Davood

تاپیک جامع هواگردهای بدون سرنشین (U.A.V/ Unmanned aerial vehicle)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

ارتش امریکا از فناوری جدیدی در سیستم‌های ویدیویی خود بهره مي برد که به کمک آن می‌تواند به راحتی اطلاعات ویدیویی و تصاویر ضبط شده و یا لحظه‌ به لحظه‌ای که یک پرنده‌ی بدون سرنشین در حال پرواز از منطقه‌ای برمی‌دارد، دریافت کرده و به صورت بسیار مناسبی قابل مشاهده نماید. فناوری OSRVT که بر روی بیشتر UASهای امریکا در عراق و افغانستان نصب شده است، در دویستمین تلاش ممتد محققین سازنده‌ی آن به بهترین نتایج ممکن خود در طول طراحی دست یافت. این سیستم توانست علاوه بر ایجاد یک ترمینال گیرنده و فرستنده‌ی بسیار قوی و سریع بین هدایت‌کننده‌ی پرنده بر روی زمین و پرنده در هوا، نقشه‌ای را در اختیار هدایت‌کننده قرار دهد تا بتواند بردی که در آن تصاویر با کیفیت مطلوب قابل دسترسی هستند، در نظر داشته باشد و بر اساس آن باقی ماموریت را طراحی نماید. این سیستم در مناطقی که ارسال تصاویر از کیفیت مناسب بر خوردار نباشد، امکان ضبط تصاویر تا 5/2 ساعت را نیز داراست. سازندگان این سیستم هنوز آن را کامل ندانسته و بر روی گوشه‌های تاریک مانده‌ی طرح مشغول به کارند.

منبع: www.spacemart.com
www.avia.ir

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ولی اون پهپاد نیروی دریایی سپاه پاسداران که به مدت 20 دقیقه از ناو هواپیمابر آمریکایی فیلم برداری کرد هم فیلم دریافتی را بصورت مستقیم به مرکز فرماندهی پهپاد ارسال میکرد. :-?

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سيستم هدهد تمام تحركات نيروي دريايي امريكا را زير نظر دارد و بصورت انلاين تصاوير آن را ارسال مي كند.البته بخشي از اين سيستم را پهبادهاي دوربين دار (كه داراي دوربينها و سنسورهاي پيشرفته هستند) تشكيل مي دهند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ولی اون پهپاد نیروی دریایی سپاه پاسداران که به مدت 20 دقیقه از ناو هواپیمابر آمریکایی فیلم برداری کرد هم فیلم دریافتی را بصورت مستقیم به مرکز فرماندهی پهپاد ارسال میکرد. :-?


آخرشم من نه این فیلمو تونستم پیدا کنم
و نه اون آرم سپاه که به کشتی آمریکا زدن
البتهعکس از پهباد دیدم بالای ناو آمریکا.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من این فیلم رو دارم ولی فقط 5 دقیقه آخر هست. فیلم تا اونجایی هست که 6 فروند اف18 و یه فروند آواکس و یه فروند بالگرد برای رهگیری پهپاد بلند میشن!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اصلا نگران نباشید . لینک فیلم همینجا هست که می تونید به صورت انلاین همین پهباد سپاه رو که از ناو هواپی... فیلمبرادری می کنه رو ببینید . تقریبا 4 دقیقه است : http://www.youtube.com/watch?v=TS-MHvDylUo مطلب جالبی بود حامد جان . دستت درد نکنه . :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خيلي خوب بود . ممنون! ميگم توازن خوبيه !!!! يه پهپاد و اون همه تسليحات مخصوصا آواكس!!! :mrgreen: :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون از اقا حامد و كركس جان راستي دوستاني كه مي خواهند فيلم هاي youtube رو دانلود کنند به این سایت برن www.keepvid.com و لینک مورد نظر خود را بدن و دانلود کنند .ممنون :mrgreen: :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مي شه بگيد فيلمي كه تو اون سايت كه معرفي كرديد رو چه جوري مي شه دانلود كرد؟؟؟ :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مي شه بگيد فيلمي كه تو اون سايت كه معرفي كرديد رو چه جوري مي شه دانلود كرد؟؟؟ :evil:



