RezaKiani

سامانه دفاع هوایی اسکای شیلد ( Sky Shield)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

اسکای شیلد یک سیستم دفاعی پیشرفته در برابر اهداف ارتفاع پست می باشد که توسط شرکت اورلیکن سوئیس طراحی و ساخته شده است. اورلیکن از سال 1999 به تملک راین متال آلمان درآمده و با عرضه اسکای شیلد یاد توپهای معروف 35 میلیمتری ضدهوایی خود را دوباره زنده کرده است.
اسکای شیلد مدافعین را قادر می سازد تا یک منطقه حساس را در برابر انواع هواگردهای مافوق صوت، زیرصوت، هلیکوپترهای هجومی، پهپاد و گلوله های توپ باهوش حفاظت کند.

اسکای شیلد می تواند اهداف کوچکی مانند راکتها و یا گلوله های توپ و خمپاره را ،حتی اگر از فاصله نزدیک شلیک شوند، رهگیری کرده و هدف قراردهد. این توانایی بدین معنی است که می توان اسکای شیلد را به عنوان یک مدافع عالی برای پایگاه های خط مقدم در برابر حملات نامتقارن یا تأسیسات زیربنایی (نیروگاه، سد،...) یک کشور بکارگرفت. هدف اصلی از طراحی اسکای شیلد حفاظت از سربازان و پایگاه های خطوط مقدم در مناطق آشوب زده مانند افغانستان و عراق می باشد.

اسکای شیلد برای حداکثر حفاظت از خدمه طراحی شده است. این سیستم سبک وزن و ماجولار از دو قبضه توپ کنترل از راه دور 35 میلیمتری، یک واحد هدایت آتش و یک پست فرماندهی به ظرفیت 2 نفر تشکیل شده است. پست فرماندهی را می توان در 500 متری توپها و رادار مستقر کرد تا در صورت استفاده دشمن از موشکهای ضدتشعشع آسیبی به خدمه توپ وارد نشود.

توپهای اسکای شیلد از نوع چرخان هستند و نواخت هر یک از آنها به 1000 گلوله در دقیقه می رسد. واحد هدایت آتش از واحد رادار و پست فرماندهی تشکیل شده است.

توپهای اسکای شیلد به صورت عملیاتی توسط 228 گلوله بارگذاری شده و آماده شلیک می باشند. این مهمات برای 20 درگیری کفایت می کنند و می توانند از پس یکی حمله گسترده هوایی برآیند. گلوله گذاری مجدد سلاح ها با حداقل نفرات و به سادگی و با سرعت انجام می پذیرد. این توپها می توانند هر گونه مهمات 35 میلیمتری متعارف را شلیک کنند.

اسکای شیلد دارای زمان واکنش بسیار کوتاهی است و از زمان کشف هدف تا درگیری با آن کمتر از 4.5 ثانیه طول می کشد. سرعت بالای دهانه و دقت زیاد به اسکای شیلد این توانایی را می دهد که همزمان با چند هدف درگیر شود.

تجهیزات اسکای شیلد در برابر اقدامات جنگ الکترونیک به خوبی حفاظت شده اند. واحد هدایت آتش از 2 دستگاه رادار استفاده می کند. رادار اول وظیفه دارد هواگردهای منطقه نبرد را بیابد و آشکار کند و رادار دوم هدفگیری توپها را برعهده دارد. این رادارها از یک نمایشگر تلویزیون بهره گیری می کند که در صورت نیاز می تواند تصویری مادون قرمز، لیزری یا معمولی از هدف را برای خدمه نمایش دهد.

اجزای اسکای شیلد در اندازه ای طراحی شده اند که بارگیری، حمل و نصب آنها به سادگی انجام شود و حمل آنها توسط هواپیما، کشتی و قطار امکان پذیر است. تمامی ماجولهای اسکای شیلد را می توان در یک هواپیمای سی-130 بارگیری کرد.

