TANK

تانک اصلی میدان نبرد ام-یک آبرامز ( M-1 Abrams MBT)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

منظورت از منبع چیه؟! اگه آخر مطلب بخونی متوجه می شی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
كسي در مورد تانك T-94 چيزي نمي دونه که به نظر مي رسد بهترين تانک جهان است ( توپ نسل 5 - 152mm ) اما فعلآ خبري از ورود به خدمت اين تانک نيست. من اطلاعاتم در همين حد كسي مي تونه كمكم كنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ظاهرا دوستان از قسمت دوم بيشتر استقبال كردن ولي بايد قسمت اول هم مورد بررسي قرار بگيره

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
انجا چه خبره؟ يكي نصف اين مطلب بي اجازه كش رفته

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
منم نمیدونم چی شده؟ یا هک شدیم یا هم مدیر بخش شوخیش گرفته! icon_wink

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تاپیک به دو تاپیک تقسیم شده بود که هر دو رو ادغام کرد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان در مورد اون آمار 1به 200 باید بگم که یه اشتباه تایپی بود اما به خاطر اینکه دوستان به جای توجیه علمی فکر مسخره کردن بودن من هواسم نبود که یه نگاهی به مطب بندازم به هر حال اصلش 1به 20بوده حالا یه چند تا سوال داشتم 1-ایران دقیقا چندتا تانک داره وچند تا از تانکهای رژیم قبلی هنوز رو پان؟ 2-این الیاژهایی که در زره تانک ها به کار می ره مربوط به کی هست و در تانکهای قدیمی مثلا تانکهای جنگهای جهانی هم از این تکنولوژی حا به شکل ابتدایی تر هم استفاده می شده یا فقط یه زره فلزی معمولی می ساختن؟ یه سوال دیگه هم دارم که مربوط به اینجا نیست ولی می پرسم شرایط برای خلبانی آخه امسال می خواستم شرکت کنم ولی به خاطر چند ماه کمتر نتونستم؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من شنيدم تي-94 وارد خدمت شده ولي روسيه هنوز اعلام نكرده icon_wink :evil:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تانک M1 ابرامز بعنوان تانک جنگی اصلی ارتش ایالات متحده جایگزین تانک M60 Patton در سال 1980 شد. این تانک دارای سه مدلM1، M1A1، M1A2 می باشد. نام این تانک به احترام ژنرال کرایتون ابرامز، فرمانده سابق گردان زرهی 37 نیروی زمینی امریکا، ابرامز نامگذاری شده است. طراحی M1 در شرکت جنرال داینامیکس انجام گرفت و در نهایت این تانک در سال 1980 وارد خدمت شد. مدل ارتقا یافته M1 ، M1A1 نام دارد که در سال 1985 عرضه شد. M1A1 دارای توپ 120 میلیمتری بدون خان بوده که توسط شرکت آلمانی Rheinmetall طراحی شده است. همچنین این مدل دارای زره تقویت یافته و سیستم حفاظت NBC1 می باشد. M1A2 مدل ارتقا یافته A1 است که دارای نمایشگر گرمایی فرمانده و جایگاه اسلحه، تجهیزات ناوبری و گذرگاه دیجیتالی اطلاعات می باشد.

