jackturbo

دفاع مقدس از نگاه دشمن

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

این مطالب مجموعه ای است از سلسله مطالبی که روایتگر دیدگاه نشریات خارجی در مورد جنگ ایران و عراق است وکلیه مطالب ارسالی در این پست برگرفته از کتاب جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان است که خود نیز برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمع‌آوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ باز مي‌گردد. اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكل‌گيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است. لازم به ذكر است كه اين مجموعه با بهره‌گيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمين توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است. مدیران محترم بخش دفاع مقدس در صورت عدم تکرر اطلاع دهید تا مطالب آماده شده را ارسال کنم با تشکر.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از موضوع انتخابی شما
این مطلب جدیدی است و فکر نمی کنم بدان تا بحال پرداخته شده باشد.
بهتر است دوستان دیگر هم نظرشان را اعلام کنند تا راجع به آن صحبت کنیم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify]
دوستان عزیز در حال تایپ بخش اول مطلب ارسالی بودم که گفتم یک جستجویی در اینترنت انجام داده و سپس اقدام به تایپ کنم که خدا به من رحم کرد و در سایت ساجد قسمتی از مطالب رو دیدم از این رو با توجه به مشغله کاری تصمیم گرفتم اول مطالب سایت ساجد رو قرار داده و تا آن زمان هم مطالب خودم هم آماده می شود البته سایت ساجد قسمتی از مطالب رو قرار داده انشاء اله لینک دانلود کتاب مذکور رو هم برای مطالعه علاقه مندان به این موضوع قرار خواهم داد با تشکر.

زبان اصلي: انگليسي شماره: ‌٠٠٠٠٠١

منبع مترجم: واشنگتن پست / بغداد

‌١٤/١١/١٣٥٧-1979-2-3

مترجم : عمادالدين قاسميپناه

تقبيح شديد دخالت نظامي شوروي در افغانستان توسط عراق، گامي ديگر در " جدايي تدريجي" عراق از اتحاد جماهير شوروي محسوب مي‌گردد. گرچه عراق با پيمان دوستي و همكاري كه در سال ‌١٩٧٢ به امضا رسيد، به مسكو پيوند خورده، اما اينك در حال پيوستن به غرب، به ويژه فرانسه است.

همچنين نشانه‌هايي از بهبود روابط تجاري، فرهنگي و سياسي عراق با آمريكا مشاهده مي‌شود، اما شانس تجديدپيوندها در اين زمان، به دليل وجود چيزي كه " مانع " فلسطيني ناميده مي‌شود، وجود ندارد. در سال ‌١٩٧٢ كه مسكو و بغداد پيمان دوستي خود را به امضا رساندند، اتحاد شوروي ‌٩٥ درصد تجهيزات نظامي عراق را فراهم مي‌كرد. اين كشور همچنين منبع اصلي تامين لوازم غيرنظامي عراق بود. اكنون شوروي به چهاردهمين تامين كننده كالاهاي غيرنظامي عراق تبديل شده و ميزان مشاركت آن در تامين تجهيزات نظامي آن كشور نيز تا دو سوم كاهش يافته است.

تامين كنندگان اصلي كالاهاي غيرنظامي عراق كشورهاي ژاپن، آلمان غربي، فرانسه و انگلستان هستند و آمريكا نيز در رديف پنجم قرار دارد.

**عراق خواهان تهيه اسلحه از منابع ديگر

بغداد در تلاش براي تغيير منابع تسليحاتي خود، به انگلستان، فرانسه، ايتاليا، يوگسلاوي و اسپانيا روي آورده، اما به دليل قيمت هاي بالا و تحويل كند سلاح، هنوز در زمينه تجهيزات سنگين، به خصوص تجهيزات مربوط به نيروي هوايي، به اتحاد شوروي وابسته است.

عراقي‌ها مي‌گويند:" به دليل اينكه تنها گزينه واقعي تامين قطعات در اين زمينه،[ تجهيزات هوايي] آمريكا است، و از طرفي چون عراق از هنگام نبرد سال ‌١٩٦٧ اعراب و اسراييل روابط خود را با اين كشور قطع كرده، پس معامله با آمريكا به لحاظ سياسي ممكن نيست." به هر حال سياستمداران غربي اعتقاد دارند كه چنانچه آمريكا موضع خود را در قبال مساله فلسطين تغيير دهد به اين معني كه مذاكره با سازمان آزاديبخش فلسطين را آغاز نمايد - بغداد با از سرگيري روابط ديپلماتيك با آمريكا موافقت خواهد كرد، زيرا عراق خود را پرچم‌دار و حامي اصلي جنبش فلسطين مي‌داند.

طبق اظهارات يك ديپلمات:" در صورتي كه وقايع به صورت عادي پيش روند، عراق به سوي غرب، از جمله آمريكا، متمايل خواهد شد و از اين انزوا بيرون خواهد آمد."

**نگراني درباره آمريكا و شوروي

گرچه به نظر مي‌رسد تبليغات عراق اغلب عليه آمريكاست، اما در گفت‌وگو با مقامات دولتي و نظامي حزب سوسياليست حاكم بعث هيچگونه " خصومت" به خصوصي نسبت به آمريكا احساس نمي‌شود. نگراني از طرح‌هاي " امپرياليستي" آمريكا و شوروي در اين منطقه نفتخيز به يك اندازه است.

