reza4087

موشک ضد زره ای.جی.ام-124 وسپ ( AGM-124 / Wasp)

Recommended Posts

آشنایی با موشک ضد زره وسپ Wasp


وسب موشک مدرن و جدیدی است که برای مقابله با نیروهای زرهی ساخت شوروی ساخته شده است. این موشک ساخت ناتو و از نوع هوا به زمین میباشد و می تواند در شب و در شرایط جوی نامناسب نیز مورد استفاتده قرار گیرد.

وسب ساخت کمانی هیوز امریکا بوده و علاوه بر رادار ظریف میلیمتری مجهز به جستجوگر های مادون قرمز است. هر موشک وسپ 1.5 متر طول و 20 سانتیمتر قطر دارد.وزن هرکدام از این موشک ها 45 کیلوگرم است.

با این ترتیب وسپ را میتوان یک مینی موشک ضد تانک دانست که همراه با دیگر سلاح هابرای مقابله با نیروهای زرهی شوری ساخته شده است.

1%7E109.jpg

البته لازم به یاد آوری هست که نیروی هوایی ایالات متحده تا کنون سلاح های مختلف و متنوعی برای مقابله با تانک های روسی طراحی کرده است ولی در این میان موشک وسپ از توانایی های بیشتری برخوردار بوده وبرتری زیادی دارد.باید توجه داشت که وسپ اسلحه جدیدی است که مطالعات و تحقیقات بیشتر ی بر روی آن در حال انجام است.

برای مثال تا کنون هیچ موشکی نتوانسته با رادار خودش وسیله نقلیه ایی را در زمین کشف کند, ولی اگر وسپ بتواند به تنهایی چنین کاری را انجام دهد تعداد 50000 تا 100000 عدد از آن ساخته خواهد شد و پروژه آن در ردیف پروژه های بیلیون دلاری جای خواهد گرفت.
این موشک را میتوان بر روی انواهع هواپیماهای جنگنده مثل: A-10/A-7/F-16/F-111/F-4/ تورنادو/ هاریر/ جگوار/میراژ وحتی آلفا جت نصب نمود.بدین ترتیب مجموعه ایی از 12 فروند موشک به وزن 1090 کیلوگرم را میتوان در زیر هر بال سوار کرد.

هدف از ساخت این موشک نابود کردن تانک ها و ادوات زرهی دشمن در هر شرایطی هست. در روز یا شب و یا در دود و آتش میدان جنگ ! و به همین دلیل این سیستم هدایت موشک که مجهز به مدارات پیچیده الکترونیکی است. قلب سیستم های الکترونیکی این موشک را یک رادار میلیمتری( منظور طول موج امواج رادار است) و جستجوگرهای مادون قرمز تشکیل میدهند.

قسمت عمده بودجه نظامی این موشک صرف توسعه و تکامل این دو قسمت شده است.اطلاعات حاصل از رادار مزبور و سنسور های مادون قرمز به یک سیستم کامپیوتری انتقال یافته و باعث تصحیح مسیر پرواز میشود.

موشک وسپ می تو اند از هر زاویه ایی به هدف اصابت کند و لازم نیست هواپیمایی که وسپ را حمل میکند در جهت هدف حرکت کند.وقتی این موشک پرتاب شد, مستقل از اطلاعات هدفگیری مربوط به هواپیما بوده و با استفاده از سیستم ناوبری خود به حرکت ادامه داده و با حداقل خطا به هدف هدف میخورد. در هوای نامناسب موشک از حالت اتوماتیک خارج شده و درحالیکه اطلاعات لازم ر از رادارهواپیما دریافت میکند بسوی هدف پیش میرود.

تست سیستم رادار این موشک در سال 1981 آغاز شد. و اولین AGM -124 در 1983 مورد بهره برداری قرار گرفت. تولید انبوه برای 1987 پی ریزی شد. اما این طرح در اکتبر سال 1983 کنسل شد. بیشتر اجزا برنامه WAAM موفقیت کمی بدست آوردند.