نیروی زمینی آمریکا تمام M1 و M1A1 های خود را به مدل A2 ارتقا داده ولی سپاه تفنگداران دریایی آمریکا هنوز از مدلهای A1 استفاده می کند. در عملیات طوفان صحرا و سپر صحرا نیز در زره تعدادی از M1A1 ها تغییراتی انجام گرفت. علاوه بر آنچه گفته شد به ابرامز می توان خیشِ مین و یا غلتک مین وصل کرد. تاکنون بیش از 8800 تانک ابرامز تولید شده که علاوه بر آمریکا به کشور های دیگری مانند استرالیا، عربستان، مصر،کویت و ترکیه صادر شده است. البته این تانک در لیست نامزد های خرید سوئد نیز قرار داشت که به پیروزی نرسید.M1A1 در عربستان مستقر شدند و برتری خود را بر تانکهای T-72، T-62 و T-55 روسی در اختیار عراق نشان دادند. در این جنگ تنها 18 M1A1 به خاطر صدمه های وارد شده از خدمت خارج شدند و جالب اینجاست که هیچ مورد کشته شدن خدمه این تانک گزارش نشد. M1A1 دارای برد بیش از 4000 متر می باشد. درگیری مهم دیگری این تانک حمله امریکا به عراق در سال 2003 بود که به سقوط صدام حسین انجامید. در این جنگ هم ابرامز بسیار خوب عمل کرد و تنها یک مورد حادثه منجر به مرگ گزارش شد که در آن یک تانک ابرامز با یک مین زد تانک هدف قرار گرفت که باعث کشته شدن دو نفر و زخمی شدن نفر سوم همراه بود. این اولین مورد منجر به مرگ در تانک ابرامز بود. در 27 نوامبر 2004 یک ابرامز دیگر بوسیله بمب قدرتمند جاسازی شده نابود شد که به کشته شدن راننده انجامید. یک تانک دیگر هم به هنگام درگیری در عراق هنگام رد شدن از پل با خراب شدن آن به درون آب سقوط کرد که یک سرباز غرق شد. تاکنون هیچ ابرامی بوسیله اتش تانک دشمن نابود نشده است اگر چه چند فروند نیز بوسیله راکتهای زد تانک RPG-7، RPG-18 و AT-14 نابود شده اند. همچنین در عملیات طوفان صحرا چهار ابرام با اصابت اشتباه موشکهای زد تانک AGM-114 هلفایر شلیک شده از هلیکوپتر های AH-64 آپاچی ساقط شدند. ابرامز توسط نوعی ماده کمپوزیتی محافظت شده که از لایه هایی از استیل و سرامیک تشکیل می شود. مهمات و سوخت در قسمتی زره دار قرار داده شده اند تا به خاطر حساسیت این قسمتها امنیت خدمه بیشتر شود. در اوایل 1988 مدل M1A1 زرههای جدیدتری دریافت کرد که در آن از میله های زد اورانیوم ضعیف شده استفاده شده است. این میله ها در جلوی برجک و بدنه تانک قرار داده شده اند. با وجود افزایش قابل توجه مقاومت تانک در برابر انواع سلاحهای زد تانک این زره ها وزن ابرامز را نیز به مقدار قابل توجه زیاد کرده است. اولین M1A1 هایی که این ارتقا روی آنها نصب شد تانکهای مستقر در آلمان بود (به خاطر اینکه در جنگ سرد آلمان در خط مقدم مقابل شوروی بود). همچنین تانکهای شرکت کننده در عملیات طوفان صحرا فوراً قبل از آغاز جنگ به این درجه ارتقا یافتند. توپ مدل M1، M68A1 105 میلیمتری بود که توانایی شلیک انواع توپهای ضد نفر، دودهای سفید فسفری (از جنس فسفر) و یا توپهای با قدرت انفجاری بالا را دارد. در مدلهای M1A1 و M1A2 از توپ 120 میلیمتری M256 بدون خان استفاده شده که در شرکت رینمتال اِیجی آلمان و تحت لیسانس جنرال داینامیکس آمریکا طراحی شده است. این نیز توانایی شلیک انواع توپهای مختلف مانند اورانیوم ضعیف شده را دارد که به آن تونانایی مقابله با نیروهای زرهی و نفرات دشمن و حتی از نظر تئوری با وسایل پرنده با ارتفاع کم را دارد که البته این توانایی هنوز امتحان نشده است.



ابرامز علاوه بر توپ اصلی خود مجهز به سه مسلسل دیگر نیز می باشد : 1- مسلسل 12.7 میلیمتری M2 که جلوی دریچه فرمانده قرار دارد و دارای آلت نشانه روی با بزرگنمایی 3x است. 2- دو مسلسل 7.62 میلیمتری که یکی مقابل دریچه پر کننده (لودر) و دیگری هم محور با توپ تانک است که بخاطر امکان استفاده آن از درون تانک بسیار مورد توجه قرار می گیرد. همچنین در برجک تانک دو پرتاب کننده ی 6 لول نارنجکهای دودزا گنجانده شده که باعث پنهان ماندن از دید دشمن و نمایانگر های گرمایی ( فروسرخ) می شود. موتور آن نیز می تواند پرده دودی برای استتار تولید کند. M1 به کامپیوتر کنترل آتش مجهز است که متصل به سنسور های نمایانگر گرمایی، مسافت یاب لیزری، حسگر باد، حسگر شیب زمین، داده های مربوط به نوع مهمات که تنظیمات مختلف برای مهمات را انجام می دهد) می باشد. هم فرمانده و هم توپچی می توانند توپ تانک را شلیک کنند. سیستم کنترل آتش ابرامز بسیار پیچیده، موثر و مهلک می باشد بطوریکه امکان شلیک دقیق توپ در حین حرکت در زمینهای ناهموار را می دهد. با خدمه ماهر این تانک می توان هدف را در برف، باران، مه، دود و تاریکی مطلق از فاصله 4 کیلومتری تشخیص داد و اغلب هدفی به اندازه یک تانک را در یک شلیک می توان حمله کند. ابرامز از موتور 1500 اسب بخاری نیرو گرفته و دارای 4 حالت(حرکت) جلو و 2 حالت عقب می باشد که به آن حداکثر سرعت 67 کیلومتر در ساعت را در خیابان و 48 کیلومتر در ساعت را از میان دشت و صحرا می دهد. موتور آن با گازوییل، نفت سفید، JP-1 یا سوخت هواپیما و از نظر تئوری با الکل کار می کند.C-5 و C-17 حمل کرد، بطوریکه یک تانک آماده رزم و یا دو تانک آماده حمل توسط C-5 و یک تانک آماده حمل توسط C-17 جابجا می شوند که البته این محدودیت باعث بروز مشکلات جدی در جنگ خلیج 1 شد که با حمل 1848 تانک توسط کشتی این مشکل برطرف شد. در حالت آماده حمل بعضی قسمتهای زره نصب نمی شود و مهمات و سوخت پس از رسیدن به مقصد در اختیار تانکها قرار داده می شود. کیت پایداری شهری تانک (TUSK) شامل ارتقاهایی است که به منظور افزایش توانایی رزمی روی نمونه های M1A2 در محیطهای شهری اعمال می شود. این ارتقاها بدلیل خطرناکتر بودن محیطهای شهری نسبت به صحنه های نبرد می باشد. و این خود به دلیل قویتر بودن زره جلویی تانک ها از زره های کناری، بالایی و پشتی و وجود امکان حمله از هر طرف می باشد. ارتقا زره شامل افزودن زره های واکنشی به کناره های تانک برای مقابله با سلاحهای زد تانک و کلاهکهای shaped charged می باشد. زره های میله ای (شبکه ای) در پشت بدنه برای حفاظت از موتور نصب و سپر اسلحه نیز بر روی مسلسل توپچی برای محافظت از شلیک کننده قرار داده می شود. ارتقاهای دیگر شامل نصب نمایانگر های گرمایی بر روی مسلسل پر کننده (لودر) است. همچنین به مسلسل 12.7 میلیمتری فرمانده نیز قابلیت شلیک از داخل برجک در حالیکه دریچه بسته باشد داده می شود. یک تلفن بیرونی هم برای برقرای ارتباط فرمانده با سربازان پشتیبان تانک در پشت بدنه تعبیه شده است.