اسکای شیلد می تواند در فضای جبهه نبرد با یک سیستم تبادل اطلاعات و هدایت "سی-4آی" یا دیگر اسکای شیلدهای حاضر در منطقه یکپارچه شود و به صورت یک شبکه ضدهوایی واحد عمل کند. اسکای شیلد از برکت سیستم جستجو و هدفگیری سریع خود یک "تصویر هوایی محلی" تهیه می کند که اطلاعات آن می تواند دیگر توپهای مستقر در منطقه عملیاتی را تغذیه کند. این امر سبب می شود تا با اولویت بندی اهداف به صورت خودکار، با مؤثرترین شیوه از توپها استفاده شود. تبادل اطلاعات داخل این شبکه تقریبا در "زمان واقعی" صورت می پذیرد.

اسکای شیلد را می توان با یک موشک ضدهوایی برد کوتاه همراه کرد تا این موشک توانایی های سیتسم را برای مقابله با اهدافی که در خارج از برد مؤثر توپهایش هستند افزایش دهد.

در حال حاضر، اورلیکن تنها شرکت جهان است که توانسته پدافندی با قابلیت ضدموشک-ضدخمپاره با کالیبر35 میلیمترتولید کند. قرارداد این شرکت با دولت آلمان به 110 میلیون یورو می رسد که 33 میلیون یورو بابت هزینه های آموزش و تهیه مهمات را نیز به همراه دارد. نیروهای نظامی آلمان تصمیم دارند ،تا پس از اتمام آزمایشهای لازم، اسکای شیلد را در افغانستان و برای حفاظت از پایگاه های نظامی خود در برابر حملات راکتی و خمپاره ای طالبان بکارگیرند.

نویسنده:رضاکیانی موحد
منبع ماهنامه جنگ افزار شماره 58

NBS%2520C-RAM%252072dpi.jpg

Skyshield_AA.jpg

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون كياني جان

يك سوال:

حالا كه توانايي درگيري با هواگردهاي مافوق صوت رو داره با موشك هاي ضد تشعشع هم ميتونه درگير بشه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام

دوست عزیز رضا

از مطلب خوب شما متشکرم

این سیستم مشابه سیستم محافظ آسمان ایران (اسکای گارد )می باشد.

اما یک سوال آیا سیستم اسکای گارد ایران توپ 35 میلمیتری (معروف به توپ سماوات) را هم می توان با این سیستم ها از نظر کارایی مقایسه کرد

توپ اسكاي گارد ‪ ۳۵‬ميليمتري يك نوع از توپ‌هاي ضد هوايي‌مجهز به سيستم كنترل آتش است كه در صنايع "ايزايران" وابسته به‌وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح طراحي و ساخته شده است.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[color=brown]
توپ ضد هوایی اورلیکن Oerlikon[/color]

اورلیکن یک توپ ضد هوایی است که یدک کشیده میشود.این توپ توسط اولیکن کونتراوز ساخته شد. در ابتدا سیستم توپ اورلیکن 2 ZLA/353 ML بود که بعدا به GDF-001 تغییر پیدا کرد. این توسط در اواسط 1950 طراحی شد و هم اکنون حدود 30 کشور جهان از آن استفاده می کنند.
طراحی و ساخت:

سیستم از توپ های 35 میلیمتری اتوماتیک استفاده میکند اساسا توپ اورلیکن با 353MK طراحی شد اما اکنون از سری KD استفاده میکند.همینطور مجموعه توپ های 35 میلیمتری KD در تانک لئوپارد که پایه تانک T-55 - گپارد و مارکسمن به عنوان سلاح ضد هوایی به کار برده شده است. سیستم توپ اورلیکن می تواند با رادار کنترل آتش Super Fledrmaus ( سوپر فلدرموس) مچ شود که اخیرا در دهه 1970 ارتقا یافته این سیستم , سیستم اسکای گارد بود!
در سال 1980 یک مدل ارتقا یافته شده توپ اورلیکن بنام GDF-002 ساخته شد مشخص شد این توپ دارای دید ( هدف گیری) بهتری بود همچنین این توپ ارتقا یافته مجهز به سیتم کنترل قطع شلیک off-gun دیجیتال هدایت شونده بود. چند سال بعد یک نگارش سومی از توپ اورلیکن ساخته شد بنام GDF-003 بود که مشابه ورژن قبلی خود یعنی 002 بود با این تفاوت که بهبود های روی این توپ انجام شد مثل روغن کاری خود کار توپ و همچنین نصب کاور هایی (پوشش) بر روی توپ می توان نام برد.