عراقي‌ها در خلوت مي‌گويند از آن مي‌ترسند كه شوروي قصد محاصره خاورميانه را داشته باشد و آنگاه بخواهد آمريكا را مجبور كند تا درباره مناطق تحت نفوذشان با يكديگر مذاكره نمايند.

عراقي‌ها تجاوز شوروي به افغانستان را به عنوان مرحله ديگري از فرآيند محاصره مي‌بينند كه ادامه تحركات شوروي در يمن و اتيوپي است. روزنامه " الثوره"، چاپ بغداد، به سياستهاي شوروي در منطقه‌ اينگونه حمله كرده است:" تجاوز نظامي شوروي به افغانستان، يا به عبارت صحيح، اشغال افغانستان، دليل خوبي براي نگراني از سوي كشورهايي است كه با شوروي قراردادهاي دوستانه دارند و نيز كشورهايي كه چنين قراردادهايي ندارند."

سخنان شديد عليه يك دوست روزنامه الثوره، شوروي را متهم كرد كه در زمينه‌هاي سياسي و ايدئولوژيك در حال نفوذ [ حركت پنهاني] در منطقه است و در اين راستا به نفوذ شوروي در اتيوپي و يمن جنوبي و نيز افغانستان اشاره نمود. براي عراق كه هنوز رسما شوروي را يك " دوست" مي‌داند، اين لحن، لحن تندي محسوب مي‌شود.

روابط عراق با شوروي از زمان امضاي پيمان دوستي دستخوش كشمكش‌هاي زيادي شده و دليل مهم آن نيز رقابت سخت بين حزب كمونيست [ مورد حمايت شوروي] و حزب بعث، و اصرار بعثي‌ها براي تسلط بر كشور بوده است. هنگامي كه كمونيست‌ها به تقويت نيروهاي خود در دانشگاه‌ها، ارتش و در ميان كارگران و كارمندان پرداختند، رهبري حزب بعث آنان

را به شدت سركوب كرد. بغداد در اوايل سال ‌١٩٧٨ دستور اعدام ‌٢١ نفر از كمونيست‌ها را به دليل تلاش براي خرابكاري در ارتش صادر كرد. شورو ي، بلغارستان و آلمان شرقي درخواست آزادي كمونيست‌ها را مطرح كردند كه البته هيچ سودي در پي نداشت.

به گفته مقامات رسمي عراق، روابط بغداد - مسكو اكنون " روبه سردي گذاشته " است.

طبق برآورد منابع نظامي خارجي، حدود ‌٢٠٠٠ مستشار نظامي و اقتصادي شوروي در عراق هستند، اما هيچ نيروي رزمي روسي در اين كشور وجود ندارد. در حال حاضر تعداد كمي عراقي در حال آموزش‌هاي نظامي در شوروي هستند. اندك بودن تعداد اين افراد به دليل نگراني از القاي تفكرات ماركسيستي به آنهاست. شورو ي مراكز فرهنگي و يا كنسولگري در هيچ يك از استان‌هاي عراق ندارد.

همچنين عراق و شوروي كشمكش‌هاي آشكاري بر سر همكاري‌هاي اقتصادي دارند. مسكو بغداد را مورد انتقاد قرار داده كه بيشتر و بيشتر در زمينه‌هاي تجارت و تكنولوژي به غرب متمايل شده است.[/align]

منبع: سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری ایسنا
http://www.sajed.ir/pe/content/view/11137/45/

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دفاع مقدس جنگي بود نا خواسته و نابرابر براي نابودي خواسته هاي يك ملت براي نابودي يك كشور كه به لطف حق و از خود گذشتگي مرداني از ديار آرش و كاوه توانستند كمر اين ضحاك را شكسته و به جهان بگويند كه پارسيان هميشه و تا ابد جاويد و آزاده هستند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جنگی که باعث نابودی زیر ساخت های اقتصادی ما شد و ما را چند سال از نظر مالی و علمی از دنیا عقب نگه داشت.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify]آمادگي ايران براي برگرداندن جنگنده‌هاي اف ‌١٤ و تسليحات نظامي به آمريكا
زبان اصلي : انگليسي شماره: ‌٠٠٠٠٠٤
منبع: لس‌آنجلس تايمز / نورمن كمپستر / واشنگتن
‌٢٣/٣/١٣٥٨-1979-3-29
مترجم: عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
مقامات دولت آمريكا روز چهارشنبه اعلام داشتند كه ايران پيشنهاد كرده است ‌٧٨ فروند هواپيماي اف ‌١٤ خود را به آمريكا بازپس فرستد. اين معامله از افشاي اسرار نظامي آمريكا در مورد پيچيده‌ترين هواپيماي جنگي اين كشور به دست شوروي جلوگيري خواهد كرد.

به گفته اين مقامات، وزير دفاع ايران همچنين از ايالات متحده خواسته است تا موشك‌هاي هوا به هواي فونيكس و تعدادي هلي كوپتر را پس بگيرد.

اگرچه هواپيماي اف ‌١٤ {تام كت} و موشك‌هاي فونيكس كه بر روي آن نصب مي‌شود آن قدر پيشرفته هستند كه روس‌ها با مطالعه دقيق آنها به يك گنج سري دست مي‌يابند - به دليل نزديكي شوروي به ايران - اما به نظر مي‌رسد پنتاگون براي بازپس ‌گيري اين تجهيزات عجله‌اي ندارد.