تصویر

برگرفته شده از پايگاه اينترنتي مجله جنگ افزار

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دنبال مطلبی بودم درباره سابقه رزمی ام1 که احتمالا در سایت خودمون هم باشه ولی از سایت دانشجو پیداش کردم که همین برادر ارنستو نوشته.

توصیه میکنم ایشون دوباره این متن رو مطالعه کند.

[quote]سابقه ی رزمی،عملیاتی تانک آبرامز

تا پیش از شروع جگ خلیج فارس تانک آبرامز هرگز در یک نبرد واقعی آزمایش نشده بود.با آغاز شدن جنگ خلیج فارس در سال 1991 میلادی ، تعداد 1848 دستگاه تانک آبرامز مدل M-1A1 در عربستان سعودی مستقر گردیدند.
تانک M-1A1 نسبت به تانک های عراقی درگیر در جنگ برتری محسوسی داشت.تانکهای عراقی که همگی متعلق به بلوک شرق و خصوصا شوروی سابق بودند در برابر تکنولوژی پیشرفته حرفی برای گفتن نداشتند.تانکهای عراقی که شامل مدلهای مختلفی مثل T-55 و T-62 و حتی سری تانکهای T-72 ( شاما سری تانکهای T-72 روسی و مدل مونتاژ شده ان بنام شیر بابل ) بودند فاقد تجهیزات دید در شب بوده و تعداد کمی از آنها به مسافت یابهای پیشرفته مجهز شده بودند.این امر باعث گردید که این تانکها به اهدافی آسان برای تانکهای آمریکایی و دیگر تانکهای غربی تبدیل شوند.به کمک تجهیزات الکترونیکی پیشرفته ی نصب شده بر روی تانک ، تانک M-1A1 قادر بود تا از فاصله ی بیش از 4000 متر هدف خود را نابود کند در حالیکه بهترین تانکهای عراقی حداکثر از فاصله ی 2000 متری توانایی انهدام هدف خود را داشتند از این امر میتوان نتیچه گیری کرد که سخت افزار و قدرت آتش سنگین به تنهایی نمیتوانند تضمین کننده ی برتری در نبردهای زرهی امروز باشد و تنها در صورتیکه این امکانات در کنار تجهیزات نرم افزاری و سیستمهای کنترل و هدایت آتش مناسب قرار گیرند اثر بخش خواهند بود.
طی جنگ خلیج فارس فقط 18 دستگاه تانک M-1A1 به علت آسیب دیدگی جنگی از خدمت خارج شدند که البته هیچکدام از این خسارات تلفات جانی در پی نداشته است.تانک آبرامز بصورت محدود در عملیات نیروهای ناتو در بوسنی نیز بکار گرفته شد و کارنامه ی قابل قبولی از خود بجا گذاشت.تجربه ی جنگی دیگر تانک آبرامز در سال 2003 میلادی ، تانک ابرامز در خطوط اولیه ی نبرد به خدمت گرفته شد.
عملکرد تانک آبرامز در این جنگ نیز بسیار شبیه به جنگ سال 1991 بود با این تفاوت که اینبار تانک متحمل تلفات انسانی نیز گردید.
در این جنگ هیچ یک از خدمه تانک در اثر آتش مستقیم تانک های عراقی کشته نشدند و اکثر تلفات ناشی از درگیریهای نزدیک شهری و انفجار تله های انفجاری پر قدرت در نزدیکی تانک بوده است.
برای مثال به برخی از این تلفات اشاره ایی میکنیم.
در جریان عملیات اصلی در عراق خدمه ی یک دستگاه تانک آبرامز مفقود الاثر شد.
حادثه زمانی رخ داد که هنگام عبور کاروان زرهی لشکر 3 پیاده ارتش و تفنگداران دریایی امریکا از روی یک پل شناور ، پل شکسته شد و تانک به درون رودخانه فرات سقوط کرد.
در 29 اکتبر سال 2003 در اثر از کار افتادن یک دستگاه تانک آبرامز توسط یک عدد مین ضد تانک دو سرباز آمریکایی کشته و یک سرباز دیگر مجروح گردید.
البته مین ضد تانک با مقادیر قابل توجهی مواد منفجره ترکیب شده بود تا اثر تخریبی بیشتری وارد نماید.
این تلفات به عنوان اولین مورد تلفات خدمه ی تانک آبرامز در اثر آتش مستقیم دشمن ثبت گردید.
در 27 نوامبر سال 2004 میلادی در اثر انفجار یک بسته ی انفجاری محتوی 3 گلوله ی توپ 155 میلی متری M109A6 ( با وزن کلی 5/34 کیلوگرم مواد منفجره) در مسیر تانک ، تانک به شدت اسیب دید و راننده آن نیز در اثر شدت جراحات جان سپرد.3 خدمه ی دیگر تانک توانستند با کمک زره پرقدرت تانک M-1A1 جان سالم به در ببرند.اینها تنها چند نمونه از تلفات جانی تانک بوده اند که اکثر آنها در اثر انفجار بسته های انفجاری قوی بوجود آمده است.
