mostafa2426

موشک ' FROG - 7 ( Luna ) ' R-65/70

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[center][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/frog_7.jpg[/img][/center]

[b]نشان روسی : FROG-7

FROG-7 یک راکت غیر هدایت شونده کوتاه برد با جایگاه متحرک و سوخت جامد است که برای استفاده در میدان جنگ طراحی شده است . FROG نامی است که ناتو بر روی آن گذاشته است که از واژه Free-Rocket-Over-Ground برذاشت شده است . طراحی مدل ابتدایی فراگ از سال 1950 آغاز گردید و حداقل 6 مدل مختلف از این موشک قبل از چایگزینی با موشک های SS-21 تولید گردید . اگرچه اعتقاد بر این است که موشک FROG-7 مشغول به خدمت می باشد .

راکت های فراگ به عنوان یک سلاح تاکتیکی نیمه هسته ای به شمار می رود . یکی از دلایل طراحی این موشک ها ، مستقر کردن آنها هنگام مبارزه در برابر اهداف نظامی اروپایی بود . در هنگام کشمکش نظامی شوروی و ناتو ، متوسل شدن به استفاده از سلاح های هسته ای تاکتیکال می توانست جریان جنگ را دگرگون سازد . در این سناریو ، اتجاد جماهیر شوروی می توانست موشک های فراگ مسلح شده به کلاهک هسته ای را به سوی نیروهای متمرکز دشمن پرتاب کند .

فراگ یک موشک غیر هدایت شونده است ، در اصل یک سیستم توپ خانه دور برد می باشد . زاویه و مسیر پرتاب برای اصابت راکت به هدف مورد نظر از همان ابتدای پرتاب بر اساس یک سری معادلات ریاضی تعیین می شود . سیستم های راکت در مدل های اولیه سیستم های بی ثباتی بودند ، دقت آنها بسیار کم بود و تنها استفاده از کلاهک هسته ای می توانست این دقت کم را تا حدودی جبران نماید . برد موشک در مدل های اولیه فراگ برای درگیری با اهداف استراتژیک کافی نبود در نتیجه پیاده نظام مجبور بود برای قرار گیری اهداف در برد جنگ افزار لانچرها را به خطوط دشمن نزدیک نماید.

FROG-1 دارای برد 25 کیلومتر ( 16 miles ) و کلاهک 1200 کیلوگرمی مجهز به یک سر جنگی هسته ای با قدرت احتمالی 30 الی 50 کیلو تن در این برد بود . فراگ 1 دارای 10.37 متر طول ، قطر 0.61 متر و وزن پرتاب 4930 کیلو گرم بود و از طریق لانچرهایی که بر روی شاسی تانک نصب شده بود پرتاب می شد .
FROG-2 دارای برد 18 کیلومتر ( 11 miles ) و کلاهک 565 کیلوگرمی مجهز به یک سر جنگی هسته ای ضعیف شده بود . فراگ 2 دارای 9.04 متر طول ، قطر 0.32 متر و وزن پرتاب 1760 کیلو گرم بود
FROG-3 دارای برد 45 کیلومتر ( 28 miles ) و کلاهک 358 کیلوگرمی تجهیز شده با یک سر جنگی با ماده منفجره شدید ( HE ) بود . فراگ 3 دارای 9.1 متر طول ، قطر 0.42متر و وزن پرتاب 2175 کیلو گرم بود .
FROG-5 دارای برد 32 کیلومتر ( 20 miles ) و کلاهک 503 کیلوگرمی مجز به یک سر جنگی هسته ای بود . اعتقاد بر این است که ای سر جنگی می توانسته قدرتی بین 20 الی 100 کیلو تن را داشته باشد . فراگ 5 دارای طول 10.6 متر ، قطر 0.54 متر و وزن پرتاب 2287 کیلو گرم بود .