در سال 1985 یک مدل دیگر ارتقا یافته از توپ ساخته شد. GDF-005 !!
توپ 005 پیشرفته بود. این سیستم از Gunking 3D تصویر ساز سه بعدی که توسط کامپیوتر کنترل میشد, بهره میبرد. همچنین توپ مذکور از یک پیدا کننده برد (محدوده) لیزری انسجام یافته و سیستم کنترل دیجیتال نیز استفاده میکرد.
معمولا این توپ ها توسط کامیون های 5 تنی 6*6 حمل میشوند.
سری های KD
توسعه سری KD در اواسط سال 1952 آغاز شد. برای توپ اورلیکن حساب شده بود که بهترین کالیبر برای این توپ ضد هوایی 35 میلیمتر هست! توپ های سری KD توپهای طراحی شده بودند (برای پست وار) که از کالیبر 20 میلیمتری KAA 204 GK استفاده میکردند. طرح KD چندین بار توسعه داده شد. یک نمونه توسط نیروی دریایی ایالات متحده آزمایش شد. این مدل توسط آب خنک میشد.این مدل که توسط نیروی دریایی آزمایش شد MK 352 نام داشت. طرح نهایی MK 323 بود که 2 نگارش داشت یکی KDA و دیگری KDC .
سیستم کنترل آتش فلدرماس
سیستم کنترل آتش فلدرماس طراحی شد و سپس بعدا توسط شرکت Contraves جداگانه طراحی و ساخته شد. این سیستم از یک رادار پالس داپلر استفاده میکرد که توانایی جستجو تا 15 کیلومتر را د ر باند رادیویی E و F داشت. این سیستم کنترل آتش در باند J ردیابی میکرد و نیز می توانست که بر روی تانک گپارد نصب شود.
سیستم کنترل آتش اسکای گارد سیستمی است که یدک کشیده میشود.بر روی سقف این سیستم رادار پالس داپلری وجود دارد که وظیف اش جستجوی هدف است. همچنین از ان با کمک کواکسیال تلویزیونی عمل ردیابی را نیز انجام میدهد.این تریلر (کنترل آتش) یک اتاقک کوچک دارد برای 2 خدمه و نیز یکژنراتور کوچنک نیز در آن وجود دارد.
سیستم در زمان جنگ فالکند توسط نیروی های ارژانتینی در سال 1982 استفاده شد. سیستم اسکای گارد توسط گروه توپخانه شماره 601 استفاده شد. و سیستم سوپر فلدرماس توسط گروه شماره 1 نیروی هوایی ارژانتیمن استفاده شد. اسکای گارد توانست در 4 می 1982 با تیراندازی یک Sea Harrier را شات داون کند.

GDF-002 : سیستم معرفی شده در سال 1980 دارای دید بهتر شده ودیتا باس دیجیتال. دارای 112 فشنگ و 126 فشنگ در خشاب های ذخیره به مجموع 238 گلوله
GDF-003 : همان ورژن قبل با داشتن سیستم روغن کاری خودکار و پوشش هایی بر روی توپ
GDF-005 : در متن توضیح داده شده
GDF-006 : سری های 001 / 002 / 003 ارتقا داه شده با سیستم AHEAD GDF-007 : سری 005 ارتقا داه شده به سیستم AHEAD

AHEAD : سیستم ارتقا داه شده برای سری GDF به این صورت است که یک پرتابه ایی ( موشک) برای آنها ساخته شده که در نقطه مشخص منفجر میشوند و در آن فلز تنگستن 152 وجود دارد. فلزی که قدرت ذوب بالایی دارد و بعد از انفجار مانند گلوله تفنگ های ساچمه ایی می ترکد.