سابقه ی عملیاتی تانک آبرامز نشان میدهد این تانک هرگز در اثر آتش مستقیم تانک دشمن نابود نشده است.اگر چه طی کمین هایی که در انها تانک هدف موشکهای ضد تانک کوتاه برد مثل آرپی جی7 قرار گرفته تعدادی از تانکها از کار افتاده اند.لازم به ذکر است که طی عملیات طوفان صحرا ، 4 دستگاه تانک آبرامز در اثر شلیک موشکهای ضد تانک هلفایر از سوی بالگردهای AH-64 آپاچی ارتش آمریکا به اشتباه هدف قرار گرفته و از کار افتاده اند که این موارد نیز به عنوان اولین تلفات تانک در اثر آتش خودی ثبت گردید.
تانک ابرامز 4 خدمه دارد که عبارتند از :
فرمانده ی تانک ، خدمه ی گلوله گذار ، توپچی و راننده تانک.
جایگاه فرمانده ی تانک با 6 عدد پریسکوپ مجهز شده است که زاویه دید 360 درجه ای را برای فرماندهان تانک امکان پذیر میکند.هدفیاب مستقل فرمانده ی تانک (CITV) که شرکت ریتون آنرا طراحی کرده و ساخته است به امکاناتی همچون نشانه یاب ثابت روزانه ، شبانه ( با زاویه دید 360 درجه ای) ، یک کاوشگر مرحله به مرحله ی خودکار ، یک ردیاب اتوماتیک هدف برای هدفیابی توپچی و یک سیستم پشتیبانی روند کنترل آتش مجهز است.
در مدلهای جدیدتر تانک ، فرمانده به یک سیستم مدیریت نبرد و یک دستگاه ارتباط دیجیتالی از نوع سیستم پایانه ای اطلاعات مجهز شده است.این سیستمها برای جمع آوری اطلاعات از دیگر تانکها و گرفتن دستورات لازم از ستاد فرماندهی مرکزی بکار میروند.
توپچی در تانک آبرامز به دو هدفیاب خطی مجهز شده است که شرکت ریتون کار طراحی و ساخت آن را بر عهده داشته است.این هدفیابها که با مخفف ( GPS-LOS) شناخته میشوند ، با سرعت بخشیدن به عملیات تعیین هدف و بهبود نقطه گذاری توپ اصلی ، احتمال اصابت اولین گلوله را به هدف افزایش داده است.
سیستم تصویر ساز حرارتی تانک یا (TIS) قابلیت بزرگنمایی تا 10 برابر ( در حالت میدان دید گسترده ) را داراست.
تصویر گرمایی به همراه داده های مربوط به فاصله که از یک سیستم مسافت یابی لیزری دریافت میگردد، در عدسی چشمی هدفیاب توپچی نمایش داده میشود.مسافت یاب لیزری تانک توسط شرکت نوروث گرومن ( سابقا شرکت لیتون ) ساخته شده و از نوع مسافت یاب لیزری بی خطر برای چشم (ELRF) میباشد.
این سیستم دقتی در حدود 10 متر دارد و میتواند با دقت 20 متر هدف را ردیابی کند.توپچی تانک همچنین به یک هدفیاب کمکی کلمورگن مدل 939 (Kolllmorgen model 939) با قدرت بزرگنمایی 8 برابر و زاویه ی دید 8 درجه نیز مجهز میباشد.
سیستم کنترل آتش دیجیتالی تانک را شرکت جنرال دینامیک کانادا ( سابقا شرکت کامپیوتینگ دیوایسس) طراحی کرده و ساخته است.این سیستم از یک کامپیوتر تشکیل شده که به صورت خودکار محاسبات مربوط به فرایند شلیک را انجام میدهد.این محاسبات بر اساس داده هایی انجام میگیرد که در روند شلیک و خصوصا در زمینه ی دقت شلیک اهمیت بسزایی دارند.
این داده ها عبارتند از سنجش زاویه ی پیشگیری هدف ، سنجش انحنای توپ بوسیله ی سیستم مرجع مستقر در دهانه ی توپ، سنجش سرعت تانک و باد توسط یک حسگرباد نصب شده بر روی برجک و اطلاعات مربوط به حسگر ایستایی آونگی مستقر در سقف برجک.علاوه بر این داده ها کاربر نیز میتواند اطلاعات مربوط به نوع مهمات ، دمای محیط و فشار هوا را شخصا وارد کامپیوتر نماید تا روند شلیک از دقت بیشتری برخوردار گردد.
راننده ی تانک را میتوان به 3 عدد پریسکوپ دیده بانی یا 2 عدد پریسکوپ دیده بانی در دو طرف و یک عدد پریسکوپ تقویت کننده تصویر مرکزی برای دید در شب مجهز نمود.به کمک این پریسکوپها راننده از یک میدان دید 120 درجه ای بهره مند خواهد شد.
