر جمعیت رو به رشدی از كلاغ‌ها را به خود جلب كرده است، پژوهشگران دریافته‌اند كه این پرندگان می‌توانند چهره انسان‌ها را از هم تشخیص دهند. جان مرزلوف (J.Marzluff)، زیست‌شناس حیات‌وحش در دانشگاه واشنگتن، بیش از ۲۰سال كلاغ‌ها و غراب‌ها را بررسی كرده و در تمام این مدت از خود می‌پرسید آیا این پرندگان می‌توانند پژوهشگران مختلف را شناسایی كنند. به نظر می‌رسید كلاغ‌هایی كه قبلا به دام افتاده‌اند بیشتر مراقب بعضی از دانشمندان هستند و گرفتن آنها اغلب دشوارتر بود. دكتر مرزلوف می‌گوید «با خودم فكر می‌كردم خوب، كمی مزاحمت ایجاد می‌كنند اما مانع كار ما نمی‌شوند. اما بعد فكر كردم باید مستقیما آن را آزمایش كنیم.» دكتر مرزلوف و دو تا از دانشجویانش برای آزمودن توانایی این پرندگان در تشخیص چهره‌ها جدا از لباس، طرز راه رفتن و سایر ویژگی‌های فردی انسان، از ماسك‌های لاستیكی استفاده كردند. او ماسك انسان غارنشین را «خطرناك» و در ژستی تعمدی برای نشان دادن خوش‌قلبی مدنی، ماسك دیك چنی را «بی‌اثر» نامید. سپس پژوهشگرانی در ماسك خطرناك هفت كلاغ را در پردیس دانشگاه در سیاتل به دام انداختند و حلقه‌گذاری كردند. طی ماه‌های پس از آن، پژوهشگران و داوطلبان در پردیس دانشگاه ماسك زدند و این بار از مسیرهای تعیین‌شده گذشتند و كاری به كار كلاغ‌ها نداشتند. كلاغ‌ها فراموش نكرده بودند. آنها به كسانی كه ماسك خطرناك زده بودند به طرز معناداری بیشتر از زمانی كه هنوز به دام نیفتاده بودند پرخاش می‌كردند، حتی وقتی كه این ماسك زیر كلاه پنهان می‌شد یا آن را وارونه می‌گذاشتند. ماسك بی‌اثر واكنش چندانی را برنینگیخت. این تاثیر نه تنها به قوت خویش باقی مانده بلكه در طول دو سال گذشته زیادتر هم شده است. دكتر مرزلوف می‌گوید چندی پیش كه با ماسك خطرناك قدم‌زنان از پردیس گذشته است، از ۵۳ كلاغی كه با آنها روبه‌رو شده ۴۷ تا به او پرخاش كرده‌اند، كه این خیلی بیشتر از تعداد كلاغ‌هایی است كه در ابتدا به دام افتاده یا شاهد آن بودند. فرضیه پژوهشگران این است كه كلاغ‌ها هم از پدر و مادرشان و هم از كلا‌غ‌های هم‌دسته دیگر یاد می‌گیرند كه آدم‌های خطرناك را تشخیص دهند.
دكتر مرزلوف و دانشجویانش پس از آزمایش‌هایی كه در پردیس دانشگاه انجام دادند، سعی كردند این پدیده را با ماسك‌های واقع‌گرایانه‌تری آزمایش كنند. آنها یك ماسك‌ساز حرفه‌ای را به خدمت گرفتند تا از روی چهره شش دانشجوی مدل ماسك بسازد. سپس وقتی در چند مكان در داخل سیاتل و حوالی آن كلاغ‌ها را می‌گرفتند، این ماسك‌های جدید را گذاشتند. پژوهشگران سپس مخلوطی از ماسك‌های بی‌اثر و خطرناك را در اختیار مشاهده‌گران داوطلبی گذاشتند كه بی‌خبر از سابقه ماسك‌ها، آنها را در مكان‌های دام‌گذاری می‌گذاشتند و واكنش كلاغ‌ها را ثبت می‌كردند. یكی از داوطلبان كه مدیر بازنشسته یك شركت تلفن است می‌گوید واكنش كلاغ‌ها به یكی از ماسك‌های خطرناك واقعا تماشایی بود. او می‌گوید «صدای این پرندگان واقعا گوشخراش بود، مدام فریاد می‌كشیدند و معلوم بود كه در كل با چیزی مشكل ندارند. آنها با من مشكل داشتند.»