FROG-7 اخرین مدل سری موشک های فراگ بود که در سال 1965 وارد خدمت در نیروی نظامی شوروی گردید . این موشک دارای برد 68 کیلومتر (42 miles ) و دارای یک کلاهک در 6 مدل مختلف بود . کلاهک های AA-22 و AA-38 کلاهک هسته ای بودند که قدرتی بین 3 الی 5 کیلو تن را برای موشک فراهم می ساختند . کلاهک AA-53 می توانست قدرتی بین 5 تا 200 کیلو تن را فراهم سازد . علاوه بر این ها فراگ 7 می توانست کلاهک های خوشه ای و شیمیایی را حمل نماید . فراگ 7 دارای طول 9.4 متر ، قطر 0.54 متر بود . وزن پرتاب آن با توجه به نوع کلاهک آن بین 2450 الی 2485 کیلو گرم متغیر است .

FROG-7 به تعداد زیادی در سراسر پایگاه های نظامی روسیه در کشور های مختلف توسعه پیدا کرد . بر ساس گزارشاتی در سال 1994 تقریبا 350 لانچر متحرک به همراه 1450 موشک فراگ 7 در حالت عملیاتی قرار داشتند .این راکت به تعداد زیادی صادر گردید و هم اکنون در مالکیت تعداد زیادی از کشورها قرار دارد . از این جمله می توان کشورهای افغانستان ، الجزایر ، آنگولا ، کوبا ، مصر ، عراق ، کره شمالی ، لیبی ، صربیا ، سوریه و یمن اشاره کرد .

مشخصات:
كشور : فدراسیون روسیه
نام ثبت شده : R-65/70 ، Luna ، FROG-7
گروه بندی : BSRBM
زمان ورود به خدمت : 1965
جايگاه : متحرک
طول : 9.40 متر
قطر : 0.54 متر
وزن پرتاب : 2485 كيلوگرم
تعداد کلاهک : 1 عدد ، 200 - 457 کیلوگرم
سر جنگي : Nuclear 3-200 kT , HE , chemical , submunitions
برد : 68 کیلومتر
پيشرانه : 1 مرحله اي سوخت جامد
وضعیت : عملیاتی

مترجم : mostafa2426
استفاده از این مطالب تنها با ذکر نامmilitary.ir مجاز می باشد [/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اولا ممنون
دوما مصطفی تو هنوز دست از سر موشک ها بر نداشتی icon_razz
سوما
[quote]FROG-1 دارای برد 25 کیلومتر ( 16 miles ) و کلاهک 1200 کیلوگرمی مجهز به یک سر جنگی هسته ای با قدرت احتمالی 30 الی 50 کیلو تن [/quote]
به نیروهای خودی آسیب نمی رسونه :?

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این موشک جز توپخانه محسوب میشه و یک جور راکت میباشد ! که به دلیل عدم بهره بری از سیستمهای هدایتی مانند کاتیوشا است...
قیمت مناسب و شلیک به تعداد زیاد با قدرت سرهای انفجاری قوی برای تخریب شهرها و پادگانها از اطراف آنها جهت تسخیر منجمله اهداف طراحی این موشک کوتاه برد فوق العاده قوی میباشد ...