تکنولوژیهای مربوط به بهبود دید راننده (DVE) و AN/VSS بر پایه یک آشکار ساز مادون قرمز ضد سرما استوار است که در محوده ی طول موج 5/7 الی 13 میکرون عملیاتی می باشد.طبق سفارش ارتش کویت که شرکت ریتون آنرا ساخته است ، بر روی تانکهای مدل M-1A2 ارتش کویت نصب شده است.
در ماه فوریه ی سال 2001 میلادی شرکت GDLS به منظور تجهیز 240 دستگاه تانک M-1A2 مجموعه ی نرم افزاری بهینه سازی شده (SEP) قراردادی را با ارتش امریکا منعقد کرد.این نمونه از تانک آبرامز به سیستمهای الکترونیکی بسیار پیشرفته مجهز است و این سیستمها بطور قابل ملاحظه ای کارایی تانک را ارتقا داده اند.
تانک آبرامز به یک موتور احتراقی توربینی به نام ATG-1500 مجهز است که توانی معادل 1500 اسب (1119 کیلووات) ایجاد می نماید.تانک از گیربکس پرقدرت آلیسن مدل X-1100-3B استفاده میکند که 4 دنده ی جلو و 2 دنده ی عقب دارد.موتور و گیربکس پرقدرت تانک دستیابی به سرعت 72 کیلومتر بر ساعت در جاده و 48 کیلومتر بر ساعت در سطوح ناهموار را برای تانکی با وزن بیش از 62 تن بی نظیر است.
اگر دستگاه خودکار تنظیم سرعت موتور از روی موتور برداشته شود تانک میتواند تا سرعت 100 کیلومتر بر ساعت نیز دست پیدا کند.
البته شرط این کار حرکت تانک بر بر روی سطوح اصلاح شده ای مثل پیست اتومبیلرانی میباشد.در صورت حرکت با سرعتی بیش از 72 کیلومتر بر ساعت در سطوح نامناسب شنی های تانک آسیب خواهند دید.
موتور تانک خاصیت منحصر به فرد دیگری نیز دارد.این موتور را تقریبا با هر سوختی میتوان تغذیه نمود از سوختهای سنگین مثل گازوییل گرفته تا نفت سفید ، بنزین ماشین و حتی سوخت جت .
ارتش ایالات متحده بری تسهیل عملیات سوخترسانی و دیگر ملاحظات لجستیکی از سوخت دیزل یعنی گازوییل برای تانکهای حین خدمت خود استفاده میکند.
ارتش آمریکا در اواسط دهه ی 1990 میلادی 2 شرکت موتور سازی هانی ول (Honeywell) و جنرال الکترو (general Electro) را مامور طراحی و ساخت یک موتورتوربین گازی جدید بنام LV-100-5 برای تانک M-1A2 نمود.
طبق گزارشات موجود این موتور جدید از مدل قبلی سبکتر و کوچکتر است و نسبت به مدل قبلی شتاب بیشتر و حرکت آرامتری دارد.علاوه بر این گازهای خروجی از اگزوز این موتور آشکار نیست که این خاصیت به پنهانکاری تانک کمک شایانی خواهد کرد.
تانک آبرامز را میتوان با هواپیماهای ترابری سنگین نیروی هوایی آمریکا چون C-5 Galaxy و C-17 Globe master 3 جابجا کرد.البته گنجایش این 2 هواپیما با هم متفاوت است. یک فروند هواپیمای C-5 Galaxy میتواند تا 2 دستگاه تانک عملیاتی را حمل کند در حالیکه هواپیمای C-17 Globe master 3 تنها میتواند یک دستگاه تانک عملیاتی را حمل کند.محدودیت ظرفیت این نوع هواپیماها که بزرگترین هواپیماهای ترابری ارتش امریکا به حساب می آیند ، حمل و نقل تانک به مناطق عملیاتی را بیسار مشکل کرده است.این مساله خصوصا در جنگ خلیج فارس در سال 1991 نمود پیدا کرد و ارتش آمریکا مجبور شد تا 1848 دستگاه تانک آبرامز را با کشتی به منطقه برساند؛ ابلته برای انتقال زمان کافی وجود داشت و ارتش آمریکا توانست تانکها را به موقع به منطقه ی عملیاتی برساند.
البته مزایای بی شماری برای انتقال تانک با کشتی نسبت به هواپیما وجود دارد مثلا تانکهایی که با هواپیما به منطقه حمل میشوند صد در صد آماده ی رزم نیستند و می بایست پس از پیاده شدن قطعاتی از زره را بر روی آنها نصب نمود و به آنها سوخت و مهمات رساند در حالیکه تانکهایی که با کشتی حمل می شوند کاملا در شرایط عملیاتی قرار دارند و پس از پیاده شدن میتوانند بلافاصله با دشمن درگیر شوند.[/quote]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از ادامه بحث توسط دوستان ممنونم، قبل از ادامه بحث لطفا تایپیک زیر مطالعه شود :