این‌بار هم احتمال آنكه كلاغ‌ها به مشاهده‌گرانی كه ماسك خطرناك گذاشته بودند واكنش نشان دهند به‌طرز معناداری بیشتر بود و وقتی همزمان با مشاهده‌گرانی در ماسك‌های بی‌اثر و خطرناك روبه‌رو می‌شدند، تقریبا بدون اشتباه چهره خطرناك را برای آزار دادن انتخاب می‌كردند. در مركز شهر سیاتل كه بیشتر رهگذران كلاغ‌ها را نادیده می‌گیرند، پرندگان عصبانی دشمنان انسانی‌شان را تقریبا می‌زنند. در مناطق روستایی كه كلاغ‌ها را بیشتر «موش‌های پرنده» پرسروصدا می‌دانند و گاهی به آنها شلیك می‌كنند، این پرندگان ناخشنودی‌شان را از فاصله ابراز می‌كنند. اگرچه آزمایش دكتر مرزلوف نخستین بررسی رسمی تشخیص چهره انسان در پرندگان وحشی است، یافته‌های مقدماتی او حدس گمان‌های بسیاری از پژوهشگران دیگر را تایید می‌كند كه توانایی‌های مشابهی را در كلاغ‌ها، غراب‌ها، كاكایی‌ها و گونه‌های دیگر مشاهده كرده‌اند. رفتارشناس پیشگام، كنراد لورنتس (K.Lorenz)، چنان به توانایی‌های ادراكی كلاغ‌ها و خویشاوندان‌شان اعتقاد داشت كه وقتی كلاغ‌های گردن‌بور را در دست می‌گرفت، لباسی شیطانی می‌پوشید. خانم استیسیا باكنستو، دانشجوی كارشناسی ارشد دانشگاه آلاسكا در فیربنكس، كه در میدان‌های نفتی نورث‌اسلوپ آلاسكا غراب‌ها را بررسی می‌كند، لباس پرزحمتی برای خود جور كرده است- شامل یك ریش تقلبی و شكم گنده‌ای از جنس بالش ــ زیرا معتقد است چهره و شكم‌اش برای كلاغ‌هایی كه قبلا گرفته آشنا هستند.
كوین مك‌گوان (K.McGowan)، پرنده‌شناس آزمایشگاه پرنده‌شناسی كورنل كه در شمال ایالت نیویورك به مدت ۲۰ سال كلاغ‌ها را به دام انداخته و حلقه‌گذاری كرده است، می‌گوید پرندگانی كه از بادام‌زمینی‌هایی كه او برای‌شان ریخته خورده‌اند مرتب او را تعقیب می‌كنند و آنهایی كه در گذشته به دام افتاده‌اند او را به ستوه می‌آورند. اینكه چرا كلاغ‌ها و گونه‌های مشابه تا این حد با انسان هماهنگ هستند موضوع بحث و اختلاف‌نظر است. برند هاینریش (B.Heinrich)، استاد ممتاز دانشگاه ورمونت كه به خاطر كتاب‌هایش درباره رفتار غراب‌ها معروف است، معتقد است كه توانایی آشكار كلاغ‌ها برای تشخیص چهره‌ انسآنها از یكدیگر «پیامد جانبی تیزهوشی آنهاست»، نتیجه توانایی غیرعادی آنها در تشخیص همدیگر، حتی پس از ماه‌ها جدایی.
دكتر مك‌گوان و دكتر مرزلوف بر این باورند كه این توانایی به كلاغ‌ها و برادران‌شان نوعی برتری تكاملی می‌دهند. دكتر مرزلوف می‌گوید «اگربتوانید یاد بگیرید كه از چه كسی پرهیز كنید و دنبال چه كسی راه بیفتید، خیلی آسان‌تر از آن است كه مدام آسیب ببینید. به نظر من همین است كه به این جانوران امكان می‌دهد با ما زندگی كنند و به شیوه‌ای بسیار بی‌خطرتر و موثرتر از ما امتیاز بگیرند.»

