nasirirani

اجراي طرح اتصال فيبرنوري به منازل

Recommended Posts

به گفته مدير طرح اتصال فيبرنوري به منازل و ساختمان‌هاي تجاري در دانشگاه صنعتي شريف اين طرح سعي دارد روش‌هاي نوين دسترسي چندگانه بر اساس تقسيم كد به منازل را معرفي كند.

جواد صالحي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: فاز اول اين پروژه با تامين بودجه توسط سازمان گسترش و نوسازي صنايع پيشرفته وزارت صنايع و معادن بعد از حدود يك سال به پايان رسيده است و فاز دوم طرح آغاز شده و اميدواريم در چند ماه آينده به انجام برسد. وي تصريح كرد: نكته مهم فراگيري تكنولوژي اتصال فيبرنوري به منازل در روند تكامل شبكه‌هاي مخابراتي در سال‌هاي نه چندان دور در آينده است زيرا با اين كار امكان ارسال حجم بسيار بالايي از اطلاعات فراهم خواهد شد و در نتيجه مي‌توان سرويس‌هاي نويني را براي مشتركان شبكه‌هاي مخابراتي معرفي كرد كه مهم‌ترين آنها ارسال تصوير و سيستم‌هاي زنده تصويري است.
صالحي افزود: از آنجا كه با اين تكنولوژي حجم فيبرنوري بالا خواهد رفت مي‌توان محتواي ميليون‌ها كتاب را در عرض چند ثانيه براي مشتركان ارسال كرد. زماني كه فيبرنوري به منازل و ساختمان‌هاي تجاري كشيده شود انقلاب عظيمي درباره شبكه‌هاي مخابراتي و دنياي ديجيتالي اتفاق خواهد افتاد و آنهايي كه به اين تكنولوژي دسترسي دارند از نظر احاطه به اقتصاد و اطلاعات جهاني جامعه‌اي مدرن خواهند داشت.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: در فاز اول طرح بررسي شبكه‌ها و پياده‌سازي يك نمونه از شبكه‌هاي فيبر نوري به منازل و به ويژه گذاشتن سرويس‌هاي نوين مثل iptv و سيگنال‌هاي sth كه در مخابرات خيلي مطرح هستند و ترافيك اينترنتي متفاوت‌تري را ارايه مي‌دهند، انجام و نشان داده شد كه مي‌توان از شبكه‌هاي فيبر نوري به بهترين نحو استفاده كرد. در اين فاز شبكه نوري براساس تقسيم طول موج نور كه يكي از تكنولوژي‌هاي مطرح جهان است بررسي شد.

وي تصريح كرد: خوشحاليم مطرح كنيم كه جزء معدود گروه‌هاي شناخته شده در سطح جهان به‌عنوان يكي از پيشروترين مراكز آزمايشگاهي درباره ارائه ايده‌هاي نوين در زمينه دسترسي چندگانه براساس تقسيم كد يا cdma نوري هستيم. او افزود: آزمايشگاه‌ شبكه‌هاي نوري دانشگاه صنعتي شريف موفق شده است تاكنون بيش از 40 مقاله در ژورنال‌هاي ieee به چاپ برساند و دو امتياز انحصاري را كه در آمريكا به ثبت رسانده دريافت كند.

او با بيان اين كه مباحث تئوري و بنيادين طرح بررسي شده است و در آزمايشگاه‌ در حال نمونه‌سازي به‌عنوان يكي از عمده قدم‌هاي اين طرح هستيم، افزود: به دليل تحريم‌ كشور تامين برخي ادوات پيشرفته نوري مشكل است و زمانبندي ما را براي اتمام اين طرح به تاخير انداخته است؛ با اين شرايط موفق به تهيه خيلي از تجهيزات اوليه شده‌ايم. با دسترسي به تعدادي ديگر از ادوات پيشرفته نوري تا پايان طرح بيش از يك سال باقي نمانده است.
صالحي همچنين اظهار كرد: با اجراي اين طرح نشان خواهيم داد مي‌توانيم چنين فن‌آوري پيشرفته‌اي را پيش از فراگيري در دنيا به عنوان كشوري پيشرو در اين حوزه داشته باشيم. البته عملياتي شدن آن منوط به اين است كه دولت و وزارت ict بخواهند آن را پياده‌سازي كنند. او گفت: اين يك پروژه ملي است كه از ما خواسته شده مفاهيم بنيادين و تكنيك‌هاي جديدي كه با آن‌ها آشنا هستيم را به عنوان نمونه پياده‌سازي كنيم و چون اين طرح، طرحي نيست كه با سرمايه اندك عملياتي شود براي سرمايه‌گذاري عزم ملي را مي‌طلبد.
اين استاد دانشگاه معتقد است: كشوري كه در اين زمينه سرمايه‌گذاري نكند و اين موضوع را جدي نگيرد در سال‌هاي آينده كه فيبر نوري در كشورهاي ديگر به منازل كشيده شود، عقب‌افتادگي فاحشي با آن كشورها پيدا خواهيم كرد. در نتيجه براي تصميم گيران كشور به ويژه در حوزه مخابرات بسيار مهم خواهد بود كه فيبر نوري تا منازل را جدي بگيرند.
او تصريح كرد: رقابت بسيار بزرگي در سطح اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي در اين زمينه اتفاق خواهد افتاد و از آنجا كه دانشكده برق دانشگاه صنعتي شريف و آزمايشگاه‌ شبكه‌هاي نوري در اين زمينه در جهان شناخته شده است بايد از اين امكان استفاده كرد تا كشور ما پيشرو در اين تكنولوژي نوين باشد. مجري طرح اتصال فيبر نوري به منازل و ساختمان‌هاي تجاري خاطر نشان كرد: نبايد طوري باشد كه ديگران تكنولوژي را معرفي كنند، كارهاي بنيادي مربوطه را انجام دهند، استانداردها را توليد و استفاده كنند و ما به عنوان يك كشور جهان سومي از آن‌ها بخواهيم تجربياتشان را در اختيارمان قرار دهند.
او گفت: بايد با تغيير در طرز تفكر قدم‌هايي اساسي برداريم تا خود به‌عنوان توليدكننده درصدد گسترش اين فن‌آوري در ديگر كشورها برآييم. تفاوت بين يك كشور پيشرفته با جهان سومي در همين موارد است. وي با تاكيد بر اين كه براي ايران و ايراني شايسته نيست به‌عنوان جهان سومي شناخته شود، اظهار كرد: اگر مدعي تمدن سازي هستيم و در روند تكامل تمدن بشري نقش داشتيم يكي از ابزارهايي كه براي ايران افتخارآفرين خواهد بود اين است كه در مقوله پژوهش و معرفي تكنولوژي‌هاي نوين نيز پيشگام باشد. اين در نوع طرز فكر ديگران در مورد ايراني‌ها تاثير بسيار مثبتي خواهد داشت.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.