کشور های کاربر توپ اورلیکن:

آرژانتین به تعداد بیش از 50 قبضه GDF-002
اتریش به تعداد 74 قبضه GDF-005
برزیل به تعداد 38 قبضه GDF-001
کانادا به تعداد 20 قبضه GDF-005
شیلی به تعداد 24 "" "" " " "
چین خود با گرفتن لیسانس ساخت GDF-002 بیش از 100 قبضه اسکای گارد اف سی دارد.
قبرس به تعداد 30 قبضه GDF-005
اکوادور 30 قبضه GDF-003
مصر 26 قبضه GDF-003 ونیز استفاده میکند از اسکای گارد به اضافه موشک های سام اسپارو
فنلاند
آلمان
یونان 40 قبضه GDF-002
جمهوری اسلامی ایران 92 قبضه GDF-002
اندونزی
ژاپن 70 قبضه GDF-001 دارد که قار است توسط شرکت میتسوبیشی ارتقا داده شوند.
کره جنوبی بیش از 18 قبضه GDF-003
کویت 12 قبضه GDF-005
مالزی 28 قبضه GDF-003
عمان 10 قبضه AHEAD GDF-005
پاکستان حدود 200 قبضه GDF-002
رومانی
عربستان سعودی 128 قبضه GDF-005
سنگاپور 34 قبضه GDF-002
آفریقای جنوبی حدود 100 قبضه GDF-002 و بیش از 48 قبضه GDF-005
اسپانیا 92 قبضه GDF-005 که توانسته انها به سری استاناد 007 ارتقا دهد.
سویس 264 قبضه GDF-005
ترکیه 120 قبضه GDF-002
امارات عربی متحده 30 قبضه GDF-005
انگلستان به مجموع 15 قبضه GDF-002

مشخصات توپ اورلیکن

کشور سازنده: سویس
وزن: 6700 کیلوگرم
طول: 7.8 متر
طول لوله: 3.15 متر
لایه: 35*228
کالیبر: 35 میلیمتر
زاویه عمودی: + 92 درجه تا - 5 درجه
گردش 360 درجه
نرخ شلیک: 550 گلوله در دقیقه
سرعت شلیک گلوله ها: 1175 متر در ثانیه
برد موثر: 4 کیلومتر

مترجم: سامان مردانی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تشکر برادر کیانی.

این سیستم را میتوان نسل جدید همان اورلیکن دانست که با شرایط روز منطبق شده و ویژگیهایی چون سرعت در بکارگیری و جابجایی و دقت در هدفگیری بدان افزوده گشته است.

درباره ضد خمپاره بودنش هم اگر شعار نباشه خیلی خوبه ولی نه در برابر حمله سنگین که بطور مثال با چند خمپاره انداز 81 میلیمتری میتوان بالای 100 گلوله در دقیقه شلیک کرد. البته در جنگ افغانستان نیروهای طالبان فاقد چنین توانی هستند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب کیانی دست شما درد نکنه !

میگم دوستان متخصص یه بررسی بکنن ببینن تکراری نیست؟!
http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9505

icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برای مطالعه درباره توپهای 35 میلیمتری اورلیکن و نمونه ایرانی اش که سماوات نام داره دوستان می تونند به اینجا نگاه کنند:

http://military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7049

بلیز عزیز این جور که نوشته شده ( در منابع خارجی) با هر جور هواگردی می تونه درگیر بشه در صورتی که اون هواگرد در ارتفاع پست پرواز کنه. همون جور که در ابتدای متن آمده و سعید عزیز هم به درستی تآکید کردند این قضیه یه جورهایی آپ تودیت کردن توپهای قدیمی کالیبر 35 اورلیکن هست ولی یه تفاوت اساسی اینجا وجود داره. توپهای اسکای شیلد به صورت کامل از نظر فنی با توپهای قدیمی فرق دارند و سیستم تغذیه اونها یه جورهایی مثه گاتلینگ هست. از نظر کارایی و اهداف در ادامه راه همون توپهای 35 میلیتری حرکت می کنه.

در زمینه درگیری با موشکهای ضدتشعشع به صورت خاص نمی دونم ولی اینجور که تبلیغات شرکت اورلیکن می گه این توپها تقریبا هر جنبنده ای رو می زنند.

سیداد عزیز فکر کنم شما هم جواب سوالتون رو گرفته باشید. در ضمن از متنی که اضافه کردید تشکر. تاپیک پربارتر می شه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]در زمینه درگیری با موشکهای ضدتشعشع به صورت خاص نمی دونم ولی اینجور که تبلیغات شرکت اورلیکن می گه این توپها تقریبا هر جنبنده ای رو می زنند.
[/quote]

پس با اين اوصاف براي از دور خارج كردنشون چكار بايد كرد؟

راستي در مورد توپهاي اورليكن خودمون يكي از مسئولين وزارت دفاع گفت كه براي زدن موشك هاي كروز از نوعي مهمات به شكل فشنگ هاي شات گان كه بعد از شليك تبديل به چند ده ساچمه ميشن استفاده ميشه.
عكسي از اين نوع مهمات(برش خورده) نداريد؟


راستي اين توپهاي اسكاي شلد تا چه ارتفاعي رو پوشش ميدن؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ظاهرا حق با شماست و تاپیک تکراری هست. البته در تاپیک اول بیشتر به خود توپ پرداخته شده.