ايران مبلغ ‌٤/٢ ميليارد دلار براي ‌٨٠ فروند هواپيماي اف - ‌١٤ پرداخت كرده بود، يعني ‌٣٠ ميليون دلار براي هر هواپيما. مقامات پنتاگون گفتند:" احتمال پرداخت تمام اين مبلغ به ايران منتفي است."

هواپيماهاي اف ‌١٤ در صورت پرواز نكردن دچار آسيب و خرابي مي‌شوند. اين هواپيماها از ماه ژانويه زمينگير شده‌اند و ظاهرا به اين دليل است كه تكنيسين‌هاي آمريكايي كه مشغول تدريس و آموزش به ايرانيان در مورد پرواز و نگهداري اين هواپيماها بودند، قبل از تكميل برنامه آموزشي به كشورشان بازگشتند. قيمتي كه ايران براي هر هواپيما پرداخت كرده ‌٥ ميليون دلار بيش از مبلغي است كه نيروي دريايي آمريكا پرداخته است.

بازپس‌گيري اين تجهيزات توسط پنتاگون باعث بحران در صنايع هواپيماسازي آمريكا خواهد شد. مقامات آمريكايي گفتند كه پنتاگون بيشتر خواهان پس گرفتن موشك‌هاي فونيكس است تا هواپيماهاي اف ‌١٤.

گرچه پنتاگون تمايلي به پرداخت دلار براي هواپيماها ندارد اما مقامات اطلاعاتي احتمالا دولت را وادار به خريد هواپيماها و موشك‌ها خواهند نمود تا آنها را از دسترس شوروي دور نگاه دارند.

مقامات پنتاگون قبلا گفته بودند كه اگرچه به نظر مي‌رسد محل اين تجهيزات امن است، اما آمريكا مطمئن نيست كه كتابچه‌هاي راهنماي آن به دست جاسوسان روسي نيفتاده باشد.[/align]



منبع: سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری ایسنا

نظر نویسنده: با توجه به پیش بینی آمریکا مبنی بر شروع جنگ و ترس از پناهنده شدن تامکت ها و خیانت عده ای بزدل که الان جزء پرروترین جریان های سیاسی هستند که از همه طلب کارند این نوشته یک نکته را به ما ثابت می کند هستند ایرانیان بزدلی که به خاطر منافع خود حاضرند همه چیز را قربانی امیال خود بکنند .
دوستان لطفا" تحلیل های خود را راجع به این خبر از ما دریغ نکنند. با تشکر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
زبان اصلي:انگليسي شماره:000005
منبع:واشنگتن پست / ادواردكدي/ بغداد
‌١٠/٧/١٣٥٨ ‌١٩٧٩-10-2
مترجم:عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
صدام حسين يك مهماني باشكوهي را به مناسبت " روز ملي" به عنوان مكان اولين حضور خود در مقابل سفراي خارجي به عنوان رييس جمهوري عراق انتخاب كرد. سير حوادث به گونه‌اي بوده كه او اينك، به جاي يك تبعيدي فراري، تبديل به رهبر ملت ثروتمند و قدرتمندي در جهان عرب شده است.

به عقيده ناظران خارجي و عراقي در بغداد،[صدام] حسين ‌٤٢ ساله مصمم است تا از قدرت روبه فزوني عراق در جهان عرب و نيز ثروت نفتي سازنده عراق براي تحكيم اردوگاه اعراب در برابر " طرفداران صلح با اسراييل" و نيز براي تثبيت بغداد - با توجه به نفوذي كه در سراسر خليج فارس و درميان كشورهاي غيرمتعهد دارد - به عنوان پايتخت منطقه‌اي اين اردوگاه استفاده كند.

در ماه‌هاي اخير،عراق در روابط خود با دوستان عرب و ديگر دول خارجي نوعي " ميانه روي" و " پراگماتيسم" نوين را به نمايش گذاشته است. اما تحليل‌گران مقيم بغداد مي‌گويند كه " جاه طلبي" صدام حسين در صورتي كه درك شود مي‌تواند به معني فشاري بيشتر براي افزايش قيمت‌هاي نفت و نيز ايجاد مشكلات اضافي بر سر راه پيش برد " پيمان صلح مصر و اسراييل" تا حد يك توافق همه جانبه در خاورميانه باشد.

در دنياي سري سياستمداران عراقي، درباره نيات واقعي[صدام] حسين و شوراي فرماندهي انقلاب‌اش مطالب اندكي به صورت آشكار ابراز مي‌گردد. اما ناظران خارجي و عراقي برخي نشانه‌ها را با عنوان " اشاراتي" درباره اين كه صدام چه در سر دارد و شانس‌ها و فرصت‌هاي وي چيست، تحليل مي‌كنند. برخي از اين نشانه‌ها " سمبوليك" اند، مثل حضور مرد كوتاه قدي با " موهاي لخت" در كنار صدام حسين به هنگام سخنراني در گاردن پارتي در هفدهم جولاي، كه شبيه معلمان بازنشسته مدارس است. او " ميشل عفلق" بنيانگذار سوري حزب سوسياليست بعث عرب، [حزبي] كه صدام را پرورش داده و از سال ‌١٩٦٨ بر عراق حاكم است، مي‌باشد. اين امر حكايت از آن دارد كه صدام وارث بر حق تفكرات حزب بعث است.