WAAM مخفف جنگ افزار ضد زره با حیطه عمل وسیع

کمپانی هیوز به مستق از بوینگ بر روی موشک وسپ کارکرده است و از مهمترین مشخصات وسپ هیوز جستجوگر راداری ان است که از نوع پالسی بوده و در فرکانس 94 گیگاهرتز کار میکند.
نمونه این جستجوگر 94 گیگاهرتزی بش از 2 سال بر روی هلیکوپتر آزمایش شده است. وسپ بوینگ از رادار با امواج پیوسته CW استفاده میکند.موتور موشک وسپ بسیار شبیه به موشک تو TOW بوده ولازم نیست از ارتفاع زیاد رها شود.


مشخصات موشک وسپ:

Length : 1.52 m (5 ft)
Wingspan : 51 cm (20 in)
Diameter : 20 cm (8 in)
Weight : 57 kg (125 lb)
Range : 10 km (6.2 miles

یاداشت تکمیلی در مورد موشک ضد زره AGM-124 wasp

در 1975 نیروی هوایی ایالات متحده برنامه WAAM را به منظور توسعه جدید خانواده سلاح های هوا به سطح ضد زره که مورد استفاده برای هواپیماهای پشتیبان هوایی نزدیک باشد را به راه انداخت.

برنامه WAAM به توسعه و ساخت بمب های خوشه ایی ضد زره /ACM/ CBU-90/B و CBU-92 تحت نام ERAM یا جنگ افزرا هایی که برد آنها تعمیم داده شده, و موشک کوچک ضد زره وسپ (زنبور) منجر شد.

موشک WASP از دیگر جنگ افزار های برنامه WAAM پیشرفته تر بود و توسعه ساخت آن از 1979 زمانی که قراردای بین بوئینگ و هیوز بسته شد آغاز شد.وسپ یک موشک ضد زره کوچک بود که ذاتا" توسط شمار زیادی از جنگنده های ضربتی با عنوان مهمات خوشه ایی بارگذاری و حمل میشد.

طراحی بوئینگ ظاهرا" موفق نبود! بنابر این نیروی هوایی ایالات متحده طرح AGM-124 را برای موشک وسپ هیوز تعیین کرد.
AGM-124 یک موشک جمع و جور شده با بالهای تا خورده بود. بالها برای داشتن استحکام بیشتر به صورت چندین موشک در یک غلاف پرتاب( شلیک) جاسازی شده بودند.

تصویری از بالهای تا خورده و باز شده موشک وسپ (زنبور)
2%7E96.jpg
3%7E93.jpg


این غلاف از قبل برای پرتاب همزمان چندین موشک (بیش از 10 موشک) وسپ, زمانی که یک زره پوش دشمن در یک فاصله مشخص آشکار می شد, طراحی شده بود.هجوم و ازدحام موشک ها( به همین خاطر نام زنبور به آنها داده شد) به این صورت بود که یک مدت زمانی پیش از برنامه پرواز به سمت محدوده هدف در هوا پرواز کنند , هر کجا هریک از موشک ها می خواست رادار موج میلیمتری خود یا راهنمایی نهایی خود (یعنی ) مادون قرمز را برای یک هدف خاص به کار میبرد.

تصویر غلاف پرتاب و موشک وسپ با بالهای بسته
4%7E86.jpg

هیوز تست های نهایی را بر یوی حسگر رادار موج میلیمتری را در 1981 آغاز کرد و اولیت تست پرواز تست پروازی AGM-124A تولید شده در ابتدای 1983 انجام شد.آن طرح اصلی برای شروع تولید AGM-124A در 1987 بود اما در اکتبر 1983 برنامه موشک WASP پایان پذیرفت.اجزای دیگر برنامه WAAM به استثنای موشک پرتاب شونده با سرعت بالای CBU-92/B موفقیتی نداشتند.

تخصصین هیوز و موشک AGM-124A
5%7E78.jpg
6%7E68.jpg

اما ساختار اصلی CBU-92/B در سلاح های BLU-108/B و بمب های خوشه ایی SFW CBU-97/B و CBU-105/B ظاهر شد.