بلیز عزیز درباره اون مهماتی که شما می گید چند بار توی تاپیکها بحث شده. باید یه جستجو بکنید ببینید تو کدوم تاپیکها. ولی به صورت خلاصه مرمی این گلوله ها مثه شات گان واز جنس فلزات سخت مثه تنگستن یا اورانیوم هست.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تقریبا تکراری هست ولی چون زحمت خود کاربر هست اشکالی نداره.

برای از رده خارج کردن پدافندهای کوتاه برد راه زیاد هست اینها آخرین لایه دفاعی هستند و در برابر سلاحهای سنگین آسیب پذیر. میتوان با موشکهای پنهانکار و مافوق صوت براحتی از پس چنین پدافندی برآمد که نه بتواند آنرا به موقع شناسایی کند و نه فرصت و توان درگیری داشته باشد. در ضمن در مقابله با حمله از جهات مختلف چنین پدافندهایی به ضعف دارند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[img]http://media.defenseindustrydaily.com/images/ORD_Skyshield_Radar_and_Guns_lg.jpg[/img]

اسکای شیلد یک سیستم دفاعی پیشرفته در برابر اهداف ارتفاع پست می باشد که توسط شرکت اورلیکن سوئیس طراحی و ساخته شده است.
اورلیکن از سال ۱۹۹۹ به تملک راین متال آلمان درآمده و با عرضه اسکای شیلد یاد توپهای معروف ۳۵ میلیمتری ضدهوایی خود را دوباره زنده کرده است. اسکای شیلد مدافعین را قادر می سازد تا یک منطقه حساس را در برابر انواع هواگردهای مافوق صوت، زیرصوت، هلیکوپترهای هجومی، پهپاد و گلوله های توپ باهوش حفاظت کند.

[img]http://www.rheinmetall-detec.de/img/skyshield_1_gr.jpg[/img]

اسکای شیلد می تواند اهداف کوچکی مانند راکتها و یا گلوله های توپ و خمپاره را ،حتی اگر از فاصله نزدیک شلیک شوند، رهگیری کرده و هدف قراردهد. این توانایی بدین معنی است که می توان اسکای شیلد را به عنوان یک مدافع عالی برای پایگاه های خط مقدم در برابر حملات نامتقارن یا تأسیسات زیربنایی (نیروگاه، سد،…) یک کشور بکارگرفت. هدف اصلی از طراحی اسکای شیلد حفاظت از سربازان و پایگاه های خطوط مقدم در مناطق آشوب زده مانند افغانستان و عراق می باشد.
اسکای شیلد برای حداکثر حفاظت از خدمه طراحی شده است. این سیستم سبک وزن و ماجولار از دو قبضه توپ کنترل از راه دور ۳۵ میلیمتری، یک واحد هدایت آتش و یک پست فرماندهی به ظرفیت ۲ نفر تشکیل شده است. پست فرماندهی را می توان در ۵۰۰ متری توپها و رادار مستقر کرد تا در صورت استفاده دشمن از موشکهای ضدتشعشع آسیبی به خدمه توپ وارد نشود. توپهای اسکای شیلد از نوع چرخان هستند و نواخت هر یک از آنها به ۱۰۰۰ گلوله در دقیقه می رسد. واحد هدایت آتش از واحد رادار و پست فرماندهی تشکیل شده است.