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:04bJkteVNLEJ:www.daneshju.ir/forum/f344/t32378.html+%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%87+%D9%85%D8%B1%DA%AF&cd=6&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KDAHdqHTt_cJ:www.daneshju.ir/forum/344/t32378-2.html+%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%87+%D9%85%D8%B1%DA%AF+%D8%B5%D9%81%D8%AD%D9%87+%D8%AF%D9%88&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:INg7gX9YVKQJ:www.daneshju.ir/forum/344/t32378-3.html+%D8%B4%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%87+%D9%85%D8%B1%DA%AF+%D8%B5%D9%81%D8%AD%D9%87+3&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

لینک هر سه صفحه ذخیره شده در گوگل

متاسفانه تازه سرور عوض کردن سایت برا من در دسترس نبود نمیدونم برا بقیه هست یا نه ؟ از کاشه گوگل اوردمش بالا ، لینک اصلی :

http://www.daneshju.ir/forum/f344/t32378.html

حال ادامه بحث

واریور جان من نگفتم اشتباه گفتید بلکه گفتم به نظر شما با وجود درستی برخی انتقادات تون چرا امریکا هنوز ازش استفاده میکنه ؟

جوابشم لازم نیست به من بدید ، به فرماندهی کل نیروهای مسلح امریکا ارسال کنید ، شوخی نمیکنم کاملا کاملا جدی عرض میکنم اما اگر تمایل دارید بنده حاضرم با شما تو هرتایپیکی که خواستی نقد فنی راجبه ابرامز داشته باشیم

هر سلاحی مزیت هایی داره و بدی هایی ، مهم اینه در نهایت کدوم وزنه سنگین تره ....

فقط همین ، من معذرت میخوام اگر تند حرف زدم که باعث بشه شما اینجور تند جواب بدید .... icon_eek

و اما برادر نجف ، که بیش از بحث ، کمال افتخار هست برام با شما رزمنده بسیجی صحبت میکنم، تایپیک تون رو خوندم و واقعا دست مریزاد دادا ، در پوست خود نگنجیدم وقتی فهمیدم شما رزمنده بودین و خاطرات تون رو نوشتین
بی هیچ شکی شما صحنه نبرد رو دیدید و در مقابل امثال ما مزیت های بسیار دارید ، من مخلصم

[quote]

آقا ادیب عزیز یک سوال از محضرتون دارم. میشه عنایت کنین و یه جنگ بزرگ تموم عیار که این آبرامز ها توشون شرکت فاتحانه داشتن در تاریخ نبردهای دنیا ! برامون مثال بزنین تا ما هم کمی تاریخ یادآوری مون بشه؟؟؟؟ [/quote]

بله کاملا اشاره و منظور شما رو گرفتم چیه و کاملا تایید میکنیم این مورد رو همونطور که تانک T90 و امثالهم در نبرد بزرگی شرکت نداشتند اما از نظر کارایی فنی و رزمی در رده جهانی جز بهترین ها محسوب میشه

من دقیقا قیاس شما رو میدونم راجبه چی هست و میخواهید چه نتیجه ای ازش بگیرید و بنده هم حرف شما رو تایید میکنم اما :

برای تست کارایی یک جنگ افزار لزومی نداره یه جنگ جهانی یا تمام عیار راه بیافته ، همونطور که شما هواپیما اشتوکایی رو می بینید که میسازند و میگن کارایی مناسبه با توجه به اهدافی که داشتیم حالا میریم تو فلان کشور ازمایشش میکنیم یا تست عملی میگیریم برا روز مبادا

روز مبادا میاد و جنگ جهانی میشه و اشتوکا پدر در میاره .... اما بعدش بعله مثلا حمل بمب ش ضعیفه موتورش نسبت به جنگنده های دیگر فلانه و بهمانه

برا همین در هر کشوری که سلاحی ساخته میشه اهداف از ساخت سلاح و نیز قسمت اطلاعات عملیات برای جمع اوری اطلاعات راجبه سلاح های مشابه کشورهای دیگر وجود داره تا هر سال اپدیت بشه تسلیحات و....

تانک ابرامز در نبردهای بزرگ تمام عیار رزمی شرکت نکرده درست اما این دلیل نمیشه که تو تست بهترین تانک ها که از نظر جهانی معتبر هم هست قبول نشه ، همونطور که اطلاع دارید وقتی میخوان سلاحی رو صادرات کنند یه سری تست پایه وجود داره ، تو تمام این تست ها ابرامز جز بهترینا بوده نه اینکه عیب نداشته باشه بلکه جز بهترین ها


اما یه نکته دیگه : استراتژی نظامی امریکا یا هرکشور پیشرفته دیگری این نیست که یه سلاح هوشمند رو بسازند بفرستند تو میدان نبرد چون میشه