New York Times, Aug.۲۶, ۲۰۰۸
میشل نیژوا
ترجمه كاوه فیض اللهی
http://aftab.ir/news

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
گیاه تراژن مقاوم به ویروسهای DNA دار تولید شد

استادیار مرکز تحقیقات ویروس شناسی گیاهی از مطالعات این مرکز بر روی گروهی از ویروسهای گیاهی DNA دار خبر داد و گفت: این ویروسها بیماریهای مهمی از جمله پیچیدگی برگ گوجه فرنگی و زردی و کوتولگی گندم و جو را ایجاد می کنند که موفق به تولید یک نوع گیاه تراژن به این ویروس شدیم.

دکتر محمود معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر، مرکز تحقیقات ویروس شناسی گیاهی را متولی مطالعه ویروسهای غلات در ایران معرفی کرد و گفت: به دلیل استراتژیک بودن گندم، جو و ذرت، بیشتر مطالعات ما بر روی جوانب مختلف این گیاهان متمرکز شده است که علاوه بر شناسایی ویروسهایی چون موزائیک ذرت و اقلید گندم موفق به کشف و شناسایی ویروسهای دیگری نیز شدیم.

وی افزود: با همکاری محققان این مرکز چندین ویروس جدید برای اولین بار در دنیا کشف و شناسایی کردیم که از آن جمله می توان به ویروس موزائیک مرغ، ویروس نوارک ایرانی گندم، ویروس موزائیک جنوبی مرغ، ویروس موزائیک نوار کلروتیک قیاق و ویروس موزائیک علف دانه قناری اشاره کرد.

معصومی همچنین به مطالعات این مرکز در زمینه مرکبات اشاره کرد و ادامه داد: علاوه بر مطالعات در زمینه غلات در زمینه گیاهان دیگر مانند مرکبات، گوجه فرنگی و چغندر قند مطالعات وسیعی انجام شد که منجر به کشف و شناسایی برخی عوامل و یا شناخت راههای گسترش انواع بیماریهای این محصولات و راهکارهای اجرایی برای مدیریت بیماریها شده است.

وی به بیماری جاروک لیمو ترش اشاره کرد و با بیان اینکه این بیماری از مهمترین بیماری مرکبات در جنوب ایران محسوب می شود، خاطرنشان کرد: این بیماری در جنوب ایران گسترش وسیعی دارد و خسارتهای جبران ناپذیری به جا گذارده است. این بیماری توسط یک "فیتوپلاسما" بوجود می آید و اخیرا ناقل آن توسط پژوهشگران این مرکز کشف شده که یک "زنجرک" است.

به گفته معصومی، مطالعه در زمینه روشهای انتقال، یافتن ارقام لیموترش مقاوم به ویروس و جنبه های مولکولی دیگری در مورد این بیماری در این مرکز در دست اجرا است.

این محقق خاطرنشان کرد: یکی از جنبه های دیگری که در این مرکز مطالعه می شود گروهی از ویروسهای گیاهی DNA دار هستند که در حال حاضر بیماریهای مهمی از جمله پیچیدگی برگ گوجه فرنگی، پیچیدگی بوته چغندرقند (کرلی تاپ) و زردی و کوتولگی گندم و جو را ایجاد می کنند.

وی با تاکید بر اینکه مشخصات این ویروس تعیین شده است به مهر گفت: منابع آلودگی مولکولی که عبارت از همسانه های عفونت زا است در این مرکز تهیه شده که می تواند در مطالعات مقاومت به این ویروسها مورد استفاده قرار گیرد.

استادیار مرکز تحقیقات ویروس شناسی از تولید گیاه تراژن مقاوم به این ویروس خبر داد و اظهار داشت: در یک مورد گیاه تراژن به این نوع ویروسها تولید شده که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ابداع روش خارج كردن سنگ‌هاي كليه

خبرگزاري فارس: يك محقق گيلاني موفق به ابداع روشي براي خارج كردن سنگ‌هاي شاخ گوزني كليه از طريق پوست و به روش خوابيده به پشت شد.

سياوش فلاحتكار، مبدع اين روش و رئيس مركز تحقيقات ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي گيلان در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، اظهار داشت: تحقيقات انجام شده در اين مركز نشان مي‌دهد عمل خارج كردن سنگ‌هاي بزرگ و شاخ گوزني كليه از طريق پوست (PNL) و به روش خوابيده به پشت بر روي افراد چاق نسبت به افراد معمولي اثر نامطلوبي ندارد، بلكه موثر و بي‌خطر است.

وي با بيان اينكه اين روش براي اولين بار توسط مركز تحقيقات ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي گيلان در سطح جهاني ارائه شده است، افزود: روش خارج كردن سنگ‌هاي بزرگ و شاخ گوزني كليه از طريق پوست (PNL) و به روش خوابيده به پشت مزاياي فراواني دارد.