عزبز از همين سايتي كه گفتم ديگه البته اين فيلم رو خودمم نتونستم دانلود كنم چون فقط كيفيت پايين داشت ولي فيلم هاي ديگرو كپي پيست كن اون بالاي سايت اون پايين لينك دانلود مي ده. :mrgreen: :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اصلا نگران نباشید . لینک فیلم همینجا هست که می تونید به صورت انلاین همین پهباد سپاه رو که از ناو هواپی... فیلمبرادری می کنه رو ببینید .
تقریبا 4 دقیقه است :

http://www.youtube.com/watch?v=TS-MHvDylUo


مطلب جالبی بود حامد جان . دستت درد نکنه . :mrgreen:

دوستان سلام
ممنون کرکس جان
من اینو دیده بودم

خيلي خوب بود . ممنون!
ميگم توازن خوبيه !!!! يه پهپاد و اون همه تسليحات مخصوصا آواكس!!! :mrgreen: Mr. Green

دوست عزیز همین جور کشکی نبوده که پهپاد بره بالای سر اونها اونا هم نتونن شناساییش کنن
این جور پرواز ها مثل همون قایق گشتی سپاه که از ناو آمریکایی مسیرو وسوالاتی رو پرسیده بود عرف آبهای آزاده و گرنه پهپاد چیزی نیست که نتونن شناسایش کنن

ممنون از اقا حامد و كركس جان راستي دوستاني كه مي خواهند فيلم هاي youtube رو دانلود کنند به این سایت برن www.keepvid.com و لینک مورد نظر خود را بدن و دانلود کنند .ممنون Mr. Green Embarassed

ممنون برنا جان
من خیلی وقته از این سایت استفاده میکنم در حدی که خود سایت آی پی منو شناسایی کرده و به عنوان یه کاربر فعالش تا لینک یوتوب رو اینتر میکنم واسه دانلود بهم میده

مي شه بگيد فيلمي كه تو اون سايت كه معرفي كرديد رو چه جوري مي شه دانلود كرد؟؟؟ Neutral

دوستان اگه نتونستید فیلم رو دان کنید بگید من اونو به صورت wmv دارم براتون آپ کنم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=center]تصویر[/align]

روباتها در سالهای اخیر و به جهت توسعه بی سابقه دانش تولید متنوع آنها به شدت مورد توجه سازمانهای گوناگون از جمله نهادهای نظامی قرار گرفته اند تا آنجا که اخیرا مباحثی درخصوص طراحی و ساخت روباتهای پرنده با الهام از سنجاقکها و با قابلیت پرواز سریع مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نظر می رسد روزی فرا خواهد رسید که نظامیان کشورهای مختلف از ریز روباتهای پرنده ای استفاده کنند که به پیشرفته ترین فناوریهای شناسایی کننده نظیر حسگرهای فوق حساس و دوربینهای تیز بین مجهز باشند.

با این حال این الزام اجتناب ناپذیر وجود دارد که چنین روباتهایی بتوانند موانع موجود در اطراف خود را شناسایی و بهترین مسیریابی ها را نیز انجام دهند. این روباتها باید قادر باشند تا تجهیزات مختلف که شاید سنگینی و حجم قابل توجهی نیز داشته باشند را نیز حمل کنند. از آن گذشته این روباتها باید آنقدر قدرتمند باشند تا برای مدت طولانی در هوا پرواز کرده و با موفقیت به مقصد مورد نظر برسند.

در این میان نظرات مختلفی مطرح می شود. گروهی از محققان بر این باور هستند که ممکن است کلید اصلی برای تحقق چنین پروژه ای در ساختار پروازی سنجاقکها نهفته باشد. سنجاقکها یکی از حشرات پیچیده ای محسوب می شوند که برای پرواز ماهرانه در ارتفاعات مختلف از چهار بال خود و به صورت مستقل از هم استفاده می کنند. این ویژگی به حشره امکان می دهد تا حرکات پروازی منحصربفردی آن هم در سریعترین زمانهای ممکن داشته باشد.

محققان در بررسیهایی که از این حشره به عمل آورده اند دریافته اند که سنجاقکها می توانند در کوتاهترین زمان ممکن حرکات مختلفی نظیر پرواز در ارتفاع پایین، سر خوردن در هوا و حرکت به عقب را انجام دهند.

در این میان گروههای تحقیقاتی متعددی دست به کار شده اند. یکی از این گروهها شامل دانشمندانی از کالج دامپزشکی سلطنتی انگلیس و دانشگاه اولم آلمان می شود. دانشمندانی که از این دو دانشگاه همکاری جالب توجهی را آغاز کرده اند اخیرا سنجاقک روباتیکی ساخته اند که با استفاده از آن امکانی همچون اندازه گیری جریان هوای بالا و زیر سطح بالها در چرخه های حرکتی و پروازی متفاوت حشره وجود فراهم شده است.