قضیه المان نازی وقتی که تانک های پیشرفته ش رو با هزار مصیبت ساخت اما خشک وخالی فرستادشون سراغ تانک های تی 34 روسی که هم کمتر پیشرفته بود هم هزینه و زمان ساخت کمتر و طبعا کمیت فوق العاده زیاد حالا اضافه کنید بهش لوله توپ و زره مناسب (عالی نه اما مناسب)

نتیجه ش شد شکست المان نازی


نجف ، داداش بزرگ و عزیزم ، بحث اینه امریکا هرگز یه ابرامز رو بدون پشتیبانی زمینی و هوایی و تامین کردن منطقه وارد نبرد نمیکنه حتی شما بگو جنگ جهانی باشه
در نبرد عراق امریکا میتونست همینطوری تانکاشو بفرسته واسه نبرد و قطعا در نبرد 3 به یک هم برنده بود به دلایلی که تو تایپیک زیر دلایلی رو براش گفتیم :


اما هرچقدرم قدرتمند باشه با توجه به حجم عظیم تانک های عراقی (که بنده قبول ندارم تعدادشون کم بود، بلکه تعدادشون رو کم کرده بودند!) به مشکل برمیخورد برا همین نیروی هوایی امریکا سلاخی راه انداخت


داداش گلم ، بنده ابرامز رو جز بهترین ها میدونم چون تو تمامی تست ها حداقل ها رو به دست اورده ولی حرف شما هم درسته اما باور کنید لازم نیست تو نبرد تمام عیار باشه تا بگیم سلاح خوبی است !

کدوم موشک شهاب 3 دی ما تونسته اسراییل رو بزنه که ما اونو سلاح ستون فقرات و افتخار ملی مون میدونیم ؟

اما با توجه به مشخصات و طراحی و اهداف مون میدونیم سلاح کاربردی و بازدارنده ای هست



[quote]
خب با این اوصاف آبرامزها در نبرد مقایسه ای با چی و کی پیروز شدند که شما انقدر قاطعانه ازشون طرفداری میکنید برای من حقیر جای سوال داره!!!!! شایدم توو جنگ دیگه ای شرکت داشتن که ما بی خبریم !!! [/quote]

طرفداری نکردم بلکه گفتم اگر ابرامز در این حد مایه فاجعه س ، پس امریکا لابد مغز هندوانه خورده .... ! الله اکبر
مصر و همه کشورا دیگه هم همینطور

به نظر من هر سلاحی ضعف خواهد داشت همونطور قدرت ، بستگی داره کی ضعفاش رو بفهمی ؟ و کی اقدام به اپدیت ش بکنید

تانک لئوپارد 1 جز بهترین تانک ها در زمان خودش محسوب میشد اما الان جز تانک های متوسط هست ولی نمونه های صادراتی ش رو در حد لئوپارد 2 اپدیت کردن که بازم در حد جهانی هست

نمیدونم، ولی من رنکینگ جهانی رو قبول دارم حالا البته میدونم میگید کدوم رنکینگ ما اصلا نداریم ....
[quote]
اقا ادیب بودن هر سلاحی در ارتش امریکا رو حالا فالانکس یا ابرامز فرقی نمی کنه دلیل بر عالی بودن و بهترین بودنش میدونه فکر می کنم به شکلی خیلی امریکا رو قوی فرض کرده. [/quote]

دوستان بین قوی تر دونستن تا ضعیف تر انگاشتن خیلی فرقه

بنده قوی ترین نمیدونم هیچ سلاحی رو بلکه من یک شبکه رو قوی تر میدونم ، شبکه ای منسجم و اموزش دیده از تمامی تسلیحات که یقینا نتیجه میده تو نبرد

بلیتز کریگ ساده ترین نمونه ش هست ، سلاح هایی با قدرت زیاد و پیشرفته میان به کمک سلاح های کمتر پیشرفته اما با حجم انبوه و پیروز میشن

دوست گلم ، بهتره درست نقد منو بخونید نه اینکه منو عاشق چشم و ابرو سلاحی بدونید فقط چون گفتم منطقی فکر کنیم چون :»

حتما دلیلی داره ابرامز هنوزم که هنوزه تو سازمان رزم اصلی زرهی امریکا (MBT) وجود داره و در جهان نام اور هست

سلاحی که توانایی براورده کردن اهداف عملیاتی رو نداشته باشه هرگز به عنوان MBT و امثالهم قرار نمیگیره و نگرفته مگر به صورت کوتاه مدت که اونم واسه ابرامز که سالهاست ستون فقرات امریکاست بعید میدونم اینطور باشه
[quote]
در ضمن این تانک موتورش توربینیه این یعنی تکنولوژی پیشرفته و پیچیده یعنی تعمیر و نگهداری سخت یعنی مصرف بالا یعنی داغ شدن زیاد موتور یعنی خرابی بیشتر و.... و توی تسلیحات هم توپ تی 72 از لحاظ برد بهتره فقط باید مهمات خوبی در اختیار داشته باشه تا بتونه همین غول رو پودر کنه.