نوعی از این موشک نیز در ایران با نام زلزال تولید انبوه میشود ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify]با سلام خدمت همه دوستان گرامي
عراق در زمان جنگ تحميلي با استفاده از اين موشك شهر دزفول و ديگر شهرهاي مرزي ايران را هدف قرار مي داد . اجازه دهيد به مناسبت معرفي اين موشك گريزي هم به حال و هواي روزهاي سخت مردم دزفول بزنيم . مطلب زير از سايت ساجد مي باشد :
كوچ موشك ها به دزفول
22 تیر 1387 ساعت 17:01
اولين موشك در ۱۹ مهر ماه ۱۳۵۹ ساعت ۲۲ و ۱۰ دقيقه به دزفول اصابت كرد . در آن شب عده اى از بسيجيان دزفول در حياط مسجد استراحت مى كردند . اكثر مردم دزفول نمى دانستند كه موشك يعنى چه ؛ آن ها بمباران هوايى و توپ هاى دور برد دشمن را تجربه كرده بودند اما نمى دانستند انفجار موشك چگونه است .
در غرب دزفول ارتش عراق با دو لشگر مجهز وارد عمل شد آن ها حمله اصلى خود را در اين منطقه بر روى دو محور اصلى قرار دادند :
محور شماره ۱ :
از پل رميله واقع در رودخانه طيب در خاك عراق ، پاسگاه شرهانى در ارتفاعات حمرين به سمت مواضع پدافندى عين خوش و سپس ادامه آن به سمت پل نادرى در رودخانه كرخه .
محور شماره ۲ :
از عمارت تا پاسگاه فكه به سمت مواضع پدافندى دوسلك در شرق فكه و سپس ادامه آن به سمت ارتفاعات ابوصليبى خات و شهر شوش واقع در ساحل غربى كرخه .
دزفول زير شديد ترين بمباران هوايى و توپخانه دشمن قرار گرفت . در منطقه دزفول پادگان نظامى تيپ ۲ زرهى و پايگاه هوايى وحدتى و انبار مهمات ارتش بمباران شد . مهمترين مركز نظامى دزفول پايگاه وحدتى بود . پايگاهى كه هواپيماهاى شكارى ايران از آنجا به دشمن حمله مى كردند .
وقتى جنگ شروع شد فرماندار دزفول و نماينده امام در پايگاه وحدتى همه وقت خود را در پايگاه وحدتى گذاشتند و خلبانانى كه عزم مأموريت داشتند را از زير قرآن مى گذراندند.
در فكه تيپ دزفول و تيپ ۳۷ شيراز نتوانستند در برابر لشكرهاى تا بن دندان مسلح عراقى ها كارى از پيش ببرند و مجبور به عقب نشينى شدند. اكثر رزمندگان و فرماندهان تيپ شيراز به شهادت رسيدند . سرانجام عراقى ها در كنار رود كرخه متوقف شدند و باعث اين توقف نيروهاى باقى مانده ارتش و نيروهاى سپاه و داوطلبان مردمى بودند كه مانع از پيشروى بيشتر دشمن شدند .
***
* دزفول چگونه شهرى ست
دزفول كلمه اى است مركب از «دز و پل» اين پل را پل روناش و دز را قصر روناش هم مى گفتند در سمت غربى رودخانه دز شهرى به نام روناش بوده كه اكنون اثرى از آن نيست .
عده اى ديگر معتقدند كه كلمه دزفول از دژ پل گرفته شده كه در اصطلاح محلى دزفيل گفته مى شود اين كلمه به مناسبت قلعه اى است كه براى حفظ پل تاريخى دزفول در زمان شاپور دوم ساسانى در ابتداى شهر ساخته شده .
***
پس از برخورد اولين موشك به دزفول نگهبانى در محله ها و خيابان ها شروع شد . مردم به روشنايى در شب حساس شده و برق شهر از غروب قطع مى شد . از آن به بعد بارها دزفول از طريق موشك يا گلوله هاى توپ مورد اصابت قرار گرفت اينقدر كه اين شهر به شهر «هزار موشك» مشهور شد .
حضرت امام خمينى «ره» ۵ ارديبهشت ماه سال ۶۲ طى پيامى به مردم دزفول فرمودند: ملت ايران و دزفول عزيز و مقاوم در برابر آن ها ايستاده است و امروز هم كه مصيبت را وارد كرده اند باز فرياد جنگ جنگ تا پيروزى از جوانان دزفولى بلند است .
