Blaze

بالگرد هجومی/شناسایی غزال ( Aérospatiale Gazelle)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

هليكوپتر گازل (غزال) در فرانسه و توسط شركت SUD Aviation كه بعدا به Aerospatiale تغيير نام پيدا كرد طراحي و ساخته شد.
اين پرنده در اصل براي رفع نياز نيروي هوايي و هوانيروز فرانسه به يك هليكوپتر سبك وزن كارآمد طراحي و ساخته شد ولي در ادامه نظر ارتش بريتانيا را چنان به خود جلب كرد كه اين كشور در شركت Westland اقدام به تاسيس خط توليد اين هواگرد نمود.
اين قرار داد در فبريه سال 1967 به امضا رسيد و قرار شد تا كمپاني وستلند اقدام به توليد تحت ليسانس 292 فروند غزال و 48 فروند پوما در خاك بريتانيا كرده و در عوض به كمپاني Aerospatiale نيز اجازه مونتاژ 40 فروند هليكوپتر لاينكس(Lynx) براي نيروي دريايي فرانسه را بدهد.


gazelle.jpg

تا قبل از رونمايي اصلي از غزال اين هليكوپتر دستخوش چندين مورد تغييرات شد. براي مثال اين پرنده اولين هليكوپتري بود كه روتور عقبش درون محفظه بود كه اين كار باعث كاستن از ميزان صداي هواگرد ميشد و همچنين تيغه هاي روتور اصلي آن از جنس مواد مركب بود كه امروزه به شكل گسترده اي از اين مواد استفاده ميشود.

Gazelle_helicopter-MNE.png



اين پرنده به عنوان يك هليكوپتر سبك وزن ضد تانك در خدمت نيروهاي مسلح فرانسوي بود كه به موشك هاي ضد زره هات مجهز شده بود و گونه اي از آن براي پشتيباني سبك نفرات پياده طراحي شده بود كه از يك تيربار 20 م م همانند نمونه ضد هواگردش كه به موشك هاي فروسرخ كوتاه برد ميسترال مجهز بود بهره ميبرد و آخرين گونه از آن كه براي ماموريت هاي شناسايي به كار گرفته ميشد مجهز به يك سيستم تصوير برداري فروسرخ بود كه به Gazelle Viviane معروف شد.
اين هليكوپتر در خطوط مقدم ارنش فرانسه جاي خود را به تايگر داد اما كماكان در نقش ترابري سبك به كار گرفته ميشود.

22_06_2---Gazelle-helicopter_web.jpg



همان طور كه قبلا ذكر شد اين هواگرد در چند نوع گوناگون در ارتش بريتانيا خدمت كرد كه از جمله آنها ميتوان به گونه SA.341D كه به Gazelle HT.3 معروف شد اشاره كرد كه در خدمت نيروي هوايي بريتانيا بود و به عنوان هليكوپتر آموزشي انجام وظيفه ميكرد.
گونه ديگر SA 341E بود كه براي مقاصدي مثل ارتباطات و جابجايي VIP استفاده ميشد كه به Gazelle HCC.4. معروف بود و نمونه ديگري كه براي آموزش خدمه دريايي به كار گرفته شده بود SA 341C نام داشت كه در بريتانيا به Gazelle HT.2 شهرت داشت كه اكنون همه اين مدل هاي آموزشي با هليكوپتر Squirrel HT1 جايگزين شده است.

i713D1733-E67C-49C0-A016-67038ADB3AD3.jp



نمونه اي ديگر كه براي سپاه تفنگداران هوابرد بريتانيا ساخته شده بود SA 341B نام داشت كه براي انجام ماموريت هايي از قبيل پست ديدباني هوايي و هدايت آتش توپخانه و همچنين هدايت جنگنده ها براي حملات زميني و تخليه مجروحان و رله ي ارتباطي و فرماندهي و كنترل ميدان جنگ استفاده ميشد و Gazelle AH.1 نام داشت.