[img]http://www.navweaps.com/Weapons/WNGER_35mm-1000_Millennium_FCS_pic.jpg[/img]
[img]http://www.navweaps.com/Weapons/WNGER_35mm-1000_Millennium_Ahead_pic.jpg[/img]

توپهای اسکای شیلد به صورت عملیاتی توسط ۲۲۸ گلوله بارگذاری شده و آماده شلیک می باشند. این مهمات برای ۲۰ درگیری کفایت می کنند و می توانند از پس یکی حمله گسترده هوایی برآیند. گلوله گذاری مجدد سلاح ها با حداقل نفرات و به سادگی و با سرعت انجام می پذیرد. این توپها می توانند هر گونه مهمات ۳۵ میلیمتری متعارف را شلیک کنند. اسکای شیلد دارای زمان واکنش بسیار کوتاهی است و از زمان کشف هدف تا درگیری با آن کمتر از ۴٫۵ ثانیه طول می کشد. سرعت بالای دهانه و دقت زیاد به اسکای شیلد این توانایی را می دهد که همزمان با چند هدف درگیر شود.

[img]http://media.defenseindustrydaily.com/images/ORD_Skyshield_35mm_AHEAD_lg.jpg[/img]

تجهیزات اسکای شیلد در برابر اقدامات جنگ الکترونیک به خوبی حفاظت شده اند. واحد هدایت آتش از ۲ دستگاه رادار استفاده می کند. رادار اول وظیفه دارد هواگردهای منطقه نبرد را بیابد و آشکار کند و رادار دوم هدفگیری توپها را برعهده دارد. این رادارها از یک نمایشگر تلویزیون بهره گیری می کند که در صورت نیاز می تواند تصویری مادون قرمز، لیزری یا معمولی از هدف را برای خدمه نمایش دهد.

[img]http://www.navweaps.com/Weapons/WNGER_35mm-1000_sketch_pic.jpg[/img]

اجزای اسکای شیلد در اندازه ای طراحی شده اند که بارگیری، حمل و نصب آنها به سادگی انجام شود و حمل آنها توسط هواپیما، کشتی و قطار امکان پذیر است. تمامی ماجولهای اسکای شیلد را می توان در یک هواپیمای سی-۱۳۰ بارگیری کرد.

اسکای شیلد می تواند در فضای جبهه نبرد با یک سیستم تبادل اطلاعات و هدایت “سی-۴آی” یا دیگر اسکای شیلدهای حاضر در منطقه یکپارچه شود و به صورت یک شبکه ضدهوایی واحد عمل کند. اسکای شیلد از برکت سیستم جستجو و هدفگیری سریع خود یک “تصویر هوایی محلی” تهیه می کند که اطلاعات آن می تواند دیگر توپهای مستقر در منطقه عملیاتی را تغذیه کند. این امر سبب می شود تا با اولویت بندی اهداف به صورت خودکار، با مؤثرترین شیوه از توپها استفاده شود. تبادل اطلاعات داخل این شبکه تقریبا در “زمان واقعی” صورت می پذیرد.
اسکای شیلد را می توان با یک موشک ضدهوایی برد کوتاه همراه کرد تا این موشک توانایی های سیتسم را برای مقابله با اهدافی که در خارج از برد مؤثر توپهایش هستند افزایش دهد. در حال حاضر، اورلیکن تنها شرکت جهان است که توانسته پدافندی با قابلیت ضدموشک-ضدخمپاره با کالیبر۳۵ میلیمترتولید کند. قرارداد این شرکت با دولت آلمان به ۱۱۰ میلیون یورو می رسد که ۳۳ میلیون یورو بابت هزینه های آموزش و تهیه مهمات را نیز به همراه دارد. نیروهای نظامی آلمان تصمیم دارند ،تا پس از اتمام آزمایشهای لازم، اسکای شیلد را در افغانستان و برای حفاظت از پایگاه های نظامی خود درحملات راکتی و خمپاره ای طالبان بکارگیرند.
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر ...فکر کنم تکرای باشه!
اون هم برای سومین یا چهارمین بار!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تاپیک تکراری هست

[url="http://www.military.ir/forums/topic/9000-%d9%be%d8%af%d8%a7%d9%81%d9%86%d8%af-%d9%87%d9%88%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a7%d8%b3%da%a9%d8%a7%db%8c-%d8%b4%db%8c%d9%84%d8%af-sky-shield/"]http://www.military....یلد-sky-shield/[/url]
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این تاپیک است
http://www.military.ir/forums/topic/9000-%D9%BE%D8%AF%D8%A7%D9%81%D9%86%D8%AF-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D9%84%D8%AF-sky-shield/

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.