فلاحتكار افزود: هم اكنون روش جديد خارج كردن سنگ‌هاي شاخ گوزني كليه به روش خوابيده به پشت در مركز تحقيقات ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي گيلان به طور مرتب در حال انجام است و مورد استقبال متخصصان نيز قرار گرفته است.

وي با اشاره به اينكه در حال حاضر خارج كردن سنگ‌هاي بزرگ و شاخ گوزني كليه به روش خوابيده به شكم صورت مي گيرد، تصريح كرد: اين مطالعه بر روي دو گروه از بيماران كليوي انجام شد كه نتايج عمل با توجه به BMI (توده بدني بيمار) بررسي و مشخص شد كه مدت زمان بيهوشي در روش خوابيده به پشت به وضوح كمتر از زمان بيهوشي در روش خوابيده به شكم بوده است.

رئيس مركز تحقيقات ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي گيلان خاطرنشان كرد: اين ابداع در عرصه پزشكي، امسال موفق به كسب رتبه اول تحقيقات ارولوژي در مقطع سني زير 45 سال در كشور شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دو بیماری مهلک گندم مزارع کشور با استفاده از فناوری نانو مهار شد

محققان مرکز رشد پارک فناوری سمنان با استفاده از فناوری نانو موفق به مهار "زنگ زرد" و "زنگ سیاه" گندم شدند.

سید مسعود آقایانی مدیر روابط عمومی پارک فناوری سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در این پارک سه واحد فناور در حوزه نانو فعال هستند، گفت: یکی از شرکتهای مستقر در این پارک با استفاده از فناوری نانو موفق به مهار دو آفات مهم گندم شد.

وی افزود: این محققان با استفاده از نانو ذرات سلیس و سیلور موفق به مهار "زنگ زرد" و "زنگ سیاه" گندم شدند. این دو بیماری از جمله آفات مهلک در مزارع به ویژه مزارع گندم هستند.

آقایانی تاکید کرد: در آزمایشهایی که انجام شد نتایج قابل توجهی در زمینه مهار این آفات به دست آمد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بتن گوگردی قابل بازیافت در مقیاس صنعتی تولید شد

محققان کشور با استفاده از فناوریهای نوین موفق به ارائه بتن گوگردی در مقیاس صنعتی شدند که این بتن از مواد زائد صنعت نفت تولید می شود و قابل بازیافت است.

مهندس علی صدیقیان مجری طرح در گفتگو با مهر گفت: سیمان گوگردی محصول جدیدی است که با وجود اینکه ظاهری نهایی مانند بتن حاصل از سیمان پرتلند دارد اما طرز تولید، نگهداری و استفاده از آن متفاوت است و جزء مدرن ترین محصولات ساختمانی دنیا به حساب می آیند.

وی با بیان اینکه بتن گوگردی یک عنوان کلی است که برای مجموعه ای از محصولات استفاده می شود، افزود: این مواد کلا جز دسته مواد ترموپلاستیک هستند که از ترکیبات گرمایی نوع خاصی از گوگرد، ترکیبات معدنی و افزودنیهای مورد نیاز به دست می آید که شامل سولفور، مواد متراکم ریزدانه و درشت دانه، مواد پر کننده (filler) و مواد افزودنی است.

صدیقیان اظهار داشت: مخلوط اولیه شامل حدود 15 تا 25 درصد سولفور، حدود 25 تا 45 درصد مواد متراکم ریز دانه و حدود 10 تا 15 درصد مواد افزودنی است که در ادامه filler به آن اضافه می شود. نوع، شکل و درجه بندی مواد متراکم موجود در فرمولاسیون باید به نحوی انتخاب شود تا بتوان حداقل فضای خالی void content در سیستم را ایجاد کند.

مجری طرح ادامه داد: بعد از انتخاب مواد متراکم پرکننده های معدنی و مواد افزودنی نیاز به فرمولاسیونی است که قادر باشد میزان بهینه سولفور را تعیین کند. برای این منظور نسبت حجمی پرکننده معدنی (f) به سولفور (s) یعنی f/s مشخصی در نظر گرفته شد و سپس با طراحی آزمایشهای تجربی، میزان سولفور برای فرمولاسیون را به دست آوردیم.

وی با بیان اینکه اصلاح بتن مبتنی بر اصلاح ساختار سیمان بوده است به مهر گفت: بتنهای گوگردی به تنهایی و بدون افزودنیهایی که به منظور بهبود خواص آن در فرمولاسیون منظور می شود از کارایی چندانی خصوصا به عنوان ماده مقاوم در محیطهای اسیدی و نمکهای شیمیایی برخوردار نیستند و از این رو در فرمولاسیون نهایی انواع افزودنی وجود دارد که عمدتا در راستای پایداری آن در سامانه های فرساینده اضافه می شود.