منبع:
http://www.centralclubs.com/forum-f163/agm-124-t60463.html

ترجمه: سامان مردانی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote] از مهمترین مشخصات وسپ هیوز جستجوگر راداری ان است که از نوع پالسی بوده و در فرکانس 94 گیگاهرتز کار میکند.[/quote]
ممنون آقا رضا
مشخصه فرکانس 94 گیگا هرتز اینه که در این فرکانس رادار می تونه اجزا بدنه هدف رو از سنگریزه و شنهای اطراف اون تشخیص بده و توسط اونها منحرف نمیشه.
این دقیقا همون فرکانس رادار آپاچی لانگ بو هست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
منتقل شد .

اين موشك با اين توان رادار خيلي زودتر به دنيا اومد كه باعث شد موفق نباشه !

اگر اشتباه نكنم سامانه هاي ديگه مثل هلفاير و يا اون يكي انگليسيه اسمش يادم رفت از همين طول موجهاي ميليمتري بهره ميبرند .. و موفق ترند كه ميشه گفت در ادامه هين هستند با رفع مشكل .. اين نوع امواج توانايي تشخيص فلزات رو دارند و بخوبي اونها رو منعكس ميكنند ... كه اثر زمين توي اون حذف ميشه ..

اما نيازه تا به دقت به سمت هدف و در جهت صحيح اون شليك بشه .. در اين صورته كه ميتونه هدف رو بدرستي تشخيص بده و اگر نه گم ميكنه .

ولي براي عمليات ضد تانك خيلي مناسبه اي كاش ميشد براي كبراها بجاي اون راكتها چنين چيزهاي رو البته با دقت بالاتر ساخت ...

ها يادم اومد برايمستون ..

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون دوست عزیز مطلب جالبی بود . واریور جان موافقم شدیدا با نظرت . سیستم پرتاب غلافی موشکهای ضد زره برای نصب روی کبرا ایده بسیار مفیدیه . از راکتهای غیر هدایت شونده میشه سلاحی دقیق و زهر دار طراحی کرد .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تنها کاری که لازمه انجام بدیم اینه که بالچه های استابیلیزر راکت رو با بالچه های قابل هدایت عوض کنیم بعدش یه سنسور مادون قرمز ببیندیم روی کله راکت. باقی ش دیگه حله..... icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]دستت درد نکنه رضا جان،مقاله کاملی بود!
با نظر برادر کیانی کاملا موافقم،با این روش مشکل خاصی از نظر طراحی پیش نمیاد!
راه های مقابله:
راداری: اغتشاش و پارازیت راداری برای اخلال در رادار موشک
حرارتی: فیلر
لیزری: دود شدید همراه با حرکت سریع
تلویزیونی: خیلی ساده!تانک رو خواموش میکنید و کلاتون رو میچسبید و الفرار! icon_cheesygrin
[/color]
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]تلویزیونی: خیلی ساده!تانک رو خواموش میکنید و کلاتون رو میچسبید و الفرار! Laughing
[/quote]

البته برای گمراه کردن هدایت تلویزیونی میشه از دود استفاده کرد . یک حلقه ی دودی در اطراف تانک با نارنجکهایی که به اطراف پرتاب می شوند ایجاد می کنیم و تانک را تغییر موقعیت می دهیم . برای گمراه کردن هم میشه از چف استفاده کرد ولی یک راهکار موثر استفاده از سیستم های Hard Kill و APS ها می باشد که موشک را در نزدیکی تانک نابود می کنند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تلويزيوني خوبه ولي براي روز فقط كاربرد داره ! براي شب نميتونه جوابگو باشه ...
و اينكه اگر دود نكني و يه دود درست حسابي از قفلش نميتوني فرار كني ..
مگر اينكه استتار بر هم زننده داشته باشه ..

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فرار از دست هر موشکی با روش خاص خودش سخت نیست. از موشک هدایت تلویزیونی علاوه بر استتار و دود میتوان با پرتاب شراره های آتش که در یک لحظه با شدت نور باعث کور شدن لنز موشک بشن و با حرکت سریع تانک از زاویه دیدش خارج شد. این روش در برابر هدایت فروسرخ هم کاربرد داره و نیز دوربین دید شب رو هم کور میکنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.