سوابق عملياتي

فرانسه:
اين كشور در اصل اين هواگرد را براي انجام مقاصد نظامي خود از جمله ضد زره و ماموريت هاي تحت كنترل سازمان ملل به عنوان نيروهاي حافظ صلح طراحي كرد كه از جمله موارد كاربرد آن ميتوان به جنگ اين كشور در الجزاير و ماموريت هاي صلح باني در چاد (دهه 1980) و يوگوسلاوي (دهه 1990) و جيبوتي (سالهاي 91و92) سومالي(93) و ساحل عاج(از سال 2002 تا كنون) اشاره داشت و همچنين اين هواگرد در عمليات طوفان صحرا در نقش ضد زره و در مقابل تانك هاي ارتش عراق به كار گرفته شد.
mURI_temp_8c2a040e.jpg



عراق:
اين كشور در دهه هاي 1970 و 1980 ميلادي تعداد زيادي از اين هواگرد به همراه ميزان قابل توجهي موشك هاي هات را به خدمت گرفت و از آنها در جنگ عليه ايران استفاده نمود البته پس از آن و در جريان جنگ اول خليج به دليل برتري هوايي نيروهاي ائتلاف نتوانست از آنها بهره اي ببرد.

qatargazelle.jpg



سوريه:
اين كشور در طي جنگ سال 1982 لبنان به شكل موثري از اين پرنده ها بر ضد نيروهاي زرهي اسراييل استفاده كرد و تلفات زيادي به انه واترد اورد در الي كه تلفات خود اين پرنده ها در حد معمول بود.

بريتانيا:
اين كشور در نبردهاي فالكلند و كويت و عراق و كوزوو از اين پرنده ها استفاده كرد اما نمونه مسلح آن كه به يك مسلسل و غلاف هاي راكت مسلح شده بود فقط براي جنگ فالكلند اآماده شده بود كه در اين نبرد هم به كار گرفته نشد.
همچنين اين كشور براي گشت هوايي بر فراز ايرلند نيز از همين پرنده استفاده ميكند.

لبنان:
غزال توسط نيروي هوايي لبنان در خلال جنگ با گروه فتح الاسلام در اردوگاه نهر البارد به كار گرفته شد.

ايرلند:
سپاه تفنگداران هوايي اين كشور از اين پرنده براي مقاصد آموزشي بهره ميبرد.

mURI_temp_ea730fe6.jpg



كشورهايي كه گونه نظامي آن را در اختيار دارند:

آنگولا/بوسني/كامرون/چين/اكوادور/مصر/فرانسه/گابون/گينه/عراق/اردن/كنيا/كويت/لبنان/مونته نگرو/مراكش/قطر/روآندا/سنگال/صربستان/سوريه/ترينيداد و توباگو/تونس/امارات/بريتانيا

gazelle_heli.jpg




22_06_4---Gazelle-helicopter_web.jpg



مشخصات فني:

خدمه: 2 نفر

گنجايش(بجز خدمه): 3 نفر

طول:11.97 متر

شعاع روتور اصلي: 10.5 متر

ارتفاع: 3.15 متر

وزن خالي: 908 كيلوگرم

پيشرانه: يك موتور توربو شفت Turbomeca Astazou IIIA با توان 440 كيلو وات يا 590 اسب بخار

حداكثر سرعت: 310 كيلومتر بر ساعت

سرعت كروز: 264 كيلومتر بر ساعت

برد: 670 كيلومتر

سقف پرواز: 5كيلومتر

نرخ صعود: 9 متر بر ثانيه





منبع

مترجم: Blaze

استفاده از اين مطلب منوط به درج لينك سايت ميليتاري و ذكر نام مترجم ميباشد.

 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بلاز جان دستت درد نکنه ! مطلب خوبی بود! اما من که به شخصه ازش خوشم نیومد!

راستی هر کدوم از مدیرای ارشد که می تونه وضعیت عکساش رو یه خرده سر و سامون بده! یه کم از کادر زده بیرون!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بالگرد کم هزینه ای هست و در نوع خودش تقریبا بی رقیب اما بیشتر از اینکه کاربری تهاجمی داشته باشه به عملیات پلیسی و شناسایی و امداد و نجات قابلیت داره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر اشتباه نكنم اين هلي كوپتر رو در فاو ديدم. متاسفانه نشد با گرينوف زدش. تغيير جهتش سريع بود. البته هلي كوپتري كه من ديدم تجسس بود تا تهاجمي.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]بالگرد کم هزینه ای هست و در نوع خودش تقریبا بی رقیب اما بیشتر از اینکه کاربری تهاجمی داشته باشه به عملیات پلیسی و شناسایی و امداد و نجات قابلیت داره.[/quote]

كاملا درسته به همين خاطر هم تعداد كاربرانش در سراسر دنيا زياده و از كشورهاي جهان اول! تا سوم ازش بهره ميبرند و نيروهاي امنيتي خيلي بهش علاقه مند هستند چون هم قدرت مانور خوبي داره و هم جثه اش كوچيكه و سر و صداي كمي هم داره.