دانشمندان این پروژه امیدوارند تا با استفاده از نتایج این بررسیها دریچه ای مطمئن به سوی طراحی و ساخت روباتهای سریع حرکت باز کنند.

منبع

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين يك نمونه است و از اين رباتها انواع زيادي ساخته شده. icon_cool

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هواپيماهاي بدون سرنشين از بازوان پرتوان هر ارتش و يا يگان‌هاي اطلاعاتي هستند كه وجودشان بسيار حائز اهميت است.
بر آن شديم تا مختصري از تاريخچه اين موجودات باهوش مصنوعي را معرفي كنيم. كشور عزيزمان ايران به‌دليل موقعيت راهبردي و هم مرزي با چندين كشور مختلف و همچنين دخالت‌هاي بي‌جاي كشورهايي چون آمريكا در منطقه مي‌تواند بهترين استفاده‌ها را از اين هواپيماها بكند. باشد كه اين همت بلند اساتيد هوافضاي كشور به ثمر نشسته و ايران به پيشرفته‌ترين هواپيماهاي بدون سرنشين دست پيدا كند.

سابقه به وجود آمدن هواپيماهاي بدون سرنشين به جنگ جهاني اول بر مي‌گردد و حتي برخي از مورخين بحث آن رابه كمي پس از ساخت نخستين هواپيماي دنيا توسط برادران رايت مربوط مي‌دانند ولي از لحاظ عملي و به فرم كنوني، نخستين هواپيماي بدون سرنشين كه از نوع هدف پرنده بود، در سال 1948 به نام XQ2 توسط شركت رايان آئروناتيكال (آمريكا) ساخته شد.

پس از آن تمامي كشورهاي دنيا به ضرورت ساخت و پيشرفت در اين فناوري پر سود پي بردند و با صرف بودجه‌هاي كلان شروع به تحقيقات و ساخت انواع گوناگون هواپيماهاي بدون سرنشين كردند.

هواپيماهاي بدون سرنشين يا همان يو-اي-وي‌ها (مخفف كلمه Unmanned Air Vehicle) مزاياي بسياري نسبت به هواپيماهاي عملياتي با سرنشين دارند، به‌دليل ابعاد كوچك‌تر نسبت به هواپيماهاي معمولي طبيعتاً هزينه ساخت آنها بسيار پايين است، امكان مداومت پروازي طولاني تري دارند، رادارهاي دشمن نمي‌توانند آنها را رديابي كنند و حتي درصورت رديابي، انهدام آنها كار بسيار مشكلي است.

يكي از نكات بسيار مهم، امنيت اطلاعاتي آنها در مقابل هواپيماهاي معمولي است. به‌عنوان مثال اگر در جنگي هواپيمايي را بزنند، علاوه بر ضررهاي مالي، احتمال اسارت خلبان نيز مي‌رود و در اين صورت مسئله امنيت اطلاعات نيز بحراني مي‌شود.

اساساً يكي از اهداف ساخت اين پرنده‌هاي كوچك و تيز پرواز، كاهش ميزان تلفات انساني است. مزاياي بسيار ديگري نيز مانند قابليت مانور بيشتر، نبودن فشارهاي فيزيولوژيكي بر اثر ارتفاع يا شتاب G به خلبان و... از موارد قابل ذكر است.

بايد توجه داشت آنچه امروز UAV ناميده مي‌شود نوع تكامل يافته هواپيماهاي بدون سرنشين است كه به‌عنوان هدف پرنده در تمرينات تيراندازي زمين به هوا و يا هوا به هوا استفاده مي‌شد و غالباً هم اين اهداف پرنده با نام درون (Drone) شناخته مي‌شدند.

پس از ساخت اولين هدف پرنده تقريباً نگاه ويژه‌اي به انواع ديگر پرنده‌هاي بدون سرنشين نشد تا سال 1962 كه روابط آمريكا و كوبا دچار بحران شد.

ايالات متحده آمريكا براي حمله، احتياج به عكسبرداري دقيق از مناطق راهبردي دشمن داشت و حتي هواپيماي معروف جاسوسي آمريكا U-2 (ملقب به اژدها خانم يا Dragon Lady) نيز توسط آتشبارهاي ضدهوايي كوبا منهدم شد و تشنج سياسي دامنه داري را به وجود آورد.
اين موضوع آمريكا را بر آن داشت تا به فكر استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشيني بيفتد كه قادر باشند وظايف هواپيماهاي جاسوسي آمريكايي را به‌عهده بگيرند؛ يعني عكسبرداري، فيلمبرداري و در كل گردآوري اطلاعات لازم از مواضع حياتي دشمن.