روز قبل از آن، احمد حسن البكر ‌٦٥ ساله پس از يازده سال عهده دار بودن رياست جمهوري و رياست شوراي فرماندهي بسيار قدرتمند انقلاب استعفا كرد.[صدام] حسين تاكنون به اين دليل كه حسن البكر از سلامت برخوردار نبود بيشتر وظايف او را بر عهده گرفته بود و همين دليل براي " پايين آوردن" وي [ حسن البكر] كفايت مي‌كرد.

برخي نشانه‌هاي ديگر در عراق صريح‌تر و واضح‌ترند. يكي از گوياترين نشانه‌ها، كه با خود پيام عدم تحمل هرگونه مخالفت توسط حسين در حاكميت جديدش را به همراه دارد در ماه اوت اتفاق افتاد - دستگيري بيش از ‌٦٥ تن از مقامات رسمي و رهبران سياسي و اعدام ‌٢١ تن از آنها به اتهام " خيانت" بود. آنها متهم به دخالت در يك توطئه براي سرنگوني صدام با كمك سوريه بودند. گزارشها حاكي از آن است كه {صدام} حسين در اين اعدام‌ها به وسيله جوخه‌هاي آتش، كه از مقامات رسمي حزب بعث و سربازان و غيرنظاميان تشكيل گرديده‌اند، شخصا شركت داشته است. چندتن از اعدام شدگان از وزراي كابينه بودند.

بسياري از سياستمداران خارجي گمان دارند كه دستگيرشدگان به هيچ وجه در حال انجام " توطئه" با كمك يا بدون كمك سوريه نبوده‌اند. به نظر اين افراد، حسين متوجه شده بود كه در ميان طرفدارانش گروهي در حال شكل گيري هستند كه به محدود كردن " قدرت " تازه انباشته شده او در نقش رييس جمهور، رهبر شوراي حاكم، نخست وزير و فرماندهي كل نيروهاي مسلح، مي انديشند. . . يكي از اين سياستمداران مي‌گويد . . . " سپس او [ صدام] به اطراف خود نگاه كرد تا كسي را براي متهم كردن پيدا كند و بدين ترتيب بر روي سوري‌ها دست گذاشت."

براي كساني كه درباره [صدام] حسين مطالعه دارند، ترديدي نيست كه او قادر به ابراز چنين " قاطعيت‌هايي" براي نگه داشتن خود بر سر قدرت خواهد بود.[ در سال ‌١٩٥٩ ، در پي يك تلاش نافرجام براي " ترور" عبدالكريم قاسم رييس جمهوري وقت عراق، صدام حسين يك گلوله را با استفاده از چاقو از پاي خودش درآورد و ترجيح داد كه به دكتر مراجعه نكند و خود را در معرض خطر زنداني شدن قرار ندهد.]

گروه " حقوق بشر" مستقر در لندن به نام " عفو بين‌الملل" برآورد مي‌كند كه عراق ظرف پنج سال گذشته، هر سال ‌١٠٠ زنداني سياسي را اعدام كرده است. يك ديپلمات اروپايي مي‌گويد:" كساني كه بر عراق حكومت مي‌كنند يا بايستي بر قدرت

باقي بمانند و يا با مرگ روبه‌رو شوند. آنها مي‌دانند كه در صورت سقوط راهي براي فرار و يا تبعيد وجود ندارد."

به نظر مي‌رسد نواحي كردنشين شمال عراق، برخلاف مناطق كردنشين ايران، به دليل سركوب بي‌رحمانه دولت مركزي و در عين حال كمك‌هاي اقتصادي سخاوتمندانه، از يك آرامش نسبي برخوردار است. در تاييد اين مطلب، صدام به كردهاي ساكن جنوب عراق اجازه داده تا پس از سال‌ها به سرزمين مادري خود به كوهستان‌هاي شمالي بازگردند.

به گفته ديپلمات اروپايي، تهديد واقعي براي حكومت، كردهاي شيعيان نيستند و اگر خطري باشد از درون شوراي فرماندهي انقلاب و يا نيروهاي مسلح خواهد بود.

گفته مي‌شود كه صدام حسين، به ويژه مشتاق بر عهده داشتن نقش رهبري قدرتمندي در جنبش غيرمتعهد هاست و به علاوه برگزاري اجلاس سال آينده اوپك را در بغداد خواستار شده است. او ماه گذشته پيشنهاد عمان در زمينه توافقات امنيتي در خليج فارس را به دليل پيروي كردن از طرح‌هاي آمريكا، بريتانيا و آلمان غربي رد كرد.

روشن است كه عراق تحت رهبري صدام حسين برنامه‌هاي خاص خود را در مورد امنيت خليج فارس در سر دارد، البته بدون خواستار بودن نقشي براي آمريكا و يا شوروي.

در عين حال، عراق در استفاده از ثروت نوين نفتي خود [ ‌١٤ ميليارد دلار در امسال] براي كسب اعتبار بيشتر در جهان عرب و سراسر جهان شتاب دارد.