به گفته این محقق جوان با استفاده از فناوری "آرمه های" الیافی ویژه، بتنهای گوگردی از بهبود قابل توجهی در خصوص جلوگیری از شکاف در بدنه بتنی برخوردار می شوند.

صدیقیان استفاده در منابع ذخیره اسید، تیرهای پیش ساخته و قطعات بتنی، ساخت و یا ترمیم سکوهای بتنی، ترمیم جدولهای کنار خیابان، خط کشی خیابانها، دیوارهای پیش ساخته، حوضچه های فاضلاب، فونداسیون پیش ساخته از بتن گوگردی، ساخت و ترمیم سازههای آبی، ساخت و یا ترمیم پلهای هوائی، روکش لوله های فاضلاب و ساخت و ترمیم اسکله ها را از جمله کاربردهای بتن گوگردی ذکر کرد.

وی به ویژگیهای این بتن اشاره کرد و به مهر گفت: برخلاف سیمان معمولی هیچگونه نیازی به آب برای ساخت بتن ندارد ضمن آنکه سرعت گیرش در بتن گوگردی بسیار بیشتر از سیمان معمولی است. در بتن گوگردی حدود یک ساعت است ولی در سیمان معمولی 28 روزاست.

این محقق با تاکید بر اینکه امکان بازیافت مجدد بتن گوگردی وجود دارد، خاطر نشان کرد: این فناوری جز صنایع پاک و غیر آلاینده محسوب می شود چرا که در تولید این محصول از مواد زائد صنعت نفت استفاده می شود. این امر با در نظر گرفتن اینکه در حال حاضر مقادیر زیادی گوگرد در پالایشگاهها انباشته شده که برای محیط زیست مضر هستند، بسیار حائز اهمیت است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستيابي به دانش توليد ماده پتروشيمي سوپر برايت

اهواز/ واحد مرکزي خبر/ اقتصادي: متخصصان پتروشيمي در خوزستان به فن آوري توليد ماده پتروشيمي سوپربرايت دست يافتند.

مديرعامل شرکت پتروشيمي تندگويان گفت: توليد اين ماده تاکنون درانحصار کشورهاي اروپايي و آمريکايي بود که با تلاش متخصصان اين شرکت و پـس از يک دوره توليد آزمايشي واطمينان از کيفيت آن موفق به توليد انبوه سوپربرايت در داخل کشور شدند.

يونسي افزود: اين محصول به عنوان ماده اوليه در صنايع نساجي کاربرد دارد.

وي گفت: با توليد انبوه آن در داخل سالانه از خروج 12 ميليون دلار ارز از کشور جلوگيري مي شود.

مجتمع پتروشيمي تندگويان تنها توليد کننده چيپس پلي‌استر در ايران و مـحصولات توليدي آن براي تـوليد الياف و پنبه مصنوعي بـراي صنايع نساجي ، صنايع توليد فيلم‌هاي پلاستيکي ، توليد انواع بطري‌هاي نوشابه ، قوطي و ظروف مورد استفاده در بسته بندي مواد غذايي ، دارويي و بهداشتي است که از روند رشد توليد و مصرف فزاينده برخوردار است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستیابی محققان ايراني به تكنيك غني‌سازي شير با ريزكپسول‌هاي آهن

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران : پژوهشگران علوم و صنايع غذايي دانشگاه تربيت مدرس به روشي ساده، كم هزينه، سريع و عملي براي توليد ريزكپسول‌هاي آهن به منظور غني‌سازي شير پاستوريزه با آن دست يافتند.

به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كم خوني فقر آهن يكي از شايع‌ترين كمبودهاي تغذيه‌يي در جهان است كه يكي از راههاي مقابله با آن تقويت مواد غذايي با آهن و بهبود جذب آهن آن مي‌باشد.

اصولا شير و فرآورده‌هاي آن به عنوان يكي از پر مصرف ترين فرآورده‌هاي غذايي، عليرغم سرشار بودن از كلسيم و پروتئين، داراي آهن نسبتا كمي مي باشند. در اين راستا، سارا آذري ــ‌ دانش‌آموخته مهندسي كشاورزي گرايش علوم و صنايع غذايي دانشگاه تربيت مدرس ــ در قالب پايان نامه كارشناسي ارشد خود «امكان تهيه آهن ريز كپسوله و كاربرد آن در تقويت كردن شير پاستوريزه» را مورد بررسي قرار داد.