در آن زمان آمريكا از مدل هواپيماهاي بدون سرنشين BQM-34A استفاده كرد و تمامي آنها را به دوربين فيلمبرداري و ساير لوازم ضروري ديگر مجهز ساخت. گرچه فكر استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين براي مقاصد جاسوسي در بحران كوبا شكل گرفت ولي به سبب آنكه اين بحران ظرف مدت اندكي پايان پذيرفت، UAVهاي آمريكايي هرگز بر فراز كوبا به پرواز در نيامدند.

البته تنها چند سال بعد آمريكايي‌ها رسوايي بزرگي به بار آوردند. براي نخستين بار در سال 1965 در پكن، سه فروند از هواپيماهاي UAV اكتشافي را جمهوري خلق چين به نمايش گذاشت كه به گفته كارشناسان متعلق به آمريكا بود و براي جاسوسي وارد قلمروي هوايي چين شده بودند و از اين زمان به بعد تمامي كشورهاي دنيا پي به مسئوليت اصلي هواپيماهاي بدون سرنشين بردند.

هم اكنون نيز كه بسياري از كشورها مانند آمريكا، روسيه، رژيم اشغالگر قدس، فرانسه، انگلستان و... به اين فناوري دست يافته‌اند، با توجه به نرخ پيشرفت فناوري هوافضا مي‌توانيد در ذهن خود فرض كنيد كه شايد در هر لحظه چندين پرنده در آسمان كشورمان و يا كشورهاي ديگر در حال گشت زني و جاسوسي هستند.

حتي چند سال پيش نيز يكي از هواپيماهاي بدون سرنشين رژيم اشغالگر قدس در خاك ايران و در استان سمنان سقوط كرد تا چهره اصلي اين رژيم غاصب بيش از پيش نمايان شود. با اين توصيفات بهتر است به معرفي برخي از انواع هواپيماهاي بدون سرنشين بپردازيم.


هواپيماهاي بدون سرنشين جاسوسي-عكسبرداري
همانگونه كه اشاره شد اين هواپيماها از قديمي‌ترين نوع UAVها محسوب مي‌شوند كه طرح ساخت آنها از سال 1962 آغاز شد. UAVهاي ويژه شناسايي و عكسبرداري همانگونه كه از نامشان پيداست، به قلمروي هوايي دشمن نفوذ مي‌كنند و از مواضع مورد نظر عكسبرداري مي‌كنند.فيلم‌هايي كه از اين هواپيماها به دست مي‌آيد در لحظه به مراكز فرماندهي زميني، ماهواره‌ها و يا هواپيماهاي مادر مخابره مي‌شوند و در بيشتر اوقات هيچ اطلاعاتي در خود هواپيما نگهداري نمي‌شود تا درصورت انهدام توسط دشمن، اطلاعاتي از نحوه عمليات و هدف عمليات در دست نباشد.

در بيشتر نمونه‌هاي هواپيماهاي بدون سرنشين دوربين‌هايي تعبيه شده تا خلبانان و افرادي كه مسئوليت هدايت اين پرنده را دارند به نحو احسن راه را تشخيص دهند. UAVهاي كنوني به قدري پيشرفته شده‌اند كه در هر شرايط آب و هوايي، روز يا شب به انجام عمليات مي‌پردازند و همچنين با بهره گيري از فناوري رادارگريزي (Stealth) در انواع مختلف كاهش سطح مقطع راداري، مواد جاذب امواج رادار و.... براي رادارهاي دشمن يك كابوس هستند.

هم اكنون پيشرفته‌ترين هواپيماي بدون سرنشين جاسوسي دنيا متعلق به آمريكاست. اين هواپيما كه لقب شاهين جهان (Global Hawk) را دارد، مي‌تواند در بازه‌هاي زماني بسيار بالايي پرواز كند و به انجام مأموريت‌هاي مختلف بپردازد.

هواپيماهاي بدون سرنشين تحقيق و اكتشاف

باور كردن استفاده‌هاي غيرنظامي از اين پرندگان سخت است، ولي براي اولين بار ناسا چنين طرحي را عملي كرد. مركز تحقيقات درايدن (يكي از مراكز ناسا كه مطالعات مربوط به هواپيمايي و هوانوردي در آنجا انجام مي‌شود) در سال 1975 پس از پايان طرح‌هاي مقدماتي شروع به ساختن UAVاي به نام ميني اسنيفر كرد.