منبع: سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری ایسنا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]آمادگي ايران براي برگرداندن جنگنده‌هاي اف ‌١٤ و تسليحات نظامي به آمريكا

نظر نویسنده: با توجه به پیش بینی آمریکا مبنی بر شروع جنگ و ترس از پناهنده شدن تامکت ها و خیانت عده ای بزدل که الان جزء پرروترین جریان های سیاسی هستند که از همه طلب کارند این نوشته یک نکته را به ما ثابت می کند هستند ایرانیان بزدلی که به خاطر منافع خود حاضرند همه چیز را قربانی امیال خود بکنند .
دوستان لطفا" تحلیل های خود را راجع به این خبر از ما دریغ نکنند. با تشکر[/quote]

به نظر من این افراد لزوماً «بزدل» نبودند، بلکه می‌خواستند پول‌هایی را که شاه خرج کرده بود (و همه به او در این مورد انتقاد می‌کردند که چرا به جای رسیدن به وضع فقرا دارد سلاح می‌خرد) را برگردانند. علم غیب که نداشتند تا بدانند عراق قرار است به ایران حمله کند! می‌بینید که آمریکا هم مایل به پس گرفتن F-14ها نبوده چون پولی که در ازای آن گرفته برایش باارزش‌تر بوده است.
[b]خوش‌بختانه[/b] این اتفاق نیفتاد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عراق و تشويق رهبران عرب در به كارگيري نفت به عنوان يك سلاح
زبان اصلي: انگليسي شماره : ‌٠٠٠٠٠٦
منبع : نيويورك تايمز / تونس
‌٣٠/٨/١٣٥٨-1979-11-21
مترجم : عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
اجلاس رهبران اتحاديه عرب امروز در تونس با پيشنهاد عراق مبني بر" احياي به كارگيري نفت به عنوان سلاح عليه كشورهاي غربي حامي اسراييل" گشايش يافت.

در نطق افتتاحيه و در برابر ‌٢٠ هيات نمايندگي عربي، صدام حسين برپايي يك كنفرانس اقتصادي را خواستار شد كه راه‌هاي همكاري براي پيشبرد منافع استراتژيك جهان عرب را مورد بحث قرار دهد. او گفت:" ما در صحنه‌ بين‌المللي داراي سلاح موثري هستيم كه همانا منابع اقتصادي سرشار ما و در راس آن دارايي‌هاي نفتي است."

برخي از ديپلمات‌هاي عرب پيشنهادهاي وي را به عنوان مبارزه‌اي با عربستان سعودي و ديگر كشورهاي ميانه‌روي خليج[ فارس] كه مجازات غرب به وسيله قطع صدور نفت را رد كرده‌اند، به شمار مي‌آورند.

ديپلمات‌ها مي‌گويند كه آنها ترديد دارند پيشنهاد عراق مورد حمايت قرار گيرد.

اين نشست با دومين سالگرد مذاكره انورسادات با پارلمان اسراييل مصادف شده است.

رييس جمهوري عراق از " منزلت" اتحاد عربي در مواجهه با [سياست] تسليم و خيانت مصر كه بهار گذشته عضويتش در اتحاديه عرب به دليل صلح با اسراييل به حال تعليق درآمد، سخن گفت.

********

پاورقي: پيشگام شدن انورسادات رييس‌جمهور مصر و ديدار وي با مناخيم بگين نخست وزير اسراييل با حضور كارتر رييس جمهور آمريكا باعث شد كه جهان عرب عكس‌العمل نشان داده، مصر در جهان عرب منزوي شد و از اتحاديه عرب كه مقر آن تا آن روز در قاهره بود، اخراج گرديد. به عبارت ديگر پس از ديدار سادات و بگين، مصر كه تا آن روز رهبري جهان

عرب را به عهده داشت منزوي شد و كشورهايي چون عربستان و عراق درصدد جايگزين شدن جاي مصر بودند.

منبع: سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری ایسنا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
زبان اصلي:انگليسي شماره:000007
منبع: كريستين ساينس مانيتور/ هلنا كوبان/ بيروت
‌٣٠/٨/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-11-21
مترجم : عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
يك تهديد ديگر عليه " ثبات" منطقه نفت خيز خليج فارس كه قبلا با بروز انقلاب در ايران به لرزه درآمده بود در حال ظهور است. اعراب مطلع در بيروت مي‌گويند كه عراق، كشوري با تفكر سوسياليستي در انتهاي شمالي خليج [فارس]، در نظر دارد يك " تهاجم قريب الوقوع" عليه سه جزيره تحت كنترل ايران ترتيب دهد. اين سه جزيره در نزديكي تنگه استراتژيك هرمز، كه حدود نيمي از واردات نفت غرب از آن عبور مي‌كند، واقع گرديده‌اند . . . اين سه جزيره به نام‌هاي ابوموسي و تنب كوچك و بزرگ، به صورت سنتي مورد ادعاي " امارات متحده عربي" بوده‌اند اما در سال ‌١٩٧١ توسط ايران اشغال شدند.[1 ] در آن زمان شاه ايران اين سه جزيره را به لحاظ استراتژيكي حياتي مي‌پنداشت و ظاهرا دولت انقلابي ايران و عراقي‌ها نيز همين عقيده را دارند.

هنگامي كه در چهاردهم سپتامبر گزارش‌هاي مربوط به " طرح عراق" براي بازپس گيري اين جزاير با انگيزه عرب گرايي در بيروت منتشر شد، ياسر عرفات رهبر سازمان آزاديبخش فلسطين كه يكي از طرفداران عمده عرب گرايي است، به پايتخت عراق شتافت تا عراقي‌ها را منصرف نمايد. نتايج سفر او هنوز مشخص نيست اما تحليلگران در حال بررسي پيامدهاي احتمالي هرگونه رويارويي بين ايران و عراق در آينده هستند.

به نظر مي‌رسد كه در نبرد دريايي، ايران برنده حتمي است.