[quote]اگر اشتباه نكنم اين هلي كوپتر رو در فاو ديدم. [/quote]

بله جناب آرماني بنا به اطلاعات من اين پرنده ها بيشتر براي مقاصد شناسايي روي قسمتهاي جنوبي عراق به كار گرفته ميشدند مثل خورها و جزاير و منجمله فاو.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]دستت درد نکنه بلیز عزیز،زحمت کشیدی! [size=7]راستی اسم کوچیکت چی بود؟[/size]

[quote]بالگرد کم هزینه ای هست و در نوع خودش تقریبا بی رقیب اما بیشتر از اینکه کاربری تهاجمی داشته باشه به عملیات پلیسی و شناسایی و امداد و نجات قابلیت داره.[/quote]
البته فراموش نکنیم که ماموریت اصلی گزل،مقابله با واحد های زرهی دشمن بود!از نظر فنی بسیار شبیه آئولت 2 فرانسوی هستش طوری که بعضی از قطعات مکانیکی اش یکسانه!
جالبه در مصر هم مونتاژ شد!
[quote]حداكثر سرعت: 310 كيلومتر بر ساعت [/quote]
مطمئنی؟[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خواهش ميكنم ابراهيم جان.
درجه جديدت مباركت باشه.[size=7](من رضا هستم)[/size]

در كل اين پرنده از همون آلئوت 3 مشتق شده! و علاوه بر مصر در يوگوسلاوي هم مونتاژ شده.

در مورد سرعتش هم بايد بگم كه اين حداكثره و براي مثال اگه 310 تا بشه 320 تا يحتمل تيغه هاي روتور تيكه تيكه ميشن و هليكوپتر مثل سنگ سقوط ميكنه!(در شبيه ساز كاموف 52 همچين كاري كردم و نتيجه اش همين شد! icon_biggrin )
ولي خوب سرعت كروز بيشتر ملاكه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]ممنون،همچنین!
در یوگسلاوی تولید شد نه مونتاژ!
راستش جایی خونده بودم سرعت مباداگذرش 280 کیلومتره![/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون مطلب مفید و هلی کوپتر خوبیه . البته یکی از بزرگترین نقص هاش زره بسیار ضعیف این پرنده است که با یک رگبار ساده می توان به زمین کشیدش . در جنگ سوریه علیه نیروهای اسرائیلی هم مفید واقع شد این پرنده تلفات بالایی به زرهی ارتش اسرائیل وارد کرد . یک نوع مانور خاص بر ضد ستون های زرهی اجرا می کردند و از کنار و بصورت ضربدری به کاروانها با موشک های ضد زره هات حمله می کردند . البته ولکان های 20 م م اسرائیلی هم تلفات بالایی به این پرنده وارد کردند . برای درگیری در مناطق کوهستانی و کمین های پشت تپه ای مناسب اند بصورتی که از پشت تپه یا درختان به یکباره بر فراز هدف ظاهر شوند و هدف را نابود و فرار کنند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بله كلنل جان زرهش ضعيفه چون اگر بيشتر بشه ديگه موتورش كفاف نميده!
به نظر من بزرگترين نقاط ضعفش عبارتند از تك موتوره بودن و قابليت حمل كم مهمات به همراه عدم امكان استفاده از تسليحات مدرن و به خصوص موشك ها.
البته ابن نقايص مربوط به نمونه جنگيشه.
در بعد شهري و براي نيروهاي امنيتي با توجه به ديد عالي خلبان و قابليت حمل 3 نفر و همچنين صداي كم بسيار عاليه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام ..

ممنون از مقاله خوبتون !
فكر كنم سوريه هم جز كشورهاي بهره برنده از اين هليكوپتر عليه تانك هاي اسراييل بوده كه گويا عملكرد بدي هم نداشته .