[b]اما در يك آمار تقريباً دقيق دزفول مورد اصابت ۲۰۰ موشك و چند هزار گلوله توپ قرار گرفت[/b] كه اگر دزفول را در شعاعى صد كيلومترى در نظر بگيريم دزفول مى بايست با اين همه موشك و توپ و بمباران هوايى با خاك يكسان مى شد .
اما چرا اين اتفاق نيفتاد دليل اصلى اش بازسازى سريع ويرانه ها بود . با تصميم مسئولين شهر هر جا كه مورد حمله قرار مى گرفت سريع بازسازى مى شد .
* اميد به زندگى زير آتش دشمن
در اوج موشك باران و بمباران هوايى در دزفول سينما ساخته و
راه اندازى شد. استقبال مردم به حدى بود كه در يك ماه حدود ۲۵۰۰ بليت فروخته شد آن هم در سينمايى با گنجايش ۳۰۰ ، ۴۰۰ صندلى . حركت بعدى بازسازى رنگ آميزى و مرمت وسايل ورزشگاه شهر بود . درست هنگام موشك باران مسابقات فوتبال، كشتى و واليبال برگزار و مردم استقبال خوبى از آن مى كردند .
عجيب آنكه در هنگام افتتاح پارك تازه تأسيس بعثت ، مردم نيامدند و انگار كه خدا چنين مى خواست . چون درست در لحظه افتتاح پارك بعثت موشك باران شد . دزفول و از جمله مردم دزفول به جنگ عادت كرده بودند . عروسى ها و جشن ها برگزار مى شد و مثل سابق مردم به شب نشينى مى رفتند.
بازار و مغازه ها تعطيل نبود . جو فرهنگى و مذهبى دزفول باعث شد بسيارى از فرماندهان كه در اطراف دزفول زندگى مى كردند به آن جا بيايند . شهيدان حاج همت ، رضا دستواره ، عليرضا نورى و چند تن از فرماندهان لشكر ۲۷ محمد رسول الله (ص) و مهدى و حميد باكرى ، حسين خرازى و چند فرمانده تيپ و لشكر ديگر از جمله اين فرماندهان بودند .
يكى از موارد روحيه دهنده رزمندگان راديو جبهه بود. راديو جبهه از دزفول براى تمام رزمندگان پخش مى شد. شايد باور كردنش سخت باشد كه چند جوان كم تجربه با يك ضبط صوت و يك ميكروفن اين راديو را راه اندازى كرده باشند
آن ها با همين بضاعت كم توانستند اين راديو را راه اندازى كنند البته چند تن از جوانان دزفولى نيز برنامه هاى آن ها را مى نوشتند .
دزفول در زمان جنگ به عنوان شهر نمونه جمهورى اسلامى ايران انتخاب شد
شهرى كه سمبل استقامت ايرانيان است . دزفول از هشت سال دفاع مقدس سربلند بيرون آمد مردم مؤمن و مهمان نواز دزفول در سال هاى نبرد يار و ياور انقلاب و رزمندگان بودند پس بى دليل نيست كه دزفول سمبل استقامت ما ايرانيان است ؛ همين طور كه خرمشهر سمبل مقاومت ماست .
حسين ابوالفتحى
روزنامه ایران
[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تشکر برادر زد گرامی جالب بود.

حرف از دزفول شد و در مطلب فوق یادی از فرماندهان شهید بزرگواران حاج همت و رضا دستواره و علیرضا نوری و مهدی و حمید باکری و حسین خرازی و ... شد و خوب است یادی از دلاورمرد شهر بغلی که یک بار ارتش عراق را کاملا از سوسنگرد بیرون راند و به نوعی یکی از عوامل اصلی اشغال نشدن دزفول بود یاد کنیم. شهید علی تجلایی که با عده ای اندک شهری که تنها 200 متر از آن باقی مانده بود را آزاد و نیروهای دشمن را بیرون راند.

خدا بیامرزدشان.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چند تا عکس که خودم گرفتم براتون میزارم شهر واقعا زیباییه مخصوصا علیکله ! :lol:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.