منبع: سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری ایسنا

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به خطر افتادن ثبات خليج فارس به دليل چشم دوختن عراق به جزاير سه گانه
زبان اصلي : انگليسي شماره : ‌٠٠٠٠٠٨
منبع : كريستين ساينس مانيتور
‌٣٠/٨/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-11-21
مترجم : عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
گزارش‌هاي خبري از حضور دوباره گشتي‌هاي نيروي دريايي ايران ظرف هفته‌هاي اخير در منطقه خليج فارس سخن مي‌گويند. در صورت درگيري نيروهاي زميني يا هوايي، موقعيت منطقه به طور قابل ملاحظه‌اي تحت تاثير وضعيت آشفته سياسي موجود در طول ‌٦٠٠ مايل مرز مشترك ايران و عراق قرار خواهد گرفت.

در يك دورنماي ديگر، تنش ميان دو كشور، دو ابرقدرت منطقه، به طور مداوم در حال اوج گرفتن است و دو طرف تلاش مي‌كنند كه متحديني را براي هرگونه درگيري " بالقوه " در اختيار داشته باشند.

وزير امورخارجه ايران در نظر دارد كه به زودي از سوريه ديدار و پيوندهاي موجود بين دو كشور را مستحكم كند - سوريه اكنون با عراق روابط تيره‌اي دارد - از سو ي ديگر، رييس جمهور عراق منتظر است تا در نشست اتحاديه عرب در سودان با رهبران كشورهاي ميانه روي عرب منطقه رايزني نمايد. اما همه طرف‌هاي درگير به خوبي آگاهند كه هرگونه درگيري نظامي در منطقه خليج[فارس] مي‌تواند مجموعه‌اي از غني‌ترين حوزه‌هاي نفتي جهان را به آشوب و ويراني بكشاند.

هشدار بازرگانان عرب به آمريكا در مورد عواقب بلوكه كردن دارايي‌هاي نقدي و اقتصادي ايران

زبان اصلي : عربي شماره : ‌٠٠٠٠٤
منبع : الازمنه العربيه
‌٦/٩/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-11-28
مترجم : نعمت الله سليمانيخواه
منبع خبر
بازرگانان عرب به آمريكا در مورد عواقب تدابير اتخاذ شده از سوي آن كشور، برضد دارايي‌هاي نقدي و اقتصادي ايران هشدار دادند. اين در حالي است كه سفير سابق آمريكا در سازمان ملل، اندرو يانگ، به بازرگانان عرب در مورد به جريان انداختن اموال و دارايي‌هايشان در بازارهاي آمريكا اطمينان بخشيد.

رييس اتحاديه اتاق بازرگاني عرب، برهان الدجاني، در نشست مشتركي كه ديروز بين هيات‌هاي بازرگاني اين اتحاديه و اتاق بازرگاني آمريكا تشكيل شد گفت:" تصميم جيمي كارتر مبني بر بلوكه كردن دارايي‌ها و سپرده‌هاي ايران در آمريكا باعث ايجاد خلل در روابط اقتصادي جامعه عرب و آمريكاست و اعتماد كشورهاي صادر كننده نفت را نسبت به ارزش دلار، كه اساس قيمت‌گذاري نفتي است، تضعيف مي‌كند."

الد جاني افزود:" همه كشورهايي كه در آمريكا سرمايه گذاري مي‌كنند از اينكه در آينده سرمايه‌گذاري‌هايشان با اين سرنوشت [ بلوكه شدن] مواجه شود نگرانند."

رييس بانك مركزي اردن، محمد سعيد النابلسي گفت:" سرمايه‌گذاري همواره پر بيم و هراس است و همه سرمايه‌داران در آمريكا بايد اين مطلب را درك كنند." وي همچنين گفت:" تصميم كارتر { مبني بر بلوكه كردن دارايي‌هاي ايران] اقدامي بي‌سابقه بوده كه تاكنون مانند آن در زمان صلح اتفاق نيفتاده است." مسئولان اتاق بازرگاني مشترك عربي آمريكايي ابراز اميدواري كردند كه اين كنفرانس باعث تعاملات جديد تجاري به ارزش ميليون‌ها دلار شود؛ صرف نظر از اينكه تصميم اخير كارتر باعث ايجاد ترس در ميان بازرگانان عرب و ايجاد اختلال ميان قراردادهاي تجاري عربي آمريكايي، كه ارزشي بالغ بر‌٢٥ ميليارد دلار دارد، مي‌گردد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تمهيد نفتي عراق براي دستيابي به " دانش" هسته‌اي
زبان اصلي:انگليسي شماره : ‌٠٠٠٠٠٩
منبع: بيزينس ويك / ارنست مك راري
‌١٢/٩/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-12-3
مترجم : عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
فكر يك نوع اخاذي جديد و ترسناك توسط يك عضو " سازمان كشورهاي صادركننده نفت، - اوپك - " در برزيل ظهور كرده است :" استفاده از نفت بر اي به دست آوردن تكنولوژي اتمي."

منابع ديپلماتيك در برزيل مي‌گويند كه عراق در نظر دارد از موقعيت خود به عنوان بزرگترين تامين كننده نفت برزيل براي عقد يك پيمان وسيع و بلندمدت اتمي استفاده كند كه در نهايت مي‌تواند عراقي‌ها را از " سوخت اتمي" و " دانش" فني راكتورهاي هسته‌اي كه برزيل از آلمان غربي دريافت مي‌كند، بهره‌مند نمايد. آرژانتين و هندوستان ديگر قدرت‌هايي هستند كه عراق مي‌تواند آنها را براي كسب دانش اتمي تحت فشار قرار دهد، اما اين دو كشور به اندازه برزيل به نفت عراق وابسته نيستند.