به نظر دوستان اگر دو نفر از افراد كم بشن و بجاش يه مسلسل قوي نصب بشه در حد كبري معمولي ميشه يا شايد بالاتر (با توجه به شليك موشك هات) ميلان ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به نظر دوستان اگر دو نفر از افراد كم بشن و بجاش يه مسلسل قوي نصب بشه در حد كبري معمولي ميشه يا شايد بالاتر (با توجه به شليك موشك هات) ميلان ...
[/quote]

بستگي داره وريور جان چون مثلا برد و نرخ صعود و سرعت گازل بيشتره ولي در عوض كبرا هم طراحيش بهتره(نقاط كور ديد خلبان كمتره) و هم دو موتوره هستش كه ضريب اطمينان رو بالا تر ميبره و قابليت حمل بيشتر مهمات رو داره و ارتفاع پروازيش هم بيشتره و در مقايسه با گازل از زره قوي تري بهره ميبره به همين جهت براي اينكه نظري بديم بايد ببينيم كه براي چه كاري ميخواهيم ازش استفاده كنيم.
ولي اگر منظور براي هوانيروز خودمون هستش كه بايد بگم هردوشون ميتونند مفيد واقع بشن براي مثال در عمليات عليه اشرار اول گازل ها با توجه به سر و صداي كم و سرعت خوبشون نقش شناسايي رو ايفا كنند و بعد كبرا ها به خدمت اشرار برسند!
البته به نظر من گازل در انجام ماموريت هاي شناسايي بسيار بهتر از ماموريت هاي ضد تانك ميتونه عمل كنه.

راستي گويا كه اين گازل به خاطر وزن كمش در مقابل بادهاي شديد يكمي نامطمئن و ضعيفه به خاطر همين در هنگام عمليات اگه تو دره يا جاي باريكي باشه كه باد شديدي بهش بخوره خلبانش به مشكل ميخوره! براي همين ازش در ماموريت هاي جستجو و نجات دريايي به طور گسترده استفاده نشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]بستگي داره وريور جان چون مثلا برد و نرخ صعود و سرعت گازل بيشتره ولي در عوض كبرا هم طراحيش بهتره(نقاط كور ديد خلبان كمتره) و هم دو موتوره هستش كه ضريب اطمينان رو بالا تر ميبره و قابليت حمل بيشتر مهمات رو داره و ارتفاع پروازيش هم بيشتره و در مقايسه با گازل از زره قوي تري بهره ميبره به همين جهت براي اينكه نظري بديم بايد ببينيم كه براي چه كاري ميخواهيم ازش استفاده كنيم.
ولي اگر منظور براي هوانيروز خودمون هستش كه بايد بگم هردوشون ميتونند مفيد واقع بشن براي مثال در عمليات عليه اشرار اول گازل ها با توجه به سر و صداي كم و سرعت خوبشون نقش شناسايي رو ايفا كنند و بعد كبرا ها به خدمت اشرار برسند!
[/quote]سلام ....

اينجا بحث قيمت و هزينه تعمير و نگه داري هم پيش مياد !
براي مثال قيمت مدل 74 سيويل گازل حدود 500 هزار دلاره ! و كبري مدل دبليو (سوپر كبري) حدود 10 ميليون دلار ! البته اين مقايسه صحيح نيست و احتمالا مدل نظامي گازل حدود 1 تا 1.2 ميليون دلار براي خريدار آب بخوره ! ولي با پول يدونه سوپر كبري ميشه تقريبا 10 فروند گازل خريد ! و هميشه براي مقابله هليكوپتر به تعداد زياد داشت !‌

خصوصا براي مبارزه با اشرار و جنگ هاي كم هزينه تر و يا پياده كردن تكاوران در پشت خط دشمن يا براي مقابله با تروريست ها از اين هليكوپتر ميشه به تعداد زياد بهره ها برد ...
تقريبا جاي خالي حدود 200 فروند اون در كشور حس ميشه كه البته با مدلهاي مشابه يا توليدات داخل هم ميتونه پر بشه ...

راستي موتور كبري هاي ساخت ايران با اطلاعات رسمي و موسخ عوض شده و موتور ساخت داخل با انتقال فناوري هست ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بلاز جان ممنون یک عکس داشتم حیفم اومد قرار ندم عکس گازل سرنگون شده عراقی:

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/AL000300.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_AL000300.jpg[/img][/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.