بدين منظور، نخست دو نوع نمك آهن (فروس سولفات و فريك آمونيوم سولفات) با استفاده از دو روش ليپوزومي و استرهاي اسيد چرب ريز كپسوله شده و ميزان كارايي و شرايط بهينه اين دو فرايند ارزيابي شد كه در روش ليپوزومي، اثر نسبت يون آهن به چربي و درصد مولي 80 Tween در ديواره و در روش استرهاي اسيد چرب اثر تغيير نسبت پلي گليسرول منواستئارت (PGMS) به نمك آهن مورد بررسي قرار گرفت. سپس ريز كپسول‌هاي به دست آمده نمك‌هاي آهن كپسوله نشده و آهن كپسول شده با روش ليپوزومي تجاري در چهار غلظت (0، 7، 14 و 21 ميليگرم در ليتر بر حسب يون آهن) به شير پاستوريزه اضافه شد و ميزان اكسايش چربي شير، شاخص‌هاي رنگ و ويژگي‌هاي حسي (گسي ، تلخي، رنگ ظاهري، طعم فلزي و بو) شيرهاي تقويت شده طي سه روز نگهداري در دماي 4 درجه سانتيگراد مورد بررسي قرار گرفت.

در روش ليپوزومي، يافته ها نشان دادند كه با كاهش نسبت يون آهن به چربي و درصد مولي 80 Tween در ديواره ريز كپسول‌ها، كارايي افزايش و بيشترين كارايي 85/5 درصد مربوط به ريز كپسول‌هايي با نسبت يون آهن به چربي 0/04 و غلظت مولي 5 درصد 80 Tween بود.

همچنين در روش استرهاي اسيد چرب بالاترين كارايي 81/8 درصد با نسبت 15 به 1 پلي گليسرول منواستئارت به نمك اهن به دست آمد.

كمترين و بيشترين ميزان اكسايش چربي شير در طول نگهداري به ترتيب مربوط به شيرهاي تقويت شده با ريزكپسولهاي به دست آمده از روش استرهاي اسيد چرب و شيرهاي تقويت شده با آهن كپسوله نشده بود.

از نظر ويژگيهاي حسي نيز، شيرهاي تقويت شده با ريزكپسول‌هاي آهن و نمكهاي كپسوله نشده آهن از نظر گسي ، تلخي ، رنگ ظاهري اختلاف معناداري با شاهد نداشتند.

در ضمن شيرهاي تقويت شده با ريز كپسول‌هاي به دست آمده از روش استرهاي اسيد چرب در غلظت 7 ميلي‌گرم در ليتر از نظر بو و طعم فلزي نيز با شاهد اختلاف معناداري نداشته و طي مدت نگهداري تغييرات معناداري مشاهده نشد.

همچنين شيرهاي تقويت شده با ريز كپسول‌هاي به دست آمده از روش استرهاي اسيد چرب از نظر اكسايش چربي و ويژگيهاي حسي در غلظت 7 ميليگرم در ليتر بيشترين شباهت را با نمونه هاي شاهد دارا بودند.

به گفته محققان با توجه به يافته‌هاي پژوهش به نظر مي‌رسد، ريزكپسوله كردن با روش استرهاي اسيد چرب به دليل سادگي، ‌كم هزينه بودن، عملي بودن، سرعت بالاي فرايند و همچنين پايداري بيشتر كپسول‌هاي به دست آمده، روش بسيار مناسبي براي توليد ريز كپسول‌هاي آهن و تقويت شير پاستوريزه با آهن به منظور پيشگيري از شيوع بيماري كم خوني فقر آهن و درمان آن باشد.

گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دكتر سيلمان عباسي و مشاوره دكتر محمدحسين عزيزي در دانشكده كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نانوفيلتر جاذب آلاينده‌هاي هوا ساخته شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران: پژوهشگران شهرکردي به ‌کمک نانولوله‌هاي کربني، فيلتري ساختند که قابليت جذب آلاينده‌هاي زيست ‌محيطي را دارد و همچنين، قابل بازيافت به دوده صنعتي ممتاز است.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رسول نوروزيان، از مجريان طرح اظهار كرد: اين اختراع که قابليت نصب در محيط‌هاي باز ( معابر و چهارراه‌ها) و بسته ( دودکش کارخانجات و منازل و اگزوز خودروها) را دارد، از دو قسمت مجزا تشکيل شده است.