برزيل هشتاد درصد از يك ميليون بشكه نفت مورد نياز خود را وارد مي كند كه ‌٤٠ % از اين مقدار را از عراق تهيه مي‌كند دو كشور در ماه سپتامبر پروتكلي را به امضا رساندند كه فقط مربوط به فروش تكنولوژي برزيلي در زمينه استخراج اورانيوم و آموزش تكنسين‌هاي عراقي است، اما اين اولين گام در اجراي برنامه‌اي است كه بغداد در سر دارد. برزيلي‌ها براي اجتناب از ناخشنودي جهاني و همچنين كم كردن بار فشار عراقي‌ها درصدد تغيير منابع واردات نفت خود هستند و براي اين منظور به سوي ونزوئلا و مكزيك روي خواهند آورد.عراق و ديگر كشورهاي ستيزه‌جو توسط آمريكا، كانادا، شوروي و اروپا از داشتن تكنولوژي اتمي منع شده‌اند.

تكذيب تهاجم به ايران از سوي عراق، منحرف كننده خواندن گزارش راديو ايران
زبان اصلي : انگليسي شماره : ‌٠٠٠٠١٠
منبع : واشنگتن پست / رويتر / بغداد
‌٢٥/٩/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-12-16
مترجم : عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
عراق امروز رهبران انقلابي ايران را متهم كرد كه در حال ايجاد ي ك حكومت ديكتاتوري شديدتر از رژيم بركنار شده شاه هستند،[1] اما در عين حال گزارش‌هاي مربوط به حمله عليه ايران در روز گذشته را تكذيب كرد.
راديو تهران شب گذشته به نقل از وزارت امورخارجه ايران اعلام كرد كه نيروهاي عراقي در منطقه جنوب غرب ايران سه مايل از مرز عبور كرده‌اند، اما افزود كه عراقي‌ها متعاقبا عقب‌نشيني كردند و اينك همه آنها خاك ايران را ترك گفته‌اند.
خبرگزاري عراق اين گزارش‌ها را رد كرد و آنها را " خيالبافي" و تلاشي براي انحراف اذهان ايرانيان از سركوب، آشفتگي و فقدان عدالت و قانون در كشور و حاكم شدن قانون[جنگل در روابط اجتماعي آنها عنوان نمود.
تبادل اين اظهارات نشان دهنده تيرگي شديد در روابط بين دو كشور توليد كننده نفت [ ايران و عراق] است.

زبان اصلي:انگليسي شماره:000011
منبع: نيويورك تايمز/ بيروت
‌٢٧/٩/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-12-18
مترجم: عمادالدين قاسميپناه
منبع خبر
عراق كه ماه‌هاست با ايران خصومت دارد، امروز خواستار آن شد كه ‌١٦ معلم عراقي كه يك هفته قبل در بندر ايراني خرمشهر دستگير شدند، ظرف ‌٤٨ ساعت آزاد گردند.
از سوي ديگر، خبرگزاري عراق گفت كه در غير اين صورت، تمامي عراقي‌هاي مقيم ايران، كه گمان مي‌رود شمارشان به صدها نفر برسد، به كشور فراخوانده مي‌شوند تا " سلامتي و شرافت" آنان حفظ شود.
رويتر مي‌گويد كه ظرف يك ساعت گذشته از سوي وزارت خارجه ايران به ديپلمات‌هاي عراقي در تهران اطمينان داده شد كه معلمان بازداشتي آزاد خواهند شد.
خبرگزاري ايران، پارس مي‌گويد كه اين شانزده معلم عراقي كه در خرمشهر زبان عربي تدريس مي‌كردند، به خاطر داشتن مواد منفجره در ميان وسايل خود بازداشت شده‌اند. ايران عراق را متهم مي‌كند كه در حال حمايت از خواست‌هاي جدايي طلبانه ايرانيان عرب زباني است كه در استان نفت خيز خوزستان ايران زندگي مي‌كنند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
عراق در حال آمادگي
زبان اصلي : انگليسي شماره : ‌٠٠٠٠١٢
منبع : واشنگتن پست / رولندايوانزو - روبرت نواك / فكه [ عراق]
‌٢٨/٩/١٣٥٨- ‌١٩٧٩-12- ‌١٩
مترجم:عمالدالدين قاسميپناه
منبع خبر
در مرزهاي جنوب شرقي عراق با ايران، كه راديو تهران آن را صحنه درگيري‌هاي تن به تن ميان نيروهاي دو كشور تصوير مي‌كند، مسلما جنگي وجود ندارد اما شواهدي مبني بر " اعتماد و قدرت" ارتش عراق موجود است.

ما [ نويسندگان اين مقاله] به وسيله جيپ و هلي‌كوپتر ديدار يك روزه‌اي را در طول صد كيلومتر مرز مشترك، جايي كه ايران ادعا كرده محل نفوذ عميق و خونين شب هنگام سيزده دسامبر عراق است، انجام داديم. در حقيقت آرامش بر اين بيابان نفت خيز، كه ماه دسامبر آن همچون بهاران است، حاكم بود.