اين هواپيما بايد تا ارتفاع 100 هزار پايي اوج گيري مي‌كرد و در آنجا وظائف گوناگوني چون نظارت و مراقبت (غير نظامي)، نمونه برداري از مواد آلاينده جوي، سنجش مقدار مواد شيميايي طبيعي و مصنوعي موجود در لايه‌هاي فوقاني اتمسفر و تحقيقات گوناگون هواشناسي را انجام مي‌داد و چنانچه اين امر محقق مي‌شد ديگر نيازي به هواپيماهاي پردردسر فوق العاده گراني مانند يو-2 و يا اس آر-71 نبود. ميني اسنيفر اولين هواپيماي بدون سرنشيني بود كه موتور راكتي داشت و از سوخت هايدرازين (N2H4) استفاده مي‌كرد.

اصولاً اين سوخت در راكت‌هاي فضايي، موتورهاي قراردهنده ماهواره در مدار و يا زيردريايي‌هاي شناوري كه در اعماق بسيار زياد براي مقاصد تحقيقاتي استفاده مي‌شود،به‌كار مي‌رود. مشكل اصلي مهندسان طراح، وزن بالاي تجهيزاتي بود كه روي ميني اسنيفر تعبيه مي‌شدند.

در هر حال اين هواپيماي بدون سرنشين نظامي ساخته شد. حال خدا مي‌داند كه استفاده‌هاي نظامي هم از آن شده است يا خير.

هواپيماهاي بدون سرنشين مزاحم‌شونده و منهدم‌كننده رادار


يكي از آرزوهاي ديرين برنامه ريزان امور دفاعي كشورها، اين بوده است كه سامانه‌اي را طراحي كنند تا در عين حال كه بيشترين ضايعه را براي تأسيسات راداري، به ويژه رادارهاي پدافند هوايي دشمن فراهم مي‌كنند، عوامل و امكانات دشمن قادر به شناسايي آن نبوده و به هيچ وجه نتوانند آن را از بين ببرند.اين UAVها با وجود ظاهر ساده و وزن پايينشان در جنگ‌ها نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌كنند و راه فراري براي دشمن باقي نمي‌گذارند.

ابتدايي‌ترين تحقيقات در اين زمينه در سال 1975 شروع شد. به اين هواپيماهاي بدون سرنشين مزاحم‌شونده (Harassment) مي‌گفتند. نحوه عمل اين هواپيماها در گذشته به اين صورت بود كه همزمان با نزديكي آن به محق راداري دشمن، راكت‌ها و موشك‌هاي منهدم‌كننده نيز پرتاب مي‌شدند.

در حالي كه روي صفحه رادار دشمن جز يك سري نقطه كه مرتباً تغيير مسير مي‌دهند و يك سري صداي«وز وز» چيز ديگري ديده يا شنيده نمي‌شود. آنگاه وقتي UAV به ارتفاع حدود 500 پايي رادار رسيد دشمن خطر را حس مي‌كند.

ولي اين ارتفاع براي عكس العمل بسيار كم است و در كمترين زمان UAV خود را به رادار رسانده و آن را منهدم مي‌كند. البته هواپيماهاي مزاحم‌شونده قديمي تنها زماني كه رادار روشن بود مي‌توانستند امواج را رديابي و هدف گيري كنند در حالي كه UAVهاي مدرن با استفاده از سامانه‌هاي موقعيت ياب ديگر روشن يا خاموش بودن رادار برايشان مهم نيست.
هواپيماهاي بدون سرنشين ضربتي
اينكه روزي بشود به منطقه تحت نفوذ دشمن راه يافت و بدون كوچكترين تلفات جاني اهداف را منهدم ساخت مسلماً براي هر ارتشي لذت بخش است. به همين خاطر نمونه‌هاي گوناگوني از UAVها ساخته شد كه نتها در آنها تسليحات انفجاري و سيستم‌هاي هدايت‌كننده بود.

اين هواپيماها تقريباً مانند موشك‌هاي هدايت‌شونده از هواپيماي مادر جدا مي‌شدند و يا از سكوهاي پرتاب، پرواز مي‌كردند و مانند يك راكت يا موشك خود را به اهداف مي‌زدند. نمونه چنين UAVهايي دردهه 70 ساخته شدند؛ مانند موشك‌هاي ماوريك، هوبوس و يا شرايك.



منبع:همشهري آنلاين

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.