قسمت اول نانوفيلتري جهت جذب آلاينده‌هاي محيط‌زيست بوده که بر اساس فن‌آوري نانولوله کربني ساخته شده ‌است. اين نانوفيلتر قادر است، بيش از ‌٩٧ درصد از مواد آلاينده هيدروکربني را جذب و بخشي از مواد مونوکسيدکربن سمي را به کمک فن‌آوري‌ نانو به دي‌اکسيدکربن مصرفي تبديل كند.

وي خاطرنشان كرد: در قسمت دوم طرح که حاصل دو سال تحقيق و تلاش گروهي بوده، عمليات بازيافت بر روي اين مواد صورت مي‌پذيرد و با انجام ‌١٤ فرآيند شيميايي خاص، مواد جذب‌شده به دوده صنعتي فوق ممتاز با خلوص کربن فعال ‌٩/٩٨ درصد و اندازه‌هاي ‌٢٥ تا ‌٦٠ نانومتري تبديل مي‌شود.


بنابر اعلام ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، اين طرح که علاوه بر کسب رتبه در ششمين جشنواره مخترعين و مبتکرين بسيجي کشور در چندين نمايشگاه خارجي اختراعات نيز ارائه شده به همت سازمان محيط‌زيست استان چهارمحال و بختياري و با همکاري رسول نوروزيان - كارشناس الكترونيك -، مهديه بامداد - کارشناس ارشد شيمي تجزيه - و مسيب رمضاني - فوق ديپلم مکانيک - انجام شده‌است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حس گرهاي گاز با ساختار نانو ساخته شد

تهران / واحد مرکزي خبر: رئيس پژوهشکده علوم و فناوري نانو دانشگاه صنعتي شريف از ساخت حسگرهاي گاز با ساختار نانو در اين پژوهشکده خبر داد.

دکتر اعظم ايرجي زاد افزود: اين حسگر گاز با ساختار نانو قابليت تشخيص گاز متان، H2S و هيدروژن را داراست که با توجه به استفاده گسترده از گاز متان در مصرف خانگي و لزوم يافتن به موقع و رفع عيوب شبکه گازرساني کشور، ساخت آن ضروري است.

به گفته وي تشخيص گاز H2S به دليل خطرناک بودن و گاز هيدروژن به عنوان سوخت آينده نيز در اين پروژه مورد توجه قرار گرفته است.
عضو هيئت علمي دانشکده فيزيک دانشگاه شريف از ديگر طرحهاي پژوهشي اين پژوهشکده به پروژه ساخت سلولهاي خورشيدي ناشناخته نانو اشاره کرد و گفت: با توجه به شرايط اقليمي کشور بهره مندي از نور خورشيد به عنوان منبع انرژي و نياز به استفاده بهينه از سوخت هاي فسيلي، اين پژوهشکده مبادرت به تحقيق و ساخت اين سلولها با ساختار نانو کرده است که در صورت توليد انبوه مي تواند به صورت ارزانتري در دسترس باشد.

ايرجي زاد همچنين از ارائه 180 مقاله اي پژوهشکده در ISI اشاره و خاطر نشان کرد: اين پژوهشکده امسال موفق به دستيابي به سه عنوان برتر پژوهش در زمينه نانو از طرف ستاد فن آوري ها نانو رياست جمهوري شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آهن‌رباي سراميكي با قابليت افزايش توان موتور توليد شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران: محققان يك شركت ايراني موفق به توليد نوعي از آهن رباهاي سراميكي شده‌اند كه به گفته آنها بدون افزايش حجم موتور، توان آن را حدود 10 درصد افزايش مي‌دهد.

محسن نوربخش ــ مدير عامل شركت توليد كننده اين محصول ــ در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص آهن رباهاي سراميكي، تصريح كرد: آهن رباهاي دائمي دو گروه اصلي را به خود اختصاص مي‌دهند كه يك گروه، آهن رباهاي فلزي و گروه ديگر آهن رباهاي سراميكي هستند. اين نوع آهن رباهاي دائمي كه همانند سراميك‌ها ترد مي‌باشند خود در دو گروه فريت باريوم و فريت استرانسيوم دسته‌بندي مي‌شوند.