در اين نواحي نشانه‌اي از صورت گرفتن عملياتي در زمان اخير و يا " آمادگي" براي عملياتي در آينده وجود نداشت. تنها در فاصله شصت كيلومتري از مرز بود كه ما " ظهور " اندكي از ارتش عراق را به شكل يك مانور آموزشي شاهد بوديم. اما افسران عراقي در منطقه فكه ابراز اطمينان كردند ارتش ايران كه زماني قدرتمند بود، اكنون در آشفتگي و نابساماني است و حريفي براي ارتش عراق محسوب نمي‌گردد.

جنگ مرزي [ مورد ادعاي ايران] برخلاف قدرت جديد ارتش عراق خيالبافي است. عراق، اين كشور چپ‌گرا و ضدغرب اما در عين حال ضدكمونيست [ كه با قدرت استبدادي اداره مي‌شود] به صورت نيروي نظامي برتر منطقه خليج فارس درآمده است.

گزارش‌هاي ايران درباره وقوع نبردهاي سنگين در اين منطقه، كه از سوي عراق با عنوان مطالب كاملا ساختگي تكذيب مي‌گردد، بهره بسيار اندكي از واقعيت با خود دارد و اين امر توسط افسران عراقي اين ناحيه در حضور ما مورد تاييد قرار گرفت.

قايق‌هايي از افراد عراقي به مرز نزديك مي‌شوند و يا عملا از آن [در نزديكي شهر العماره] عبور مي‌نمايند. عراقي‌ها ادعا مي‌كنند كه آنها فقط " ماهيگير" هستند ولي ايراني‌ها مي‌گويند اينها عناصر نفوذي‌اي هستند كه براي تحريك ايرانيان عرب زبان خوزستان[ كه بغداد براي عصباني كردن تهران آنجا را عربستان مي‌خواند] اعزام شده‌اند. البته به خاطر حضور اين ماهيگيران، تبادل آتش محدود مسلسل و خمپاره بين مرزداران دو طرف صورت گرفته، اما به گفته عراقي‌ها هيچ صدمه، خرابي و يا تلفاتي به بار نيامده است.

اين مطلب زمينه " حقيقتي" را داراست، حتي اگر به همين دليل باشد كه در منطقه هيچ گونه علايمي حاكي از اقدام نظامي و يا حتي تحرك قوا وجود ندارد. در حالي كه ما از اين منطقه مهد تمدن بشر در نزديكي محل اتصال دجله و فرات كه همچنين ادعا مي‌شود محل باغ عدن است ديدار مي‌كرديم . . . هيچ تانكي، توپخانه‌اي و يا جابجايي و تحرك نيرويي مشاهده نكرديم. ما به طور اتفاقي، حدود شصت كيلومتر دورتر از مرز و در پايگاه هوايي " الشاعربا" شاهد اجراي يك مانور آموزشي بوديم. پايگاه مملو از ميگ‌هاي روسي و هواپيماهاي ترابري بزرگ بود كه از داخل آن سربازان زبده نيروي دريايي در حال پياده

شدن بودند.

يك افسر عراقي گفت:" شرط مي‌بندم كه شما فكر مي‌كنيد ما آماده تهاجم به ايران هستيم."

هنگامي كه خبرنگار در پايگاه هوايي " الشاعربا" حجم زياد هواپيماها و نيروهاي عراقي را مشاهده كرد، او با عجله توضيح داد" اين [نيروها] صرفا براي يك مانور مشترك هوايي دريايي است." در پايان روز همه اين نيروها از آن جا رفته بودند.

گردان يكم از تيپ بيست و هفتم مكانيزه مانور آن روز را ادامه داد و فرمانده آن سرهنگ دوم عبيدالجبوري ادعا كرد كه

افراد او به سادگي حريف واحدهاي باقيمانده ارتش شاه خواهند بود. او گفت :" ارتش ايران كنار گذاشته شده است. آنها نقشي در كشورشان ندارند." عراق فكر مي‌كند كه واحدهايي از ارتش ايران در طول مرزها وجود ندارد و تنها " پاسداران

خميني"، كه با اين نام تحقير مي‌شوند، و نيز نيروهاي ژاندارمري در پاسگاه‌هاي مرزي‌ مستقر هستند كه اين خود، دليل ديگري براي " اطمينان" [عراق] است.

سرهنگ ماهر الرشيد افسر ارشد ستاد از بغداد با اشاره به [گفته‌هاي] يك كارشناس اطلاعاتي ايراني خاطرنشان مي‌كند:" اجازه دهيد مطلبي را به شما بگويم. مرداني كه در اين پست‌هاي مرزي [ايران] هستند هنوز به شاهنشاه خودشان عشق مي‌ورزند.

ژاندارم‌ها هميشه اين گونه بوده اند. آنها براي [امام] خميني نخواهند جنگيد."

در جنگ‌هاي مرزي سال ‌١٩٧٤ ، عراق از ترس دخالت متحدان شاه يعني تركيه، پاكستان و حتي آمريكا خود را كنار كشيد، اما اكنون به گفته يك سرهنگ عراقي:" ايران تنهاست و متحدي ندارد؛ بگذار آنها برخي تلاش‌ها را صورت دهند و ما از آنها پذيرايي خواهيم كرد."

به نظر مي‌رسد افسران عراقي براي روبرو شدن با " پاسداران خميني" انگيزه كافي دارند و رهبران آنها در بغداد از تجزيه احتمالي ايران استقبال مي‌نمايند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.