[/quote]

بله این ضعف تایید میشه ، خرج زیاد و مشکلات عدیده ابرامز بیشتر نشات گرفته از تانک هست اما به دلیل زره و وزن و کارکردی که باید از موتور انتظارش رو داشت این تانک این موتورو برداشت که تا اونجا که میدونم در حال عوض کردن ش هستند

[quote]
توی عراق هم والا تا جایی که ما می دونیم کسی جلوی امریکاییها وا نساد جز مردم عادی و ارتش عملا هیچ مقاومتی نکرد فقط یه مورد درگیری با تی 72 گزارش شده که اونم به دلیل قدرت بیشتر گلوله ای خاص تانک ابرامز برنده شده ولی اگر واقعا این همه تانک مال ایران بود و قرار بود بجنگن فکر می کنین این تانک ها سرشون رو می انداختن پایین تا تهران می رفتن. [/quote]

البته بهتره بگیم : کسی نمی تونست وایسه از مردم عادی !

نبرد خلیج 1 نمونه بارز ایستادن جلو امریکاست دوست گلم ، تانک باید جلو تانک رو بگیره ، ضدتانک باید جلو تانک رو بگیره ، هواپیما باید جلو تانک رو بگیره نه مردمی که از پوست و خون هستند

همین اقای نجف ازش بپرسید تی 72 رو با ار پی جی میشد کاملا از کار انداخت ؟ که حالا مردم که به خودی خود نفرت از صدام داشتند بیان با دست خالی جلو چیزی رو بگیرند که تی 72 با برد 2000 هم نتونست بگیره ؟

هرچیزی الکی نیست، نبینید بنده دارم جمله می نویسم و فنی نمیگم چون نیازی بهش نمیبینم وگرنه از نظر فنی بهتون ثابت میکنم تی 72 عراقی و .. مالی جلو ابرامز نبوده و نیست اونم برمیگرده به تکنولوژی و اموزش سربازان و نیز مسایل هوایی دخیل
[quote]
نمی دونم شما چه اصراری دارین چیزی رو که امریکاییها هم بهش معتقد نیستین رو به همه تحمیل کنین. [/quote]

از زبان امریکایی ها هم حرف میزنید ؟

من چیزی رو که میبینم باور دارم نه چیزی رو که ندیدم !

الان تانک MBT ارتش امریکا چیه ؟
مفهوم تانک MBT چیست ؟ 20 نمره[quote]

برادر من شما خیلی از مسائل و تجهیزات نظامی سر در می اری و بودن شما در میلیتاری یه نعمته ولی همیشه سعی نکین یه مقداری متلک بار خودمون کنید بعد یه مقداری هم تمسخر و بعد نظر خودتون رو بهترین و کاملترین نظر دنیا .به هر حال هر کس نظرش براش محترمه و این دیگران هستن که قضاوت می کنن. [/quote]

من از صمیم قلب معذرت میخوام به کسی اگر توهین میشه اما باور کنید زبان من همیشه اینطور بوده نه از رو عمد بلکه منطقه ما کلا تیز هست زبون شون اونم وقتیکه دارند بحث میکنند
ابدا قصد جسارت به کسی نیست ولی دست خودمم نیست وقتی می بینم خیلی به ظاهر منطقی یه مساله تقریبا بدیهی رد میشه و اگرم چیزی میگی جز اهانت و متهم به عشق فلان سلاح چیزی نصیبت نمیشه
[quote]
پس خواهش می کنم ازتون ما رو از نظرات فنی و تخصصی خودتون بهره مند کنین که ما هم استفاده ببریم ولی یه مقداری در دیدگاه خودتون تجدید نظر بکنین و یا راه بهتر این که خودتون رو به جای مسئولین بزارین و ببینین اگر شما بودین چه کار می کردین.[/quote]

تایپیک ابرامز رو بزنید هستم خدمت تون

هرچند بنده در امتحانات ترم م هستم ولی بزنید تایپیکو تا بحث کنیم

[quote]دنبال مطلبی بودم درباره سابقه رزمی ام1 که احتمالا در سایت خودمون هم باشه ولی از سایت دانشجو پیداش کردم که همین برادر ارنستو نوشته. [/quote]

تایپ ش برعهده من بوده ، اصل مقالات رو در سه شماره میتونید در مجله جنگ افزار مشاهده کنید

بنده رد نمیکنم حرفا رو بلکه دارم میگم یه تانک رو که شده ام بی تی به این راحتیا ام بی تی نمیدونندش ....




تایپیک ش رو بزنید میاییم بحث میکنیم


یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در اين كليپ نحوه هدف قرار دادن تانك آبرامز آمريكايي توسط چريك هاي كتايب حزب الله بوسيله RPG-29 رو مشاهده مي كنيد و مي بينيد كه اگه آبرامز رو هم از جاهاي حساس هدق قرار بدي چگونه نابود ميشه
دوستان به نحوه پوشش گرفتن فرد شليك كننده پشت دو نفر دقت كنيد

[img]http://sajeed.persiangig.com/image/PDVD_007.JPG[/img]
[img]http://sajeed.persiangig.com/image/PDVD_000.JPG[/img]
[img]http://sajeed.persiangig.com/image/PDVD_003.JPG[/img]
[img]http://sajeed.persiangig.com/image/PDVD_008.JPG[/img]
[img]http://sajeed.persiangig.com/image/PDVD_010.JPG[/img]

لينك دانلود با حجم 4.4 مگابايت:

http://www.persiangig.com/pages/download/?dl=http://sajeed.persiangig.com/video/Q3.wmv

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.