وي به عمده‌ترين كاربرد آهن رباهاي سراميكي اشاره كرد و افزود: اين نوع آهن رباها در موتورهاي الكتريكي خودرو مثل موتور فن رادياتور، بخاري، برف پاك كن، شيشه بالا بر و ... مورد استفاده قرار مي‌گيرند. البته نوع ديگري از آهن‌رباهاي سراميكي در بلندگوهاي خودرو استفاده مي‌شوند.

نوربخش ادامه داد: طرح توليد آهنرباهاي سراميكي در ابتدا در قالب يك پژوهش آكادميك در دانشگاه صنعتي اصفهان آغاز و كارهاي آزمايشگاهي براي قطعه و نمونه سازي انجام شد و سپس طراحي آن در كارخانه با هزينه‌اي قابل توجه انجام شد.

نوربخش خاطرنشان كرد: مواد اوليه اين كارخانه ضايعات فولاد مباركه اصفهان، است و شركت توانسته كالاهاي خود را به صنعت خودروسازي تركيه صادر و مجموعا حدود يكهزار و 570 تن پودر مغناطيسي و آهن رباي دائمي سراميكي توليد كند كه يك پنجم نياز كشور را شامل مي‌شود.

وي اذعان كرد: ايران از نظر دانش فني در اين كار جزو 14 كشوري است كه اين دانش را در اختيار دارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
غلتک 7 چرخ آسفالت توليد شد

تهران / واحد مرکزي خبر / اقتصادي : غلتک 7 چرخ اسفالت با نام HR105C7 نخستين بار در کشور توليد شد.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزي خبر ، مدير عامل شرکت توليد تجهيزات سنگين هپکو امروز پس از رونمايي از اين غلتک با بيان اينکه پيش از اين غلتک هاي 9 و 8 چرخي در کشور توليد مي شد ، گفت : تمرکز فشار و کوبش محصول جديد ، بيشتر و 2 تن از غلتک هاي قبلي ، سنگين تر است.

عامري افزود: همپوشاني چرخ هاي عقب و جلو حدود 57 درصد بيشتر از موارد قبلي است.

وي گفت : با استفاده از غلتک 7 چرخ 16 تني، اسفالت هايي بسيار صاف تر و بدون خط ، خواهيم داشت.

مديرعامل شرکت هپکو افزود: هم اکنون مشابه هر يک از اين غلتک ها را از بازارهاي اروپايي 80 هزار يورو خريداري مي کنيم در حالي که با حدود 50 ميليون تومان مي توانيم توليد و عرضه کنيم.

وي با بيان اينکه در خاورميانه به جز شرکت هپکو توليد کننده تجهيزات و ماشين الات سنگين نداريم ، گفت : اين غلتک 7 چرخ از نظر کيفيت کاملا با مشابه خارجي رقابت مي کند.

عامري با بيان اينکه با توليد هر دستگاه 60 تا 65 هزار يورو صرفه جويي مي شود ، گفت : مي توانيم در سال150 غلتک 7 چرخ توليد کنيم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بهره برداري از نخستين لوکوموتيو تبديلي توسط متخصصان ایرانی

کرج/ واحد مرکزي خبر/ اجتماعي: متخصصان کشورمان موفق شدند با استفاده از توانمندي هاي داخلي نخستين لوکوموتيو مدل G22w را به مدل GT22WIR تبديل و بازسازي کنند .

سرپرست اداره کل بازسازي کارخانجات لوکوموتيو کشور مستقر در کرج گفت: اين لوکوموتيو که بيش از40 سال عمر دارد ، پس از 11 ماه تلاش متخصصان داخلي به ناوگان حمل نقل باري کشور بازگردانده شد.

شکر ا... سلماني هدف از بازسازي اين لوکوموتيو را ، افزايش قدرت و توان کششي آنها ، بهره گيري دوباره از آنها در ناوگان حمل و نقل و نيز بومي سازي اين صنعت در کشور اعلام کرد.

سرپرست اداره کل بازسازي کارخانجات لوکوموتيو کشور مستقر در کرج ، با بيان اينکه در بازسازي و ساخت اين لوکوموتيو 9 ميليارد ريال هزينه شده است ، افزود : افزايش 50 درصدي توان کشي لوکوموتيو ، به روز آوري قطعات قديمي و نيز تقويت سيستم ترمز از مهمترين مزيتهاي لوکوموتيو IR G22W است .

600 لوکوموتيو در ناوگان حمل و نقل ريلي کشور وجود دارد که تنها از 450 لوکوموتيو بهره برداري مي شود و مابقي آنها در حال بازسازي و تعميرات اساسي است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.